………..‘and WHAT a day we had!’  Plezier, progressie en fine-tuning!

Wereldreis voor alle Groningers en iets relaxter voor beide coureurs. Niet de gebruikelijke combinatie Patrick en T’race maar vandaag Ben en T’race. Ben heeft er reuze zin in, T’race staat al twee dagen redelijk stijf van de stress. Fotografen aanwezig voor de plaatjes, want gut wat is de nieuwe tuut leuk! De dag verloopt zonnig en droog. Om half 12 arriveren we allemaal en kunnen we een pitbox overnemen van Jos burggraaf waar sowieso een afspraak mee loopt voor het aanmeten van een foam-seat voor T’race.

Iedereen moet er even weer inkomen. T’race is ‘ her usual self’  door behoorlijk gespannen te zijn en Ben is de rust zelve en keutelt wat rond. Wijmar loopt met een grijns rond (zijn eerste Zandvoort-dag) en krijgt door Jos het datalogging systeem even in een snelcursus uitgelegd! Klaas installeert de transponder nog even en Jack maakt nog even de snelsluiting voor het raamnet klaar. Ritha loopt van links naar rechts om alles op zijn plek te krijgen en kleine nichtje Yara poetst de auto; en Mike maakt foto’s. Kortom: ieder zijn taak. 

 

Zo’n dag gaat snel! Wisselen, afstellen, binnenkomen, remmen ontluchten, bandenspanning checken, slijtage bezien…. Maar voor ieder wel een dag naar tevredenheid! Voor de monteurs nog wat werk inzake de remmen en nog wat kleine dingen. Maar ieders gevoel? Wat een leuke wagen en wat een leuke dag. DAT moeten we hebben.

Nog even kort de coureurs en HUN ervaring.

Eerste reactie?
Ben: (met een glimlach van oor tot oor) ‘ wát een gave bak! Hij trekt, hij gaat…………….super! Hij voelt lekker. Als die remmen helemaal op orde zijn, zit er zéker nog anderhalve seconde in.

T’race: (OOK met nog een grijns van oor tot oor). ……………… Wát een leuke auto! DIT is weer leuk!!! Hij gaat lekker zitten in de bochten en niet dat gekrabbel op de voorwielen.. (grijns) …………………. Deze is echt weer leuk!

Verder… qua progressie… afstellingen…Het doel van vandaag.?
Ben: De progressie zit er zeker in. Ik ben nu al behoorlijk aan de auto gewend. Ik heb minder naar de rondetijden gekeken en me meer gefocussed op het gevoel met de auto. Mwoch…. Wij vinden elkaar wel! De remmen moeten beter, ook al maakte ik me bijna zorgen toen ik T’race voorbij zag komen op het rechte stuk na de rijderswissel en ze in ronde 1 iemand uitremde voor de Tarzanbocht en het nog een keer deed in de daarop volgende ronde. Gelukkig ervaarde ze wel hetzelfde als ik …………….maar wederom, ondanks dat: wat een bak!’

T’race: (grijns) tja… de remmen verzwakken na een aantal ronden. In het begin niet, dus zal iets gesneuveld zijn. Dus daar moet naar gekeken worden, maar belangrijk was ook meters op Zandvoort met deze auto en vooral ook de afstellingen. Daar zijn we aanzienlijk mee opgeschoten. Bovendien kan het kind nu OVER het stuur kijken in plaats van er TEGENAAN of DOORHEEN. Jos Burggraaf heeft even een foamstoeltje aangemeten! Scheelt morgen vast een hoop spierpijn! Na de meters op Assen was ik echt helemaal verziekt de volgende dag. Voelde spieren op plaatsen waarvan ik niet eens wist dat ze er zaten.

Nog spannende momenten meegemaakt vandaag?
Ben: jaaaaaaa……. ik had er eentje in de Mastersbocht. Ik had me voorgenomen de bocht strak te nemen toen de rem besloot AMPER te reageren…. ERG spannend. Meteen naar binnen.. spannende momenten houden je scherp maar van zo eentje krijg je het ineens wel HEEL warm. Tijdens het laatste kwartier ging het even regen en toen werd de baan ook meteen heel erg glad. Beetje dwars, maar beheerst. Je hebt er niets aan als je er dan nog even snoeihard afgaat, zoals een E36 waardoor we allemaal even stil kwamen te staan. Zou zonde zijn van zo’n dag!

T’race: hihi… euh.. jaa… best wel.. en niet op een meest fortuinlijke plek: dwars in het Scheivlak… en onder door iets heel bizars! Een konijn op de baan! Ik wist dat er niets achter me aan zat dus ik kon remmen.. maar……..klotenbeest… remmen IN de bocht is nooit aan de raden en dat weet ik ook maar ja…. Liefde voor de nieuwe wagen he? Het idee van een konijn door ‘mijn’  nieuwe bumper………NOPE!  Met als gevolg: remmen, konijn in paniek.. rent stukje VOOR auto uit.. sukkel…..ontwijken, dwars.. TE dwars …... vangrail in zicht… dacht het niet! … stuur om.. gas erop… grindbak.. nope, ook niet, want dan kan ik niet verder! Weer remmen…. Ik sta stil…. En echt NET met de voorwielen voor de grindbak! maar dán moet je daar weg.. en iedereen komt daar HEEL hard aan… Opmerking van Ben terugkomende in de pitstraat: ach dan eten we wat anders vanavond. Hahahaha

De toekomstige races?
Ben: ik heb er wel vertrouwen in. Ik vind de auto geweldig. Zit nog meer in… gaat goed komen! We gaan de datalogging nog uitlezen, kunnen we zien wie wat waar doet op de baan en mogelijk zit daar nog wat in voor beide!

T’race: Ik moet echt voor ogen houden dat ik plezier heb! Dan ga ik het beste en dan komt het wel goed. Ik moet wel zeggen dat ik voor vandaag een tijd in mijn hoofd had en daar zat ik een seconde boven. Daar baal ik wel van..en dan moet ik opletten dat ik niet mijn oren laat hangen, want dan verwacht ik weer teveel van mezelf met deze remmen! Maar dat vergeet ik dan even voor het gemak! En dan moet er even weer tegen me aangeluld worden dat de remmen niet optimaal waren… en dat het de eerste meters op Zandvoort waren en dan moet ik zeggen dat het voor deze keer goed ging en dat ik het wel zie zitten!

Aanvullingen.. opmerkingen?
Ben: leuk! Heb echt plezier gehad. Niet alleen in de zin van racen en het wedstrijdidee in het verschiet, maar  ik heb ook echt plezier gehad in deze auto. Ik zit morgen met mijn poeperd op een cruise en ga nagenieten. Heerlijke dag! Doen we nog een keer over!

T’race: leuke dag! Dit heeft me toch wel even echt goed gedaan. Ik had het wel nodig. De auto ligt lekker op de baan, de afstellingen zijn sterk verbeterd en er zit gewoon progressie in de rondetijden. Een geweldige opsteker was een opmerking van ADS-instructeur Wiebe, die bij de auto kwam staan toen er een code rood gegeven was. Ben stond in de pitstraat te wachten op groen licht om weer naar buiten te gaan en wij er omheen natuurlijk. Wiebe komt erbij en maakt de opmerking tegen mij: hij gaat hard, hij rijdt goed. En tegen ben: je gaat goed man?! Ik moest meteen lachen.. want ik heb Wiebe op de baan om me heen gehad met de Porsche! Hahaha.... ik bleek in de auto te zitten toen ie achter me zat en met voor de Audi S inhaalde! Indirect een heel leuk compliment!

En ik ben zo trots op de auto. Ook het team is weer lekker bezig! Ierdereen heeft er lol in. Zó leuk en zó enorm gemist vorig seizoen! Blij blij!

10529959
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6296
9746
25616
10432803
187420
257487
10529959

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven