K2 Content

Nog even en dan staat een van de smaakmakers van de Nederlandse rallysportkalender weer op het programma. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september wordt rondom het Overijsselse Hellendoorn namelijk de Hellendoornrally verreden. Een van de deelnemers is KNAF Talent Leo van der Eijk van het Deltion Rallyteam. Genavigeerd door Annemieke Hulzebos wil hij jacht maken op een podiumplaats in de Nissan 350Z Challenge.

De zogenaamde zomerpauze op de rallykalender is ten einde. Toch heeft KNAF Talent First Leo van der Eijk gedurende deze periode niet stilgezeten. In juni is hij naar Rob Wilson in Engeland geweest. Van deze circuitexpert leerde hij meer over het rijden van lijnen en de benadering van bochten. Vervolgens stond er een test in het Duitse Riol op het programma. Voormalig WK-coureur Alex Fiorio leerde de TU-student daar over gebalanceerd rijden en bracht hem andere fijne rallykneepjes bij. Als kers op de taart mocht Van der Eijk met zijn navigatrice naar het WK in Duitsland, om daar deel te nemen aan de officiële verkenningen. Tegelijk met de fabrieksrijders zetten ze de echte WK-proeven op notes. Het was een fantastische zomer waar Leo met tevredenheid op terugkijkt. “De dagen met Rob Wilson en Alex Fiorio waren enorm leerzaam. Het verkennen in Duitsland was vervolgens een onvergetelijke ervaring. Dat is wel wat anders dan rijden in Nederland. Ik heb mijn notessysteem met hulp van Annemieke echt fine kunnen tunen. In Nederland heb je nou eenmaal minder verschillende bochten, waardoor sommige onderdelen nooit aan bod komen. Het is fantastisch dat we deze kans van de KNAF en de coach van KNAF Talent First, Gerard Grouve, hebben gekregen,” blikt Leo terug.

De Hellendoornrally wordt op 20 en 21 september verreden en is een van Nederlands grootste rallyklassiekers. Met startnummer 38 op de deuren willen Van der Eijk en Hulzebos opnieuw trachten het podium van de Nissan Challenge te beklimmen. “Tijdens de Vechtdalrally werden we tweede, achter Antoine Biesheuvel. Gedurende de ELE Rally lieten we zien serieus hard te kunnen gaan, maar eindigden we in een greppeltje. Nadat we ook tijdens de GTC Rally van het superrally-systeem gebruik moesten maken, willen we nu graag demonstreren dat we in Hardenberg niet toevallig tweede werden. Leo is een getalenteerd coureur,” aldus Hulzebos. Van der Eijk vult aan: “We strijden inderdaad mee om de podiumposities, maar het doel is bovenal de finish. Het is in ieder geval een prachtig evenement en we gaan er samen met het Deltion College, de KNAF, Unica Schutte Informatisering, het Ministerie van Defensie en de andere sponsors een mooi weekend van maken.”
 
De Hellendoornrally start op vrijdagavond 20 september om 19.01 uur vanaf Restaurant De Kroon in Hellendoorn. Op het programma voor die avond staan zes proeven, waarvan drie in het donker. De eerste deelnemer plaatst rond 23.41 uur zijn wagen in het nachtpark. Op zaterdag krijgen de equipes tien klassementsproeven voorgeschoteld. De eerste deelnemer start om 08.01 uur vanuit het nachtpark. ’s Avonds rond 20.00 uur is de finish voor de eerste wagen op het podium, opnieuw bij Restaurant De Kroon in Hellendoorn. De service bevindt zich, net als enkele jaren geleden, op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal.

PR

19186353
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6045
6691
12736
19120996
136873
225513
19186353

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven