Mickey Bertram heeft afgelopen weekend tijdens de traditionele Pinksterraces laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. In de Dunlop Sportmaxx Clio Cup had de 17-jarige debutant de snelheid om mee te vechten om de pole position. In de races moest de inwoner uit Aerdenhout alle zeilen bijzetten om zijn gemis aan ervaring en wat motorvermogen te compenseren met zijn talent. Door tweemaal als twaalfde algemeen te finishen, scoorde Bertram wel bijna optimaal in de ‘Olympia Cup’, de klasse voor beginnende rijders.

In tegenstelling tot de Paasraces werd de kwalificatie voor de derde en vierde ronde om de Dunlop Sportmaxx Clio Cup ditmaal onder bijna tropische temperaturen verreden. Hoewel Bertram vanaf het begin van de 20 minuten durende sessie er direct goed bij zat, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de tiende startplaats voor beide races. Door een fout in de Vodafone-bocht te maken, moest de Equipe Verschuur coureur in zijn geplande snelste ronde 0,6 seconde prijsgeven. Vermoedelijk had de tot het bot gemotiveerde debutant zich anders prima kunnen mengen in de strijd om de voorste startgelederen.

Startende vanaf de vijfde startrij moest Bertram direct vol aan de bak in de 45 minuten durende race op zaterdagmiddag. In het overvolle en uiterst competitieve startveld leverde Bertram gedurende de gehele race vele, tot op het scherpst van de snede, spannende gevechten. Door zijn onervarenheid moest de rijder met startnummer 38 enkel veelvoudig vice-kampioen Pim van Riet en routinier Robert van de Berg aan zich voorbij laten gaan. Hoewel Bertram zelf nog niet tevreden was met zijn positionering was hij met voorsprong de beste onervaren rijder uit het veld. Met zijn twaalfde positie aan de eindstreep, mocht Bertram zich hierdoor de winnaar noemen van de negen ‘Olympia Cup’ rijders. 

Waar de eerste acht rijders de tweede race volgens de ‘reverse grid’ starten, kon Bertram op Tweede Pinksterdag weer de 10e startplaats innemen. Door gemis aan motorvermogen, kon Bertram in de 12 ronden tellende sprintrace helaas niet zo’n grote vuist maken als vooraf gehoopt. Ondanks diverse sterke duels stuurde hij zijn fel oranje bolide toch nog als twaalfde over de finish. In de ‘Olympia Cup’ moest de scholier enkel Rene Steenmetz (11e) voor zich dulden.

Mickey Bertram:: “Het was een enerverend weekend. Enerzijds heel positief omdat ik op zaterdagochtend eigenlijk tegen verwachting in kon meevechten om de pole position, anderzijds enigszins teleurstellend door met mijn gebrek aan ervaring niet in de top 10 te eindigen. We hebben dus huiswerk te doen. Het team gaat het probleem wat betreft mijn verlies aan vermogen verhelpen en ik ga nog eens aandachtig de data en races bestuderen om de volgende keer nog beter voorbereid aan de start te komen. Over één ronde ben ik namelijk tevreden over mijn snelheid, maar ik wil in de races nog constanter worden om hoger te eindigen. Werk aan de winkel dus!”

Tekst: InsightF1

12331584
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3612
3200
23876
12280246
32097
113078
12331584

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven