Afgelopen weekend waren de Westfield Racing rijders te gast bij de ACNN die hun tweede race evenement organiseerde op het TT Circuit in Assen.  Perfecte weersomstandigheden zorgde ervoor dat de twee races die er gereden werden mooi  acties opleverden gedurende de wedstrijden, waar zowel de rijders als de bezoekers van hebben genoten.

Pechvogel van het weekend was Jan Frensch. Tijdens de kwalificatie wist hij de snelste tijd op de klokken neer te zetten maar kon helaas door motorproblemen niet aan de races deelnemen. “Kostbare punten zijn hierdoor – letterlijk – in rook opgegaan. Ondanks deze pech was het een bijzonder geslaagd evenement en kijken we uit naar de revanche op Zandvoort!” aldus een altijd optimistische Frensch.  Tijdens de vrije training en kwalificatie zijn er door Frensch wel opnamen gemaakt die te zien zijn op:  http://www.easywash.nl/?main=57&sub=121

Doordat Frensch niet kon rijden ging de pole naar Louis Hutzezon sr.  Gevolgd door Francois Claeijs en Mies van Grunsven.  De eerste race die verreden werd over 12 ronden gaf een mooie strijd tussen Hutzezon sr. en Claeijs. De eerste plaats ging uiteindelijk naar de bij uitstek Assen kennende Hutzezon sr. De derde plaats werd opgeëist door Gérard Morren. “Wat een mooie dag, ik ben heel blij met het resultaat. Ik heb ook goed gekeken hoe ik de bochten het beste kon nemen en dat ging steeds beter,” aldus Morren.

Vikash ondervond bij het uitkomen van de GT bocht wat problemen en moest zijn wagen langs de kant zetten. Gelukkig kwam de Westfield weer op gang en kon hij de race uitrijden. “Mijn eerste race en wat een ervaring. Ik heb mijn racelicentie op Assen gehaald en dat heeft zich nu ook wel terugbetaald. Doordat ik het circuit goed ken kon ik me goed concentreren op de afstelling”.  Het team is dan ook verschrikkelijk trots op Vikash en laat weten dat hij zichzelf heeft overtroffen. “Mijn eerste raceweekend en dan al gelijk in de prijzen. Dat is waar je het voor doet, maar zonder het team had ik het niet gered.”
 
De tweede race vertrok wederom Louis Hutzezon van pole.  Dit maal was hij in een mooi gevecht verwikkeld met Francois Claeijs die uiteindelijk met +2.530 achterstand als tweede over de meet kwam. Derde plaats was er voor Gérard Morren.  Wij spraken na de race nog even met Paolo Massaro. “Wij mogen trots zijn op een dag als vandaag. De sfeer onderling is zo perfect. Op de baan willen we allemaal van elkaar winnen  maar na afsloop gaan we samen een pilsje pakken. Complimenten een de organisatie, alles is goed geregeld tot aan de catering aan toe.” 

Nieuw binnen het veld is Jos Kolsté. “Minpunten heb ik dit weekend niet meegemaakt, alleen maar pluspunten. Hoe Westfield dit allemaal geregeld heeft, van de catering tot en met de begeleiding. Dit was de eerste keer dat ik op een circuit geracet heb en dat was een hele ervaring. Ik ben er nog niet maar ik gebruik dit eerste seizoen om zoveel mogelijk kennis op te doen. Maar al met al heb ik genoten van dit weekend. Helemaal top!

Race 2 was het Tim Roks van TopGear Magazine die de baan inmiddels onder controle had en de eerste plek voor Louis Hutzezon opeiste na een mooie onderlinge strijd, Mies van Grunsven pakte een mooie derde positie. Van Grunsven die bij het uitkomen van de GT iets te snel op het gas ging tijdens een inhaalpoging op Tim Roks wist de spin waarin hij terecht kwam goed onder controle te houden en kon op centimeters na zijn Westfield uit de muur houden en de race voort te zetten. 
 
Dag uitslag Westfieldcup 4 mei 2008
1e plaats Louis Hutzezon(sr)
2e plaats Tim Roks
3e plaats Francois Claeijs
4e plaats Mies van Grunsven
5e plaats Gérard Morren
6e plaats Paolo Massaro
 
Fan TV is de hele dag in en om de tent van Westfield aanwezig geweest om TV-opname te maken. Vanaf a.s. zondag wordt deze uitzending een week lang elke dag om 23.30 uur uitgezonden en in het weekend ook om 15.00 uur. Check www.kijkfan.tv waar de voor jouw nodige frequenties te vinden zijn. Mocht het je niet uitkomen dan kan je daarna altijd op je gemak achter de pc kruipen  http://www.fan.tv/toontext.asp?id=23558 aanklikken en de opname op je pc volgen.

12198342
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1359
3926
17905
12160227
11933
92573
12198342

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven