Addie van de Ven is met gezondheidsproblemen naar het ziekenhuis gebracht en NoSpeedLimits.nl wil hem vanaf deze plaats beterschap wensen. Hierdoor is de startgrid gewijzigd ten opzichte van de kwalificatie zoals hij gisteren gereden is. Robert van den Berg zal van pole vertrekken met naast hem Max Braams en Sandra van der Sloot. Nadat het hele veld van 32 wagens zich heeft opgesteld voor de start is het Robert van den Berg die heel goed weg is voor Braams en Van der Sloot. Iedereen komt goed door de eerste bochten terwijl Sheila Verschuur de vierde plaats in handen heeft weten te nemen.

Niels Kool is in aanraking gekomen met Alex van Eijk en voor beide is de race over. Robert van den Berg heeft links achter een lekke band en bij het ingaan van de Tarzanbocht zijn het Max Braams en Sandra van der Sloot die de eerste en tweede plaats overnemen. Sheila Verschuur heeft de derde plaats in handen voor Sebastiaan Bleekemolen. Bij het ruimen van de wrakken in de Tarzan wordt er dubbel geel gezwaaid maar of dit gezien wordt door de jarige Wim de Pundert valt te betwijfelen want die haalt iemand in en zal hiervoor zeker een straf krijgen.

Jan Muys wordt eraf getikt door Steenmets bij het uitkomen van de Tarzan en voor beide is de race over. Na nog geen tien minuten te hebben gereden zijn er al zes uitvallers te betreuren. Marcel Dekker heeft inmiddels de zesde plaats in handen nadat hij vanaf de achtste plaats aan de race begon achter Niels Langeveld die de vijfde plaats in handen heeft. Met nog een half uur te gaan is het Max Braams die op 0.247 seconden op Sandra van der Sloot aan de leiding gaat.

Halverwege de race wordt de pitstraat opengezet voor de verplichte pitstops waarbij de aandacht zeker uit zal gaan naar de Denen die in deze race meerijden. In het Deens kampioenschap worden er geen pitstops uitgevoerd gedurende de race en daarmee gaat er een wereld voor de heren open. Nadat het evenement gisteren afgelopen was kregen de rijders en teams de gelegenheid om de pitstops te oefenen.

Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur komen tegelijk binnen terwijl Max Braams door blijft rijden. Ook Marcel Timmer is vandaag jarig en bij het verlaten van zijn pitstop komt hij als 22ste weer de baan op. Echter wordt Timmer bestraft omdat hij te kort in de pit is geweest gedurende de pitstop.  Niels Langeveld weet voorbij te komen aan Sandra van der Sloot die als snelste van de twee dames de pitstraat weer weet te verlaten. Ook dan is het Max Braams die de pitstop in komt lossen en als leider weer de baan op komt nadat Langeveld hem er naast zet. Langeveld en Braams zitten kop aan kont en in de Masters is het Max Braams die de leiding vast weet te houden.

De top zeven zit heel dicht bij elkaar en geven het publiek op deze zonnige zondag een mooi spektakel. Niels Langeveld moet zich flink breed maken voor de aanvallen van Sandra van der Sloot die gebrand is op de tweede plaats in de wedstrijd. Bij het verlaten van de pitstop van Sebastiaan Bleekemelen komt hij naast Max Braams te rijden die zijn positie kort vast kan houden maar bij het uitkomen van de Gerlach toch Bleekemolen voorbij moet laten voor de leiding in de wedstrijd. Marcel Dekker was ook laat binnen voor zijn pitstop en komt als achtste weer de baan op.

Ronald Morien, Marcel Timmer, Christian Siepmann en  Brian Mikkelsen zullen een tijdstraf opgelegd krijgen vanwege een te korte pitstop. Met nog een paar minuten te gaan is het Niels Langeveld die de tweede plaats van Max Braams heeft overgenomen. Het zal een spannende finale geven van deze race want een ieder zal proberen een plaats te winnen. Bij het vallen van het zwart/wit is het Sebastiaan Bleekemolen die als eerste afgevlagd wordt gevolgd door Niels Langeveld, Max Braams, Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur.

"Ik zat een beetje vast achter de twee dames en dacht dat als ik iets langer door zou rijden wat meer tijd kon winnen en dat is gelukt, ik ben superblij," aldus Sebastiaan Bleekemolen.

Volledige uitslag volgt zo spoedig mogelijk.

12331467
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3495
3200
23759
12280246
31980
113078
12331467

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven