K2 Content

In maart 2013 werd Mike Veldhuisen, toen 19 jaar jong en woonachtig in het Westfriese Grosthuizen, verkozen tot KNAF Talent First voor de sectie rally. Voor de jongeling betekende deze verkiezing dat hij met ondersteuning van de nationale autosportbond zijn debuut kon maken in het Nederlands Kampioenschap rally. Na twee Short Rally’s en twee volledige rally’s blikt Veldhuisen terug op een bijzonder succesvol debuutseizoen waarin hij een sterke leercurve doormaakte.

Na de verkiezing op Circuit Park Zandvoort kon KNAF Talent First Mike Veldhuisen in juni voor de eerste maal achter het stuur kruipen van de knalblauwe Chevrolet Kalos. De auto- en rallysport was reeds bekend terrein voor Veldhuisen aangezien hij in het dagelijks leven al meerdere jaren werkzaam is voor het team van Bas Koeten Racing. Begin 2013 kon Veldhuisen zijn droom waarmaken door als officieel KNAF Talent First zelf het stuur ter hand te nemen. Veldhuisen: “Deze verkiezing zorgt ervoor dat ik aan het begin sta van een hopelijk lange en succesvolle rallycarrière. Met de talentenprogramma van de KNAF heb ik een springplank gekregen om mezelf te ontwikkelen.”

Het onderhoud van de Chevrolet Kalos was ook dit jaar in handen van de studenten van het Deltion Rallyteam uit Zwolle. Mike Veldhuisen: “Deze jongens hebben uitstekend werk geleverd. Het zijn ook allemaal jonge kerels die een passie hebben voor de sport. Super om daarmee samen te werken!” Alvorens Veldhuisen mocht deelnemen in een volledige, tweedaagse rally, moest hij tenminste twee Short Rally’s moet goed gevolg rijden. Dit gebeurde in de Vechtdal Rally in juni en de Jumbo Short Rally in juli. Tijdens deze eendaagse evenementen wist de onervaren Veldhuisen tot verbazing van velen het tempo al snel te vinden.

Tijdens het seizoen kon Veldhuisen samen met de andere KNAF talenten deelnemen aan een uitvoerig programma dat door de bond werd aangeboden. Zo volgde de Westfries diverse simulatortrainingen bij SIM Delft en volgde hij een strak schema van fysieke trainingen. Telkens werd verslag uitgebracht naar de bondscoach Gerard Grouve die meer dan tevreden was over de vorderingen van zijn jonge pupil. Veldhuisen: “Ik ben de KNAF veel dank verschuldigd voor het traject dat zij dit jaar hebben uitgestippeld. Met de ondersteuning van de KNAF komt mijn carrière in een stroomversnelling.” Na de twee Short Rally’s reed Veldhuisen nog de Hellendoorn Rally en de Euregio Rally waarbij hij tijdens beide evenementen een enorme progressie boekte. Met de bescheiden Chevrolet Kalos wist hij serieus snelle tijden te klokken op de verharde en onverharde klassementsproeven hetgeen alom tot respect leidde.

Na het succesvol rijden van vier evenementen zijn de blikken alweer op seizoen 2014 gericht. Veldhuisen: “In 2014 wil ik in het Nederlands Kampioenschap in een aansprekende, competitieve auto deelnemen. De daaropvolgende jaren wil ik via het Junior WRC doorstromen naar het hoogst haalbare. We zijn met diverse partijen in gesprek om de invulling van seizoen 2014 te bepalen. We zetten alle opties naast elkaar en maken dan de beste keuze.” Niet zelden krijgt het jonge talent de vraag of hij als twintiger niet reeds te oud is om nog door te breken. Veldhuisen licht toe: “In de rallysport werkt dat heel anders dan in de circuitracerij. Mooi voorbeeld: Sebastien Loeb is ook pas op z’n 21e begonnen en is uitgegroeid tot de meest succesvolle rallyrijder ooit. Leeftijd speelt nauwelijks een rol in de rallysport.”

Zonder ondersteuning uit het bedrijfsleven is het niet mogelijk om een rallycarrière invulling te geven. Om die reden heeft KNAF Talent First Mike Veldhuisen met de ervaren mensen van Bas Koeten Racing, het team waar hij in het dagelijks leven werkzaam is, een supportersprogramma opgesteld. Veldhuisen: “Dit houdt in dat we gezamenlijk zoeken naar een brede groep supporters die een bijdrage leveren om het benodigde budget bijeen te brengen. Reeds in 2013 kon ik rekenen op ondersteuning van Nathan Group, Ymor, Siebeling Vorkheftrucks, EliteCar, Bandenoutlet.nl en Eurotrac. In 2014 willen we deze groep verder uitbreiden. Met de plannen die er nu liggen, zijn we er van overtuigd dat we erin gaan slagen om samen met de supporters een interessant jaarplan te maken.”

Stichting KNAF Talent First is een initiatief van de nationale autosportfederatie KNAF om jong autosporttalent te begeleiden en te ondersteunen op hun weg naar de top en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. In het KTF rallyprogramma is Veldhuisen de opvolger van Leo van der Eijk, die dit jaar namens KTF aan het Nederlands Rallykampioenschap deelnam in een Nissan 350Z. Eerder bracht KNAF Talent First al rallytalenten als Hans Weijs Jr. en Kevin Abbring voort.

PR

17583272
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1292
4064
18209
17536096
89079
111414
17583272

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven