Met een fraaie overwinning en een vierde plaats heeft Sandra van der Sloot tijdens de ‘Automaxx versus Dutch Power Pack 2009’ op het circuit van Zandvoort goede zaken gedaan in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Door deze resultaten verstevigde de Landmachtdame haar leidende positie in het kampioenschap met totaal 129 punten. De kwalificatie bepaalde grotendeels de positie in de races van Sheila Verschuur op het duinencircuit. Nadat ze in de eerste manche een zesde plaats wist te veroveren, moest ze door een crash de tweede race voortijdig staken. In het algemeen klassement bezet Verschuur momenteel de vijfde plaats met 86 punten.

Op vrijdag stonden diverse vrije trainingen op het programma, waarbij Van der Sloot en Verschuur het 4.307 meter lange duinencircuit verkenden. Ze werkten met name aan de set-up van de Renault Clio waarbij met name Van der Sloot telkens haar rondetijden steeds verder wist aan te scherpen. Door een haperende motor en problemen met de nokkenassen had Verschuur minder geluk. Op zaterdagmorgen volgde de kwalificatie voor beide races. Van der Sloot en Verschuur probeerden zich bij de eerste acht te kwalificeren, zodat ze bij de volgorde van de eerste race werden omgedraaid. Dat alles weer heel dicht bij elkaar zat bewezen de eerste veertien rijders die allen binnen een seconde bleven van de polesitter. Van der Sloot zat goed op snelheid en zette een keurige vierde tijd op de chrono’s. Verschuur verremde zich echter in de Renault bocht waardoor ze drie tienden moest toegeven op de concurrentie. Ze belandde met een achterstand van 5 tienden van een seconde op de poleposition uiteindelijk op de tiende plaats. 

Van der Sloot kwam in de eerste race op zaterdagmiddag goed uit de startblokken. Ze wist in de openingsronde Marcel Duits en Wilbert van den Burg te passeren en kwam als derde door. Twee ronden later moest ze een plaatsje prijsgeven aan Christiaan Frankenhout, maar klom ze niet veel later weer naar de derde stek door René Steenmetz te verschalken. In het verdere verloop van de race wist ze Frankenhout goed te volgen en klom ze nog een plek door routinier Michael Bleekemolen voorbij te steken. Nadat ze een goede pitstop had gemaakt wist ze gedurende de 23 ronden tellende race opnieuw op te klimmen naar de tweede plaats. Ze kwam achter de snelle HTP Racing-coureur als tweede over de meet. Na afloop werd Frankenhout echter gediskwalificeerd, zodat Van der Sloot alsnog met de volle winst ervan doorging.

Verschuur verkoos als enige van het deelnemersveld om niet op nieuwe banden aan de eerste race te beginnen. Ze kon hierdoor echter geen vuist maken en verloor in de beginfase een plekje aan Ronald Morien. Door een vroege pitstop verloor ze nog meer posities, maar klom ze gedurende de tweede helft van de race weer gestaag naar voren. Door een tijdstraf van Wilbert van den Burg belandde ze op de achtste positie. Door straffen van Steenmetz en Frankenhout eindigde ze uiteindelijk op de zesde plaats.     

Toen de startlichten op zondagmiddag waren gedoofd kwam Van der Sloot door veel wielspin bijzonder slecht van haar plaats. Ze verloor ondermeer een positie aan Van den Burg, maar knokte zich gedurende de eerste ronde weer snel in de race. Verschuur verloor in de eerste ronde een positie aan Morien, maar wist de rijder met startnummer 14 een ronde later weer te passeren. In de vierde ronde kwam aan haar race echter abrupt een einde toen ze de gespinde Van den Burg in de Hugenholtzbocht niet meer wist te ontwijken. Met een gehavend rechtervoorwiel en flinke schade aan haar bolide was verder rijden voor de rijdster met startnummer 5 niet meer mogelijk. Nadat de brokstukken waren opgeruimd en de safetycar situatie was opgeheven wist Van der Sloot in de zevende ronde Marcel Duits te passeren. Na twaalf ronden kwam ze keurig als vierde over de meet.

“Dit weekend was helemaal top voor me! Ik pakte de overwinning in de eerste race en heb ik de schade in de tweede race met een vierde plaats beperkt weten te houden. Ik ga nog steeds met zes punten verschil op Melvin de Groot aan de leiding in het kampioenschap. Ik probeer deze lijn in de volgende races door te trekken,” aldus Van der Sloot.

“Mijn fout in de kwalificatie bepaalde grotendeels mijn weekend. Ik ben uiteraard teleurgesteld met het resultaat. In de eerste race werd ik nog zesde, maar kwam door een ongelukkige touche met Wilbert van den Burg een einde aan mijn tweede race. Ik denk dat het kampioenschap voor mij nu definitief is verkeken,” verteld Verschuur.

Tekst: PR

12220499
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2211
3846
17089
12180437
34090
92573
12220499

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven