Paulien Zwart en Gaby Uljee hebben tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op het Circuitpark Zandvoort wederom van zich doen spreken. Na wat problemen tijdens de kwalificatie reden de dames met de, door Jan de Jong ingezette, BMW 120d naar een mooie tweede plaats tijdens de eerste race op zaterdag. Tijdens de tweede race, op maandag eerste Pinksterdag, reden de ladies lange tijd op een tweede plaats, maar na de verplichte pitstop verloor de roze BMW vermogen en ging een zo goed als zekere tweede podiumplaats in rook op.  Paulien Zwart en Gaby Uljee staan na vier races op een derde plaats in het kampioenschap met 48 punten.

 De kwalificatie op zaterdag ging niet zoals verwacht. Gaby Uljee kon niet echt meedoen in de strijd om poleposition en kwam wat vermogen tekort. Een zevende plaats was het maximale wat er te halen viel, maar zeker geen slechte uitgangspositie voor de race. De eerste race gaat over 80 minuten en zoals de ladies tijdens de Paasraces al lieten zien, wordt een race in de Toerwagen Diesel Cup pas op het einde beslist.

Paulien Zwart heeft een goede start en behoudt haar achtste plaats in het veld. Paulien is niet tevreden over de snelheid van de BMW, maar probeert het beste eruit te halen. Na een blow-up van de leider in de race, equipe Morien/Duivenvoorde, en een aanrijding tussen de twee Seat Ibiza’s van equipe de Groot / Engel en equipe Meylink / Dekking maakt Paulien drie plaatsen goed en ligt vijfde. Door olie op de baan, neergelegd door de Volkswagen Golf van equipe Morien/Duivenvoorde, komt er een safetycar de baan op wat het veld weer bij elkaar brengt. Als de safetycar naar binnenkomt zit Paulien met de felroze BMW al op de bumper van equipe Albers / Nooren. Een fel gevecht volgt tussen de beide BMW’s tot aan de verplichte pitstop. Een prima pitstop van het Coronel-Ladies Racing Team zorgt voor een aantal plaatsen winst wat een tweede plaats in de race oplevert. Het gat met equipe Koster/Sanders is te groot, maar na een aantal snelle ronden en prima verdedigend werk van Gaby Uljee is het podium een feit en worden er buiten de nodige champagne en een beker belangrijke punten voor het kampioenschap binnen gehaald.

De tweede plaats tijdens de eerste race is goed voor een plaats op de eerste startrij en Gaby heeft een goede start. Equipe Koster/Sanders pakken de kop, maar Gaby kan goed volgen en behoudt de tweede plaats in de race, maar wordt fel op de huid gezeten door equipe Verheul/Zomer, die niet veel later de roze BMW voorbij gaan. Gaby waagt een aanval om de tweede plaats terug te pakken, maar komt net  te kort bij het aanremmen van de Tarzanbocht. Als equipe Verheul/Zomer de leiding in de race overneemt ontstaat er een gevecht om de leiding. Gaby kan hier van profiteren en komt dichterbij aan de koplopers.
Vlak voor de verplichte pitstop is het gat naar de leiders in de race nog maar een kleine 4.5 seconde. Als Gaby Uljee binnenkomt om het stuur over te geven aan Paulien Zwart slaat het noodlot toe. De roze BMW van het Coronel-Ladies Racing Team verliest vermogen en moet wederom binnenkomen. Hiermee gaat een, zo goed als zekere tweede podiumplaats dit weekend in rook op. Paulien kan nog wel haar weg vervolgen, maar de achterstand is te groot. Een teleurstellende dertiende plaats is wat er overblijft van een geweldig gereden race.

Ondanks de teleurstelling van de verloren tweede race, kan er toch teruggekeken worden op een geslaagd weekend. Gaby en Paulien staan na vier races op een mooie derde plaats en kijken uit naar de volgende race in de Toerwagen Diesel Cup.

PR

10529924
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6261
9746
25581
10432803
187385
257487
10529924

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven