K2 Content

Door velen betiteld als het grootste rallytalent van Nederland, maakt Kevin Abbring dit jaar een belangrijke stap voorwaarts in zijn carrière. Hij heeft een contract getekend met Hyundai Motorsport om dit jaar een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe Hyundai i20 WRC. Daarnaast zal hij, met navigator Sebastian Marshall, in een aantal WRC-rally’s aan de start verschijnen. Ook zal het koppel bij alle andere rally’s voor het wereldrallykampioenschap de mogelijkheid krijgen om de klassementsproeven te kunnen verkennen, waarbij de ervaring en kennis van die KP’s enorm uitgebreid kan worden, iets wat voor de toekomst uiteraard zeer belangrijk is.
Afgelopen jaar hebben Kevin en Sebastian veel opzien gebaard in het Europees rallykampioenschap. De Peugeot 208 T16 verkeerde nog in de ontwikkelingsfase en kende enkele kinderziektes, maar bleek wel supersnel, zeker met Abbring aan het stuur. Door vriend en vijand werd het team Abbring-Marshall dan ook als de snelste equipe in het ERC beschouwd. In diverse rally’s heeft Abbring de kop van het klassement aangevoerd, zowel bij onverharde als verharde rally’s. Ook werd door Abbring zijn klasse gewonnen in de WRC Rally van Frankrijk. Na een enerverend seizoen met Peugeot in 2014 gaat Kevin Abbring in 2015 met Hyundai Motorsport in zee.
HYUNDAI MOTORSPORT
Team Principal Michel Nandan van Hyundai Motorsport zegt. “Wij zijn verheugd dat Kevin deel uit gaat maken van onze groep rijders. Hij heeft een uitzonderlijk talent en hij heeft een grote toekomst voor zich. Wij nemen onze rol als officieel WRC-fabrieksteam zeer serieus en we willen investeren in de talenten van morgen. Kevin Abbring heeft indruk op ons en onze ingenieurs gemaakt door zijn benadering, zijn houding en zijn vaardigheden vorig jaar tijdens het testen voorafgaand aan rally’s. Ook hebben wij hem nadrukkelijk gevolgd in het ERC-seizoen en tijdens de rally van Frankrijk. Hij heeft veel ervaringen met verschillende types rally-auto en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze nieuwe generatie i20 WRC-auto zal waardevol zijn. Wij zijn blij hem als rijder erbij te hebben.”
KEVIN ABBRING
kevin-abbring-wrc-autoKevin Abbring terugkijkend op het seizoen 2014. “Het was een fantastisch jaar waarin ik met een uiterst competitieve auto aan diverse belangrijke Europese rally’s kon deelnemen, vaak met opvallende resultaten. We stonden dan ook bovenaan de lijst van Peugeot Sport om in 2015 de samenwerking voort te zetten. Ook de samenwerking met de Nederlandse importeur was uitstekend en ik ben Peugeot erkentelijk voor de steun en de kans die ik heb gekregen. Maar aangezien Hyundai mij de mogelijkheid bood om op het hoogste niveau, het WRC, terug te keren bij een fabrieksteam heb ik gekozen voor Hyundai. Want acteren op het allerhoogste niveau als fabrieksrijder was en is mijn ultieme doelstelling,” aldus Abbring. “Verder ben ik erg blij vorig seizoen overgestapt te zijn naar een Engels “pace-notes systeem” iets wat zeker niet simpel is en gewenning vergt. Snel daarna wierp dit al zijn eerste vruchten af omdat ik met mijn huidige, Engelse navigator Sebastian Marshall ben gaan rijden. Deze samenwerking is van beide zijden erg goed bevallen en wordt dan ook gecontinueerd.”
KEVIN ABBRING AMBASSADEUR VOOR STICHTING KNAF TALENT FIRST.
Kevin Abbring is ambassadeur van de Stichting KNAF Talent First en van het FIA Road Safety-programma in Nederland. Abbring: “Autosport is topsport en het gaat niet om het nemen van hoge risico's, maar juist om veilig aan de finish te komen. In het normale wegverkeer gebeuren veel te vaak, te voorkomen ongevallen, bijna altijd door het niet goed anticiperen en/of het vervolgens verkeerd reageren op de situatie. In 2011 heb ik namens de KNAF aan het ‘FIA Institute Young Driver Excellence Program’ deelgenomen en daar vervolgens nog de 'Driver of the Year' Award heb mogen ontvangen. Tijdens de workshops die we over de hele wereld volgden, werd steeds weer de nadruk op veiligheid gelegd. Ik zie het dan ook als mijn taak om deze boodschap op mensen over te brengen.”
Al met al wordt 2015 dus de volgende fase in de carrière van Kevin en Sebastian op weg naar de top.
www.kevinabbring.com
17583513
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1533
4064
18450
17536096
89320
111414
17583513

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven