K2 Content

Van Merksteijn Motorsport is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest professionele autosportorganisaties van Nederland. In 2008 werd door teameigenaar Peter van Merksteijn Sr. met teamgenoten Jos Verstappen en Jeroen Bleekmolen de titel in de Le Mans Series behaald met de LMP2 Porsche RS Spyder en werd de 24 Uur van Le Mans gewonnen. Ook verschijnt het team al jaren aan de start van WRC-rallies met optimaal geprepareerde Fords Focus RS WRC. In 2009 was ‘rookie’ Bernhard ten Brinke met een Van Merksteijn Motorsport Ford Focus in zijn debuutjaar de voltallige concurrentie te snel af en behaalde hij de Nederlandse rallytitel. VM Motorsport breidt nu haar ‘Arrive & Drive’ activiteiten verder uit met een vergroot aanbod van optimale rallyauto’s en rallyservice op fabrieksniveau, waardoor de expertise ook beschikbaar komt voor andere rijders.

 

Door de jarenlange ervaring en de kennis opgedaan uit de deelname aan het World Rally Championship is Van Merksteijn Motorsport in staat rallyrijders een compleet pakket aan te bieden om op professioneel niveau deel te nemen aan rally’s in binnen- en buitenland. Van Merksteijn Motorsport beschikt over enkele optimaal geprepareerde, compleet uitgeruste rallyauto’s, die regelmatig volledig nieuw worden opgebouwd.  De rallyinzet wordt volledig door VM Motorsport verzorgd. De rijder kan zijn aandacht en inzet volledig richten op het rijden van de klassementsproeven in een professionele ambiance. Naast de verhuur van de auto en service crew wordt ook de gehele voorbereiding en begeleiding van het evenement door het team verzorgd, indien gewenst inclusief een ervaren navigator en catering & hosting van sponsors en relaties.

De rallyauto's worden in eigen beheer geprepareerd en gedurende de wedstrijd geserviced door ervaren technici. Het team beschikt over een compleet uitgeruste servicetruck, chase-cars en een hospitality unit. Van Merksteijn Motorsport richt zich op het bieden van een volledige dienstverlening voor haar klanten. De rallyauto’s kunnen door middel van het ‘Arrive & Drive’ programma worden ingezet in rallies overal in Europa. De preparatie, technische ondersteuning en management worden hierbij geheel door het team verzorgd zodat de equipe zich volledig kan richten op het rijden van de rally. Ook kunnen het onderhoud en de wedstrijdondersteuning van de eigen auto worden verzorgd.

Gerard Grouve, Directeur/Team Manager van Van Merksteijn Motorsport: “Wij beschikken momenteel over Fords Focus RS WRC en Mitsubishis Evo. Wij hebben uitstekende contacten met de fabrikanten zodat onze auto’s beschikken over de laatste stand van de techniek. Daarnaast zijn dit jaar de diverse S2000 auto’s zeer geliefd geworden, terwijl wij ook al kijken naar 2011 wanneer door de gewijzigde reglementen de nieuwe WRC-auto’s, met 1600 cc turbomotor, ingezet zullen worden. Wij zullen dan ook S2000 auto’s in ons wagenpark voor het ‘Arrive & Drive’ programma opnemen.”

Van Merksteijn heeft al ruim 25 jaar ervaring in de nationale en internationale autosport en door toewijding, ervaring, inzicht en prestaties heeft het team een uitstekende reputatie opgebouwd. Na het rijden van lange afstandsraces zoals de 24 uur van Le Mans, Spa en Daytona is het team actief geworden in het WK rally met zowel vader als zoon Peter van Merksteijn. Vanaf 2009 richt Van Merksteijn Motorsport zich uitsluitend nog op de rallysport waarbij er is deelgenomen aan een aantal WRC rallies in Europa, het Nederlands kampioenschap Rally is gewonnen met Bernhard Ten Brinke en de Dakar 2009 met een X-Raid BMW X3CC. Voor 2010 staan weer een aantal WRC deelnames op het programma en ook wedstrijden in het Nederlands kampioenschap. Het motto van Van Merksteijn Motorsport is "als we wat doen, doen we het gelijk goed". En dat blijkt ook uit het plezier waarmee we ons inzetten voor de sport en de behaalde resultaten.

Na het succesvolle optreden in de WRC-rally van Zweden 2010 heeft  Van Merksteijn Motorsport in Emmeloord een dubbele overwinning behaald. Zowel in de rally als in de rallysprint was het team uit Hengelo de overtuigende winnaar. Bernhard Ten Brinke met de Ford Focus WRC 08 won de Tank S Rally en Bas van Kamperdijk zegevierde in de Tank S Rallysprint met de Mitsubishi Evo IX.

19186239
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5931
6691
12622
19120996
136759
225513
19186239

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven