Met een podiumfinish van Duncan Huisman en Edo de Vries tijdens de seizoensopener van het nieuwe A1 Grand Prix seizoen op Zandvoort kan Team Lammertink (Porsche Service Centrum Twente) terugkijken op een geslaagd weekend. Niet alleen de twee rijders van Racing4panda waren goed op dreef, ook de Porsche 997 GT3 coureurs Nol Köhler, Jan Storm, Dirk Schulz en Robert den Otter / Danny van Dongen lieten op het duinencircuit zien dat ze uit het juiste hout waren gesneden. In twee races van de Dutch Supercar Challenge streden Huisman / De Vries in de Supersport 1 divisie telkens mee om het eremetaal. Nadat ze eerst de belangrijke poleposition wisten te pakken, eindigden ze de races respectievelijk op de vierde en een fraaie derde plaats. Köhler belandde op de achtste plaats, terwijl hij de laatste race voortijdig moest staken. Storm finishte als veertiende en negende, Schulz als zeventiende en veertiende. Gelegenheidsduo Den Otter en Van Dongen eindigde de manches respectievelijk als vijftiende en elfde.

Op zaterdagochtend stond een vrije training van dertig minuten op het programma. Voor het raceteam uit Enter een ideale mogelijkheid om het 4,307 meter lange duinencircuit beter te leren kennen. Daarna volgde de kwalificatietraining. Op een opdrogende baan wist Huisman in de slotfase van de twintig minuten durende sessie de snelste tijd op de chrono’s te zetten. Dit leverde de poleposition voor Racing4panda in de Supersport 1 op. (derde overall). Den Otter / Van Dongen eindigde als zesde, Köhler op plaats negen en Schulz als vijftiende. Storm liet de tijdtraining aan zich voorbij gaan, waardoor hij de eerste race als laatste moest aanvangen.     

Op zaterdagmiddag werd de eerste race in de Supersport 1 verreden. In de kopgroep van het deelnemersveld kwam Huisman goed uit de startblokken. De viervoudig FIA WTCC winnaar van Macau moest slechts een paar dikke kanonnen voor zich dulden, toen hij als vijfde algemeen de pitstraat opzocht voor de verplichte rijderwissel. Toen De Vries aan zijn stint begon had hij meteen de hete adem van Jochen Habets in zijn nek. Hij moest de rijder in de Renault Mégane uiteindelijk laten gaan. Tegen het sluiten van de markt ging ook Siebrand Dijkstra hem voorbij, zodat hij net buiten het podium, als vierde in de Supersport 1, werd afgevlagd (twaalfde overall). Ook Köhler zat goed in zijn vel. De ondernemer uit Hoogland kwam als achtste in zijn klasse over de meet. Storm wist vanuit het achterveld veel rijders te passeren en kwam als veertiende onder de zwart-wit geblokte finishvlag door, één plaatsje voor equipe Den Otter / Van Dongen. Door een spin viel Schulz ver terug in het klassement. De rijder van Topper Team werd zeventiende.

De afsluitende race op zondag werd in de stromende regen verreden. Door de slechte weersomstandigheden werd gesloten om de race achter de safetycar te laten starten. De als elfde gestarte Huisman kwam bijzonder goed uit de startblokken en wist in de beginfase op te klimmen naar de derde plaats. Toen de nummer 1 in de wedstrijd Van der Hoek / Van der Zwaan bij de Tarzanbocht van de baan schoof en de wagen van André de Vries met technische problemen moest opgeven, kreeg Huisman prompt de leiding in handen. Na de snelle pitstop wist De Vries de eerste plaats knap te handhaven, maar moest Ruud Olij toch voorbij laten gaan. De Friese rijder reed echter bijzonder constante rondetijden en leek als tweede te finishen. Toen De Vries tijdens de laatste passage met minimaal zicht door de waterspray van twee auto's de finishvlag dacht te zien, ging hij van zijn gas af. De twee achtervolgers wisten het gat dicht te rijden en passeerden hem twee bochten voor het vallen van de finishvlag. Het duo Huisman / De Vries eindigde de race als vijfde in hun klasse. Doordat echter twee rijders voor hen een tijdstraf kregen opgelegd, belandden ze met een fraaie derde plaats alsnog op het podium. Storm voelde zich eveneens als een vis in het water en kwam als negende over de meet. Equipe Den Otter / Van Dongen kwam in aanraking met Barry van Elk, waardoor ze met een tijdstraf terugvielen naar de elfde positie. Schulz bracht zijn Porsche veilig thuis op de veertiende plek. Köhler moest zijn race na slechts drie ronden beëindigen.  

Erik van de Maat: “We hebben als Team Lammertink een goede prestatie geleverd. Vooral de poleposition van Duncan Huisman en de derde plaats voor hem samen met Edo de Vries op zondag was meer dan verdiend. Ook de rest van het team heeft het naar omstandigheden goed gedaan. Ik denk dat onze 150 gasten hebben genoten van de races en onze hospitality service tijdens het drukbezochte A1 Grand Prix weekend op Zandvoort. Ik vind het alleen jammer dat wij als professioneel topteam ergens achterin naast het circuit bij de Slipschool in een hoekje werden neergezet. Dit kwam de werkomstandigheden tijdens de races en de uitstraling als team in zijn geheel bepaald niet ten goede. We kijken alvast uit naar de DSC races op het TT circuit van Assen (18 en 19 oktober aanstaande). We hopen in de laatste races van het seizoen nog één keer flink te scoren!” 

11765141
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1368
3936
33745
11702895
123766
135985
11765141

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven