K2 Content

Wilbert van den Burg heeft zijn rallydebuut gemaakt in Zandvoort. De Amersfoorter bezocht twee weken geleden een wedstrijd van het World Rally Championship in Zweden. Hij raakte daar zo onder de indruk van het rallygeweld, dat hij in 2015 samen met Niek Oude Luttikhuis zelf door de Zweedse sneeuw wil racen. Het tweetal zette in Zandvoort de eerste stappen richting dat doel.

Van den Burg en Oude Luttikhuis staken de koppen al tijdens het weekend in Zweden bij elkaar en hakten meteen de knoop door. “We wisten: dit is gaaf, dit willen we ook. We hebben daarom meteen opgezocht aan welke eisen we zouden moeten voldoen om in Zweden te mogen rijden”, vertelt de enthousiaste Van den Burg, normaal gesproken actief in de Renault Clio Cup.

Binnen anderhalve week slaagden de twee voor het theorie- en praktijkexamen, daarna stond in Zandvoort de eerste van de vier vereiste rally’s op het programma. Deltion Rally prepareerde een Chevrolet Kalos, terwijl ook Formido het duo ondersteunde. Zo konden Van den Burg en Oude Luttikhuis zich volledig focussen op het rijden van de rally. “Deltion Rally is een team dat bestaat uit studenten, het runnen van een rally-auto is onderdeel van hun opleiding”, legt Van den Burg uit. “Zij waren ontzettend enthousiast en hebben ons laten zien wat er allemaal bij een rally komt kijken. Ik ben als Clio Cup-coureur gewend gas te geven tot ik de finishvlag zie, maar dit is een totaal andere tak van sport.”

Eenmaal achter het stuur van de Kalos kon de pret pas echt beginnen. “We stapten in als twee blije rakkers, het was een schitterend avontuur. We hebben ontzettend veel geleerd en ontzettend veel lol gehad. Het was voor ons prettig om in Zandvoort te kunnen debuteren, omdat we de omgeving goed kennen”, blikt hij terug. De ervaring op het circuit in de duinen kwam zelfs nog even goed van pas. “We reden achter een andere Kalos en konden twee dingen doen: afwachten of inhalen. We gingen ervoor en remden ze in Clio Cup-stijl uit in de Tarzanbocht. De jongens van het team hadden geen idee wat er gebeurde, maar vonden het geweldig!”

Van den Burg kan niet wachten tot hij de weg richting Zweden weer kan vervolgen. Binnenkort staat in ieder geval een uitgebreide rallycursus bij de ervaren Hans Weijs op het programma. “We nemen ons plan op alle vlakken serieus, dat moet ook. We gaan de komende tijd rustig bekijken aan welke wedstrijden we deelnemen, zodat we aan alle eisen voldoen. Alles voor ons doel: racen in Zweden.”

17583607
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1627
4064
18544
17536096
89414
111414
17583607

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven