K2 Content

Aan de vooravond van het seizoen 2008 zijn wij in gesprek met de 2007 BRL-V6 kampioen Donald Molenaar. Wij kijken even snel terug naar 2007 en blikken vooruit. Donald, ben je eindelijk geen First looser meer? “Dat ik in 2007 kampioen ben geworden is heel mooi. Dat ik Sandor geraakt heb in de race was ook heel vervelend. Maar er zat van mijn kant echt geen opzet in, dat soort dingen kunnen gebeuren in een race. Maar gezien mijn race ervaring is dat wel stom geweest van mij, daar zal ik iedereen gelijk in geven.” Op welk moment dacht je, nu pak ik de BRL-V6 titel? “Dat was op een heel vervelend moment, namelijk toen ik zag dat Sandor een ronde later door mijn toedoen nóg in de grindbak stond.”

Frans Collé is de meest enthousiaste sponsor
Donald rijdt al vanaf het begin van de BRL series voor het Collé Rental & Sales Racing Team. Nog steeds hartstikke naar je zin? “Ja, Frans is de meest enthousiaste sponsor welke ik ooit heb meegemaakt. En het is super gezellig in het Team Collé.” Ontstaat er door al die jaren heen een speciale band met je sponsor Frans Collé? “Jazeker, het is allang niet meer zo dat ik hem alleen spreek over het autoracen.” Hoe is Frans, ik bedoel o.a. bemoeit hij zich met de taktiek van zijn rijders, stuurt hij het team of laat hij dat aan de rijders zelf over? “Frans laat duidelijk weten hoe hij het graag ziet. Daarnaast heeft hij genoeg vertrouwen in zijn rijders om ons dat soort zaken zelf te laten regelen. Als het erg spannend wordt wil hij wel graag van iedereen horen dat we hetzelfde plan hebben.”

Samenwerking van Harry Maessen en Frans Collé
Wat betekent Frans Collé en zijn Collé Rental & Sales Racing Team voor de autosport?
“Ik denk dat je de vraag wat anders moet stellen. Wat betekenen Frans en Harry voor de autosport in Nederland. Namelijk de initiatiefnemer van de BRL-series Harry Maessen heeft samen met Frans deze klasse zo populair gemaakt. Die samenwerking heeft er o.a. ook toe geleid dat de BRL-series nu onderdeel zijn van de Dutch Power Pack. De series vormen daarmee een belangrijk en niet weg te denken onderdeel van de vaderlandse autosport. Dus kort samengevat, het brengen van autosport op top niveau.”

De race wordt niet in het weekend gewonnen
Wij willen graag weten wat de sterkste kant is van het Collé Rental & Sales Racing Team.
“De sterkste kant is de voorbereiding naar de race weekenden toe. De race wordt niet in het weekend gewonnen. Het Collé Team probeert zo min mogelijk aan het toeval over te laten en sluit zo veel mogelijk risico’s uit.” Dus strak georganiseerd? “Ja, dat kan je wel stellen. Het is een sterk team met naast het racen ook een hoop plezier.  Collé PR medewerker Arjan van Asch ondersteunt ons team perfect. Marcel Bol draagt zorg voor de nodige publiciteit en zijn broer Eric Bol voor de gezellige en snelle foto’s.”

Hybride auto’s vind ik hypocriet
Wij hebben om hedendaags te blijven nog een milieuvraag aan Donald.
Het milieunet gaat zich steeds strakker om de autosport sluiten. Denk jij dat er in de toekomst een einde komt aan het autoracen of stappen de coureurs in een hybride auto?
“Een hybride auto vind ik een hypocriete auto, terwijl hij rijdt is de vervuiling laag. Maar tijdens de productie is de vervuiling vele malen hoger door de batterijen. Hetzelfde gaat gebeuren als de auto naar de sloop moet. Daarbij zijn de batterijen voorlopig nog te zwaar. Ik denk dat de autoracerij beter geschikt is voor alternatieve brandstoffen.”

Seizoen 2008
Tot slot hebben wij voor het seizoen 2008 de bekende vraag. Wat verwacht je er van en nog belangrijker, wie nemen de drie podium plaatsen voor het Kampioenschap 2008?
“Ik zie nog genoeg mogelijkheden voor ons team om te groeien en nog sterker te worden. Het wordt dus een één tweetje en over onze nieuwe teamgenoot Kevin kan ik pas na het eerste race weekend een mening geven. Maar wij zullen zeker aan een één, twee, drietje gaan werken. En ja, ik op nummer één!!!!”.

12540001
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
649
3454
26981
12478394
96862
143652
12540001

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven