Met hooggespannen verwachtingen kwam het team van DB Motorsport voor het weekend van 13 en 14 juni naar het Zandvoortse racecircuit om in diverse klassen deel te nemen aan de bijzonder mooie races in het voorprogramma van de Formule3 Masters races. De klassen waarin DB Motorsport actief is staan altijd garant voor mooie acties en gewaagde inhaalpogingen, zo werd ook dit Tango F3 Masters weekend weer duidelijk bewezen door de dames en heren coureurs.

Het Waddinxveense team startte vrijdagmorgen het intensieve programma met de vrije trainingen van de Toerwagen Diesel Cup, gevolgd door de Formido Swift Cup trainingen. In de middag werden de eerste kwalificaties voor beide klassen, onder een staalblauwe wolkenloze hemel en brandende zon, verreden. Omstandigheden die het leven van de coureurs allerminst eenvoudig maken.

In de eerste race van de TDC die dit Tango F3 Masters weekend werd verreden wisten de DB Motorsport equipes tot een wisseling van posities te komen. Gestart vanaf de vierde plaats finishte Jeroen den Boer op de zevende plek, terwijl de Steenmetz equipe dezelfde beweging in omgekeerde volgorde maakte. Ze starten de race als zevende en kwamen als vierde over de streep na een spannende strijd. De sleutel tot het succes van de Steenmetz mannen was de pitstop. Na hun stop bleken ze de vierde positie te hebben, terwijl teamgenoot Den Boer een aantal posities had verloren als gevolg van de langere tijd die hij in de pits moest doorbrengen vanwege eerder behaalde successen.

De tweede TDC race op zondag werd onder licht vochtige omstandigheden verreden, waardoor de rijders het minder zwaar hadden dan vrijdag. Al maakte het gespetter de baan her en der wel listig glad. Een echte factor speelde het hemelwater echter niet. In de openingsfase werd er door de diesels wat geduwd en getrokken, waardoor een drietal coureurs het veld moest ruimen. De schermutselingen waren niet van de lucht, waardoor de strijd bijzonder interessant en onvoorspelbaar werd.

Bij het vallen van de vlag waren het echter de DB Motorsport mannen die de tweede en derde positie in handen hadden. Ruud en René Steenmetz werden met hun Golf tweede, terwijl Jeroen den Boer de derde plaats opeiste. Den Boer gaf zijn visie op de gebeurtenissen aan het begin van de race: “Vóór me ging de Volvo te laat in de remmen en roste er drie man af. Een actie die mij veel posities opleverde. Daarna heb ik een prima race gereden, zonder problemen. Ik had vrij baan. In de slotfase kon ik jammer genoeg niet meer aanhaken bij Steenmetz, die waren te ver weg. Maar derde plek is mooi voor het kampioenschap.”

Ruud Steenmetz verklaarde: “Ondanks het tikje van Cor Euser aan het begin ging de auto goed. We konden constante tijden rijden al zwabberde het voorwiel een beetje. We missen topsnelheid, op het rechte stuk leggen we het af tegen de BMW’s.” René Steenmetz vulde aan: “In de bochten gaan we wel harder dan de BMW’s, dus daar winnen we het weer. Ik kon in de tweede stint vrij eenvoudig het karwei afmaken. Dit is een mooi resultaat voor het klassement.”

Voor Marth de Graaf werd de eerste Swift Cup race geen succes. Met nog geen ronde achter zijn naam belandde hij naast de baan als gevolg van een verbeten gevecht met Jeroen Slaghekke die eveneens het strijdperk voortijdig moest verlaten. De twee kemphanen lagen samen aan kop, maar konden hiervan amper genieten. Tijdens het gevecht om de leiding ging het mis. De twee gingen deur aan deur, zoals dat hoort in cupracen. Ditmaal liep het echter fout af voor beiden. De Swifts verlieten simultaan de baan en moesten opgeven.

Na de uitvalbeurt van race 1 was de voorlaatste startplaats de positie van waar Marth de Graaf moest beginnen. Dat de snelle man ook daar geen probleem mee heeft bleek al snel toen hij kinderlijk eenvoudig de dames en heren voor hem voorbij stak alsof hij met meer pk’s in de Swift rondreed dan zijn concurrenten. Na drie rondjes lag hij al op de vijftiende positie en wist zelfs door te stoten naar de zesde positie aan de finish. De Graaf liet een prachtige race met enorm veel inhaalacties zien en liet ook bij de concurrentie zo zijn naam over de tong gaan. Zelf vertelde hij: “Het was een mooie race, ik had diverse leuke gevechten en kon steeds een plek naar voren komen. Na zo’n slechte startplaats is de zesde positie wel een heel mooi resultaat.”

Tekst PR

10530223
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6560
9746
25880
10432803
187684
257487
10530223

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven