K2 Content

Nederlands rallytalent Kevin Abbring heeft dit weekend de kampioenstitel in de Franse Peugeot 208 Rally Cup in de wacht gesleept door op de eerste plaats te eindigen van de Cup in de Condroz-rally in België. Er stonden in de omgeving van Huy in de Belgische Ardennen maar liefst 27 klassementsproeven op het programma die loodzwaar waren geworden door het slechte weer. Hevige regenval had de wegen spiegelglad gemaakt waardoor het uiterste van mens en machine werd gevergd. Veel deelnemers raakten van de weg of kenden veel problemen. Niet voor niets wordt de Condroz algemeen beschouwd als één van de moeilijkste rally’s in Europa. Ook Abbring heeft af moeten rekenen met wat tegenvallers maar kon na een uitstekend gereden rally aan de finish uiteindelijk de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Voor een optimale voorbereiding op de rally had Abbring, mede dankzij extra steun van Peugeot Nederland, op woensdag een testsessie kunnen afwerken. Daarvoor was een weggetje in de omgeving van Huy afgehuurd. Het was nagenoeg de enige droge dag de afgelopen week en dat was niet ideaal om een set-up te maken voor een wedstrijd. Dus werd ’s ochtends de Peugeot 208 afgesteld voor droog weer. ’s Middags was een boer uit de omgeving bereid om het testtraject met een gierwagen kletsnat te maken, zodat ook een afstelling voor regenachtige omstandigheden kon worden gevonden.

In de R2 klasse verschenen tientallen auto’s aan de start, waaronder zo’n twintig Peugeots, waarmee de populariteit van Peugeot’s rallyauto wel is aangetoond. Nog drie rijders maakten kans op het kampioenschap: Stéphane Lefebvre, KevinAbbring en Denis Millet.

“De rally begon direct al goed, want we draaiden de snelste tijd in onze klasse,” zei Abbring. “Maar op zaterdag verliep het minder voorspoedig in het begin. We hadden op KP2 onze pacenotes niet goed op papier waardoor we in een bocht een muurtje raakten. Met als gevolg een ontzette achteras en een tijdverlies van 40 seconden. We hebben de proef nog wel uit kunnen rijden en onze monteurs konden de as nog net binnen de tijd wisselen. Op de volgende KP kregen we helaas een lekke band. We hebben zo goed en zo kwaad als het ging door kunnen rijden maar liepen wel weer een tijdachterstand van zo’n 2 minuten op.”

De grote concurrent van Kevin voor de titel, koploper Lefebvre, was inmiddels goed op dreef. Hij maakte gebruik van Kevins problemen en reed flink door en scoorde 5 snelste tijden. Onze landgenoot moest dan ook wel aanvallen want wie de meeste snelste tijden heeft gereden krijgt 3 extra bonuspunten. Maar aan de tweestrijd kwam een abrupt einde toen op KP 7 na een harde landing de radiator van de 208 van Lefebvre onherstelbare schade opliep. Abbring was inmiddels weer in zijn ritme gekomen en scoorde van de 11e tot de 27e KP een reeks van snelste tijden.

Op zondag waren de omstandigheden onveranderd slecht. Hetgeen Abbring er niet van weerhield grote stappen in de rangschikking te maken. Hij scoorde in de Peugeot Cup voortdurend snelste tijden en maakte minuten goed. Een prestatie die niet onopgemerkt bleef want na de finish werd hij uitgeroepen tot BFO Man van de Wedstrijd. Ondanks de snelle tijden nam Abbring geen enkele risico en wist hij de titel veilig te stellen.

Kevin Abbring: “Dit is de eerste keer dat ik aan de start van de Condroz-rally ben verschenen en het is mij niet meegevallen eerlijk gezegd. De rally was eigenlijk symbolisch voor het hele seizoen. Succes afgewisseld met tegenslag. Ik baalde behoorlijk toen ik na drie overwinningen in Auxerre op moest geven. Ik moest daarna weer opnieuw beginnen en uiteindelijk heb ik toch nog twee keer kunnen winnen. Toch is het seizoen niet gemakkelijk geweest want ik heb met Stéphane Lefebvre een enorme strijd moeten leveren. Dit is vandaag voor Pieter en mij een fantastische dag en we zijn heel blij. Ik kan nu dankzij Peugeot weer terugkeren op internationaal niveau.”

Peugeot Nederland
Als prijs voor het kampioenschap kan Kevin Abbring voor volgend jaar rekenen op een wedstrijdprogramma op Europees niveau als officieel Peugeot fabriekscoureur. “De definitieve invulling is nog niet vastgesteld, maar hoogstwaarschijnlijk zal Kevin aan zo’n 6 rally’s deelnemen met een Peugeot 208T16. En zoals bekend is de R5 categorie de klasse van en voor de toekomst waarvoor Peugeot met de nieuw ontwikkelde 208T16 een ijzersterk wapen in handen heeft. Peugeot Nederland is zeer verheugd een bijdrage te hebben kunnen leveren aan het kampioenschap van Kevin Abbring. En wij zien nu al uit naar volgend jaar wanneer Kevin op Europees niveau de kleuren van Peugeot zal verdedigen,” aldus een gelukkige Wencke Fassbender, Directeur PR & Corporate Communication van Peugeot Nederland aan de finish in Huy.

PR

19349960
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6754
6260
44270
19261936
88024
212456
19349960

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven