Renate Sanders en Frank Wilschut kunnen tevreden terugkijken op de tweede racemeeting van de Toerwagen Diesel Cup afgelopen weekend. Niet alleen was het 23 wagens sterke startveld zowel op zaterdag als maandag één van de favoriete nummers onder de 24.500 bezoekers op Circuit Park Zandvoort, ook leverde het tweetal zelf een prima prestatie. Door twee maal als vierde te eindigen grepen de initiatiefnemers van Nederlands nieuwste en leukste cup weliswaar net naast het podium, toch waren beide rijders zeer enthousiast over het resultaat.

Doordat het programma van de Profile Tyrecenter Pinksterraces op zaterdagmorgen direct aanving met een twintig minuten durende kwalificatiesessie, waren Renate Sanders en Frank Wilschut reeds op vrijdag aanwezig op het Noord-Hollandse duinencircuit om extra kilometers te maken. Doordat Sanders op vrijdag de meeste stints voor haar rekening had genomen, nam de 28-jarige coureur ook de kwalificatie voor haar rekening. Ze eindigde de sessie als negende. Ondanks dat Sanders haar snelste tijd van vrijdag met meer dan een seconde verbeterde, zag ze nog ruimte voor verbetering voor de twee te volgen endurance races.

Onder bijna tropische omstandigheden ging zaterdagmiddag het volledige 23 wagens tellende veld van start voor de 80 minuten durende uitputtingsslag. Als een lang lint reden de BMW 120 D’s, Volkswagen Golf’s en SEAT Ibiza Cupra’s van start tot finish volledig op de limiet. Sanders, die de race was aangevangen, leverde in het eerste deel van de wedstrijd een spannende strijd met Paulien Zwart om de achtste plek. Nadat halverwege de race Frank Wilschut het stuur van zijn partner had overgenomen, stuurde de 37-jarige ondernemer zich al snel vakkundig richting het podium. Hoewel de zwart-blauwe wagen met startnummer 2 in derde positie de finishvlag zag, kreeg het team een tijdstraf van 10 seconden vanwege het overschrijden van de maximale snelheid in de pitstraat tijdens de rijderwissel. Door toch als vierde te worden geklasseerd, hadden Sanders en Wilschut wel hun handen gelegd op eenzelfde, perspectief biedende startpositie voor de tweede manche op maandag.

Ook op Tweede Pinksterdag reed de equipe Sanders/Wilschut op het scherpst van de snede. Gedurende de 60 minuten durende race streden beiden rijders voor een felbegeerde podiumplek. Routinier Cor Euser laat zich echter niet de kaas van het brood eten en verdedigde de derde positie met verve. Door echter tweemaal als vierde te eindigen, klommen Sanders en Wilschut wel op naar de tweede positie in de tussenstand om het kampioenschap.

De volgende races om de Toerwagen Diesel Cup vinden zaterdag 31 mei en zondag 1 juni wederom plaats op Circuit Park Zandvoort tijdens de zogenaamde Jubileumraces rondom het 60-jarig bestaan van het Nederlandse circuit. 

Renate Sanders: “We hebben genoten van afgelopen weekend. Niet alleen was de strijd op de baan tot in de laatste minuut van beide races enorm spannend, ook naast de baan was het weer één groot succes. Het doet ons goed om te zien dat op het asfalt de BMW’s, SEAT’s en VW’s erg aan elkaar gewaagd zijn en felle onderlinge gevechten leveren, maar dat iedereen zich in onze paddock toch uiterst eensgezind opstelt. Zo helpen teams en rijders, indien mogelijk, elkaar uit de brand en is de onderlinge sfeer erg ontspannend en gezellig. ‘Work hard, play hard’ dus. Een uniek concept.”

Frank Wildschut: “Jammer dat we ons zaterdag de laatste podiumplaats door onze vingers lieten glippen. Maar in het heetst van de strijd kan zoiets gebeuren, that’s racing. Maar door zowel tijdens de Paasraces als nu erg constant te finishen zijn we toch naar de tweede plaats in het klassement opgeklommen. Eind goed, al goed dus. Voor de volgende racemeeting is het podium halen ons doel!”

www.mizzter.com
Tekst: InsightF1

10529945
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6282
9746
25602
10432803
187406
257487
10529945

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven