Wát een weekend! Een weekend met alle emoties erin, die een mens maar kan hebben, geloof ik. Emoties: huiver, verbazing, angst, frustratie, trots, moed, irritatie, … Ow………… jippie… het regent…yeah……………….. NOT. Ik haat regen!

Het is testdag vandaag. Dus de baan op, niet zeuren en rijden.. Word je beter van immers. Geen keuze.. ik moet met nieuwe banden naar buiten, want als het dit weekend nog gaat regenen (en dat gaat het) dan moet ik die eerste laag kwijt zijn. Nou… mijn hallelujah-gevoel wordt meer dan beantwoord! Ik ben nog niet door de Tarzan of ik sta al achterste voren. ‘euh…. mannen?...... T’race heeft het niet zo naar haar zin’, meld ik maar even om de opkomende frustratie van me af te praten... Dan krijgen we er meteen nog de Audi S achteraan.. ook nog even een momentje tussen mij en beamy, waar we het niet eens worden over op of naast de baan. Hij dreigt te winnen, maar ik zet door.. hij verliest! Haaaah! Maarrrrrrrrrrrrrrrrr…. Naar mijn zin heb ik het nog steeds niet.

Onze tent staat echt prachtig! Op ongeveer 2,5 meter van de ingang staat een trekker met zijn neus onze kant op gericht. Moest zo staan! (god zij dank gaat uiteindeljk toch de trekker van de trailer zodat we onze tent in kunnen draaien met de auto). Naast ons nog een enorme tent.. Nee, we zijn weer erg goed bedeeld. Hoe bestaat het toch steeds dat het zo uitkomt dat wij kloten staan!

Zaterdag 25 oktober Emoties: verbazing, irritatie, woede, blij, trots. Vroeg dag! Briefing om 08.45 uur en 09.30 uur kwalificeren. Ik heb gisteren enkel getest… dan kan Pat nu zijn kilometers gaan maken tijdens de kwalificatie. Die heeft toch al weer lekker wat kilometers achter de kiezen deze maand bij ADS. De verbazing is groot als er geen papieren uitgedeeld worden bij de briefing, want het is toch steeds hetzelfde. De opmerking van Ronald Morien komt dan ook wel mooi aan: ‘komen jullie er ook eindelijk achter?’ haha.

09.30 uur gaan we los. 15e getraind. Pat is niet tevreden, maar er worden ook tijden gereden, dat is niet normaal. Parc fermee levert ook nog al wat op, want er worden uiteindelijk 9 auto’s (rijders/teams) voorzien van een officiële waarschuwing. Welke schijtebroek, dat op zijn geweten heeft, geen idee, maar er hadden 9 auto’s dan OF niet moeten starten OF hun startpositie moeten verliezen in mijn beleving. Maar nee hoor?! Dat doen we op CPZ niet. 

Ik ben redelijk furieus als er een BMW zonder voorgeschreven uitlaat blijkt rond te rijden… en ook gewoon mee mag rijden. Mij kwam deze uitlaat € 1.550,00 ex BTW ook niet echt goed uit, dus waarom hebben we dit zogenaamd dan verplicht gesteld?  Kijken hoe ik hier vorm aan ga geven.. ik krijg vanzelf een idee hierover! 

Starten! Pat gaat lekker. Hij wint 5 plaatsen. Ik neem over en verlies er eentje. Ik merk, dat ik in de loop van de race minder vermogen heb. Bovendien kom ik geen bocht meer door met een fatsoenlijke wegligging.. hemel! Ik weet Frans Verschuur nog een ronde achter me te houden (ben helemaal trots), neem allerhande risico’s, maar kan me niet schelen.. ik wil voor blijven. In de Gerlag moet ik hem laten gaan.. met de insteek..

Ik ga volgen en nu hem opjagen (ik wist niet dat het Verschuur was.. blakend van het zelfvertrouwen.. zet ik de achtervolging in, maar hij loopt gewoon bij me weg! Ik heb echt een vermogensprobleem. Maar ja.. kan wel gaan lopen miepen, maar moet de race toch maar even uitrijden. Toch is het frustratie ten voeten uit. Ik kán namelijk volgen, alleen niet zo! Verdikkeme! 11e eindigen we!

Zondag Emoties: angst, misselijkheid. Rain, rain, nothing else than bloody rain!

13.30 uur opstellen.. ik voel me niet lekker en zie er ook ruk uit. De fanfare in mijn hoofd laat zich niet echt neersabelen door de paracetamolletjes en andere geweldsmiddelen.  Peptalk, aanmoedigingen van bezoekers.. niets krijgt me rustig! Regen wat een hel! Eén geluk: Pat heeft er vreselijk veel zin in. Die vindt regen fantastisch (ik volgend jaar ook!). Kortom: Pat start en ik neem over. De reguliere constructie als van oudsher.. o nee.. niet helemaal waar. Het is ook wel es anders geweest. Maar sois.. Pat start lekker alleen komt te snel het bericht dat auto nummer 19 problemen heeft door een kleun in de Gerlagbocht. Tja, de auto van Verschuur gaat een eigen leven leiden en raakt onze wagen. Tja, raceongeluk.. niets aan te doen… wel balen.. want wij zijn klaar.. Lekke band. Die wordt nog vervangen.. maar het ding is ook niet meer te besturen. Game over! Pat is doodziek van zijn kortstondig optreden van vandaag, maar goed het hoort bij het spelletjes.. helaas.

Het hele weekend was wel heel erg leuk en leerzaam. Een goede afronding van 2008.

De oude samenstelling beviel weer goed met een hoop plezier, veel bezoekers; en we hebben alles nog even meegemaakt! Het geeft meteen een beeld voor 2009.
 
Theresia Balk

10530205
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6542
9746
25862
10432803
187666
257487
10530205

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven