Afgelopen weekend vond op het Circuit Park Zandvoort de Finale Races plaats waarin Coronel Racing terug mag kijken op een zeer geslaagd weekend. Paulien Zwart en Gaby Uljee wisten, met een door Jan de Jong ingezette BMW120d, de derde plaats in het kampioenschap van de Toerwagen Diesel Cup veilig te stellen. Een podiumplaats zat er voor de Coronel – Ladies niet in dit weekend, maar het hoofddoel is bereikt.  Het Ladies Racing Team behaalden twee maal de zesde plaats en zorgde er zo voor dat de derde plaats in het kampioenschap een feit werd. Even leek Kevin Veltman nog roet in het eten te gooien, nadat hij de eerste race gewonnen had, maar tijdens race twee wist Veltman de prestatie van de roze BMW niet te evenaren. Paulien Zwart en Gaby Uljee kunnen terug kijken op een mooie seizoen in een competitieve nieuwe klasse, waarin zij regelmatig het erepodium betraden.

Gaby Uljee: “ Meer dan twee zesde plaatsen zat er dit weekend niet in, maar we zijn dolblij met de derde plaats in het kampioenschap. We zijn best tevreden met het resultaat aangezien we in een nieuwe auto en een nieuwe klasse gestart zijn dit seizoen. Ik denk dat we aardig van ons hebben doen spreken dit seizoen met de felroze BMW van Jan de Jong en het eindresultaat is daar een goed voorbeeld van. De samenwerking met Paulien was perfect. We vullen elkaar goed aan en we zijn aardig aan elkaar gewaagd, wat een belangrijk punt is in de Toerwagen Diesel Cup. We willen graag het team en alle sponsors bedanken voor hun steun dit seizoen. Zonder hen hadden we dit resultaat niet kunnen bereiken.”

In de Suzuki Swift cup zorgde Pieter Schothorst zijn eerste raceseizoen in stijl af te sluiten. De jonge Huizenaar werd tweede tijdens de eerste race in de Formido Swift Cup, na een fantastische race. Schothorst beloofde de aanwezige sponsors en relaties dat hij de tweede race zou winnen en hij hield woord. Na een bizarre race, aan het einde van de dag en in het donker, kwam de Coronel – Junior als eerste over de finish en pakte zo zijn eerste overwinning in zijn nog prille carrière. Jeroen Slaghekke was minder fortuinlijk, maar begon het weekend goed. Slaghekke kwalificeerde zich als zesde voor de eerste race van het weekend, maar kon dit in de race helaas niet waarmaken. Met de winst tijdens de Finaleraces sluit het Coronel – Junior Racing Team een leerzaam seizoen buitengewoon goed af.

Pieter Schothorst: “De race verliep lekker soepel. Nee, serieus het was echt niet te doen in het donker het leek wel een heel ander circuit. Gelukkig kreeg ik een beetje hulp van Hans (Bos), want ik kon echt alleen maar remmen op zijn lichten, maar toen hij er vanaf schoot moest ik het helemaal zelf doen. Na een paar bochten had ik het weer onder controle en wist ik mijn rempunten weer te vinden en toen kwam de safetycar op de baan en wist ik dat het goed zat. Ik ben echt super blij. Na de race kreeg ik Tom Coronel) aan de lijn vanuit Japan en ook hij was erg blij en trots. Helemaal top!”

Tim Coronel: “ Helemaal goed die Pieter! Hij pakt vandaag gewoon twee podiumplaatsen terwijl hij vorig jaar nog niet eens kon schakelen en dat is niet om te lachen want ik zat er naast op dat moment. Het is gewoon erg leuk om te zien dat die jongens dit seizoen echt wat geleerd hebben. Tom en ik vinden het fantastisch om te doen en als ze dan ook nog zulke resultaten halen in hun eerste seizoen is dat helemaal geweldig. Ik ben trots.”

En dan was daar natuurlijk Bas Schothorst. Schothorst wist tijdens de Finaleraces op het Circuitpark Zandvoort, met een door Jan de Jong ingezette BMW 130i, het kampioenschap in de Samsung BMW 130i Cup binnen te halen. Schothorst hield de spanning er aardig in door tijdens de eerste race, vanuit leidende positie, uit te vallen en geen punten te scoren, maar zette dit tijdens de tweede race weer recht en pakte de derde plaats. Met deze podiumplaats had Schothorst voldoende punten bij elkaar gereden om het seizoen op gepaste wijze af te sluiten. Tim Coronel maakte het Coronel – McGregor feestje compleet, door de eerste race winnend af te sluiten. Coronel finishte de tweede race als vierde en dat bleek genoeg voor de tweede plaats in het kampioenschap.

Tim Coronel:“Superweekend! Allereerst wil ik Bas feliciteren met het resultaat, al maakte hij het nog even spannend vanmorgen. Topprestatie voor het team. De eerste en tweede plaats in het kampioenschap, beter kan je het niet doen dacht ik zo. Ik wil het team bedanken voor de inzet en de geleverde prestaties. Zonder deze mensen was dit niet mogelijk geweest.“

Bas Schothorst:” Ik ben heel blij met dit resultaat. Vanmorgen had ik het kampioenschap al kunnen binnenhalen, maar dat ging helaas niet door. Het lijkt zo makkelijk, maar zeker in deze omstandigheden kan het heel verraderlijk zijn. De tweede race heb ik op zeker gereden. De omstandigheden waren slechter dan tijdens de ochtend en ik kon geen risico meer nemen. Ik wil het team echt onwijs bedanken want zonder hen had ik het niet gered.”

10529931
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6268
9746
25588
10432803
187392
257487
10529931

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven