K2 Content

Precies drie weken na het geslaagde debuut in de Vechtdal Rally zal KNAF Talent First 2013 Mike Veldhuisen komend weekend zijn opwachting maken in de GTC Short Rally. In de knalblauwe Chevrolet Kalos, gerund door het team van Deltion College, zal Veldhuisen op zaterdagmiddag 13 juli in totaal 250 kilometer afleggen met navigator Arjan Wissink die hem begeleidt. De gezamenlijke doelstelling van het duo is dat het tempo nog verder wordt opgeschroefd en het succes van de debuutrally op z’n minst wordt geëvenaard.

Op zaterdag 22 juni debuteerde KNAF Talent First Mike Veldhuisen met de Chevrolet Kalos in het Nederlands Kampioenschap Rally. Hiermee werd de aftrap gegeven van de rallycarrière van het 21-jarige talent. Het resultaat was een eerste plaats in de klasse en bovenal een schat aan ervaring die werd opgedaan. Veldhuisen: “Voor het eerst in mijn leven ging ik vol gas met 150 km/u tussen de bomen door, volledig vertrouwend op de pacenotes van mijn navigator Arjan Wissink. Echt een onwijs gave ervaring.” Wissink was tevreden over zijn pupil, net als bondscoach Gerard Grouve. Wissink blikte al snel vooruit naar het tweede optreden van Veldhuisen: “In de Vechtdal Rally heeft Mike het tempo netjes opgebouwd, hij rijdt bedachtzaam. In de GTC Rally gaan we samen proberen het tempo verder op te voeren.”

Om 14:00 uur start de eerste auto in de Jumbo Short Rally. Verdeeld over acht klassementsproeven wordt 84 km op snelheid afgelegd. In totaal wordt er 251 km door de equipes afgelegd waarvan circa 5% op onverharde wegen. Iets na 20:00 uur vindt de finish plaats op het podium in het centrum van Etten-Leur. Veldhuisen en Wissink starten met de Chevrolet Kalos met startnummer 230 aan de dubbele serie van vier klassementsproeven als één van de 33 equipes in de Short Rally.

Het team van Deltion is tijdens het weekend van de GTC Rally present op het serviceterrein bij Slipschool Blom in Etten-Leur. Op die locatie wordt gewerkt aan zowel de Chevrolet Kalos van equipe Veldhuisen/Wissink als de Nissan 350Z van equipe VanDerEijk/Hulzebos en de Mitsubishi EVO X van equipe Kooijman/VanGoor. De auto’s zijn reeds geprepareerd door de teamleden van het Deltion College uit Zwolle die de rally met vertrouwen tegemoet zien.

Begin juli onderging Mike Veldhuisen een sporttest bij de KNAF om zijn fysieke gesteldheid in kaart te brengen. Dat het Westfriese talent over een uitstekende conditie beschikt, bleek wel uit de uitkomst van de test. Volgens de arts had Veldhuisen een score die ruim boven het gemiddelde zat van wat van een sporter verwacht kan worden. Veldhuisen: “Ik probeer een gezonde levensstijl aan te houden om topfit te blijven. Om mijn conditie op peil te houden, train ik met regelmaat. Zodoende wil ik ervoor zorgen dat ik tijdens een evenement mijn concentratie lang vast kan houden en niet uitgeput raak.” Naast de fysieke aspecten richt Veldhuisen zich ook op de overige aspecten die deelname aan de rallysport met zich mee brengen. Zo wordt wekelijks aandacht besteed aan de technische, organisatorische en PR-vaardigheden. Veldhuisen legt uit: “samen met mijn vaste collega’s bij Bas Koeten Racing, de gebroeders Koeten, kan ik vaak sparren. Bas kan veel technische tips geven, Wim is vanwege zijn jarenlange ervaring als navigator in staat om op dat punt waardevolle aanwijzingen te geven en Jelle geeft sturing aan het uitwerken van een sponsorplan en de PR-activiteiten.”

Stichting KNAF Talent First is een initiatief van de nationale autosportfederatie KNAF om jong autosporttalent te begeleiden en te ondersteunen op hun weg naar de top en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. In het KTF rallyprogramma is Veldhuisen de opvolger van Leo van der Eijk, die dit jaar namens KTF aan het Nederlands Rallykampioenschap deelneemt in een Nissan 350Z. Eerder bracht KNAF Talent First al rallytalenten als Hans Weijs Jr. en Kevin Abbring voort.

PR

19186144
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5836
6691
12527
19120996
136664
225513
19186144

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven