K2 Content

Trappelend van ongeduld stonden op zondag 1 november vijf finalisten paraat voor de ontknoping van de Panorama Rally Challenge 2009. Van ruim 2.000 inschrijvers waren er slechts vijf doorgedrongen tot de ultieme finale op het Prodrive parcours in Lelystad. Onder meer een rijvaardigheidstest stond op het programma op deze waterkoude zondag. Wim Koeten kwam bij de curieuze uitslag als runner-up uit de bus van deze finale.

In de strijd om de hoofdprijs, deelname aan het Nederlandse rallykampioenschap in 2010 met een eigen Chevrolet Kalos, hadden de vijf finalisten zich zo goed mogelijk voorbereid door de nodige media aandacht te genereren. Dit was één van de selectiecriteria die door de organisatoren gesteld was.

De dag werd echter aangevangen met een wielenwisselcompetitie. Een race tegen de klok waarbij de vijf finalisten een wiel van de auto moesten verwijderen en terugplaatsen. Wim Koeten bleef als enige deelnemer onder de twee minuten en won daarmee het eerste onderdeel van de finaledag. Rond het middaguur mochten de deelnemers ombeurten een tweetal testrondes afleggen in de te winnen Chevrolet Kalos om het parcours te verkennen. Dit werd gevolgd door een geklokte race van drie ronden over het uitdagende parcours.

Wim Koeten: “De Chevrolet Kalos bleek een pittige auto met echte rallycapaciteiten te zijn. Stug geveerd, laag gewicht en natuurlijk een lekker geluid. De auto voelde tijdens de oefenrondes al snel vertrouwd aan. Met een ervaren navigator ernaast was ik in staat het parcours snel af te leggen. Ik heb bewust niet teveel risico’s genomen om te voorkomen dat ik naast de baan zou raken of zou spinnen. Een tijd van 5:09 was mijn eindresultaat. Na afloop bleek ik ook op dit onderdeel de snelste, de nummer 2 had er namelijk 5:12 over gedaan.”

Het laaste onderdeel van de finaledag was een interview. Tijdens het interview werd ingegaan op de publiciteit die behaald was, alsmede op de ambitie van elk van de deelnemers. Zowel de 24-jarige Wim Koeten als de 20-jarige Michel van der Stelt staken met kop en schouders boven de andere deelnemers uit op het gebied van publiciteit. Beide deelnemers hadden veel publicaties in kranten en websites op hun naam staan en bovendien een website gelanceerd.

Aan het einde van de finaledag werd de balans opgemaakt. De wielenwisselcompetitie, gewonnen door Wim Koeten, speelde slechts en zeer kleine rol bij het eindoordeel. Volgens de juryvoorzitter had Wim Koeten zich de afgelopen maanden als beste ingezet op het gebied van publiciteit. Ook had Wim Koeten de snelste tijd gereden op het derde en laatste onderdeel, de rijvaardigheidsproef. Ondanks deze drie-uit-drie voor Wim Koeten trok Michel van der Stelt aan het langste eind en werd als winnaar uitgeroepen van de Panorama Rally Challenge.

Wim Koeten: “Allereerst wil ik de partijen die mijn deelname mogelijk hebben gemaakt bedanken. Zij hebben een leuke competitie opgezet voor aanstormend rallytalent. Toen bij de prijsuitreiking bekend gemaakt werd dat ik alle onderdelen gewonnen had, dacht ik natuurlijk dat ik ging winnen. Opvallend genoeg was dit niet het geval. De einduitslag werd jammer genoeg niet in mijn voordeel beslist waardoor ik als runner-up eindigde. Blijkbaar waren er andere factoren die zwaarder meetelden dan de objectieve uitslagen van de uitgevoerde programma-onderdelen. Geen Chevrolet Kalos voor mij dus in 2010. Uiteraard ga ik nu mijn best doen om desondanks mijn talent in de rallysport te demonstreren. Samen met de mensen om mij heen heb ik daar alle vertrouwen in!”

17583578
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1598
4064
18515
17536096
89385
111414
17583578

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven