Het team van DB Motorsport kijkt tevreden terug op het eerste raceweekend van het seizoen 2010. Met een groot aantal punten en een trofee voor Lev Fridman keerde het team tevreden terug naar Waddinxveen. Als het paasweekend een voorbode is voor de rest van het seizoen, kunnen we nog mooie dingen verwachten van de verschillende DB Motorsport coureurs. Aankomende Pinksterraces zal er door DB Motorsport weer gestreden worden in de T oerwagen Diesel Cup en de Formido Swift Cup.In de eerste race van de Toerwagen Diesel Cup pakte DB Motorsport direct haar eerste winst van het jaar. De Rus Lev Fridman pakte met zijn Toyota Auris een zeer mooie tweede stek. Fridman wist vanuit het middenveld tijdens de race door te stoten naar de kop van het veld. Lange tijd leek het erop dat Fridman voor de winst kon gaan, maar vanwege de hinderlijke achterblijvers kon hij de leiding echter niet op eisen. Met een tweede stek keek Fridman meer dan tevreden terug op zijn eerste race in de Toerwagen Diesel Cup. “Het was een goede race,” aldus de Rus die een mooie podiumfinish wist te realiseren. “Het ging erg goed met de Auris.”

De equipe Severs en Ruitenbeek kende een lastige race, maar ze wisten wel verder naar voren te komen. “De omstandigheden waren simpelweg bijzonder lastig,” aldus Arie Ruitenbeek nadat hij het stuur had overgeven aan Rob Severs. “De balans was goed en de BMW gaat goed door de snelle bochten. In de langzame bochten komen we wat tractie tekort. Of dat aan mij, de auto of de omstandigheden ligt is moeilijk te zeggen. In de rest van de race moest ik hier rekening mee houden en nu is het aan Rob om de auto aan de finish te brengen”. Ondanks de moeilijke omstandigheden wist de equipe Severs/Ruitenbeek naar een mooie vierde stek te rijden.

In de tweede Toerwagen Diesel Cup race van het weekend wist DB Motorsport de goede lijn van het weekend echter niet vast te houden. Pakte Lev Fridman in de eerste race nog een podium en leek hij af te stevenen op een mooie overwinning, moest hij zich in de tweede race tevreden stellen met een achtste stek. Ook de equipe Ruitenbeek/Severs die uitkomen met een BMW die is geprepareerd door DB Motorsport kende een minder succesvolle race. De heren kwamen niet verder dan een tiende stek.

De tweede race ging voor Fridman minder goed dan zijn eerste. “De wagen gaat erg goed als het nat is,” keek hij tevreden terug na zijn eerste raceweekend bij DB Motorsport. “Het team heeft een goede auto geprepareerd. Op een droge baan kom ik nog wat snelheid tekort en ik zal de data analyseren om na te gaan waar we tijd verliezen. Een andere afstelling zal ons in de rest van het seizoen moeten helpen om nog sneller te zijn, maar voor een eerste race ging het zeker niet verkeerd.”

Sven Snoeks komt dit seizoen voor DB Motorsport uit in de Formido Suzuki Swift Cup. Hier leest u het verslag van zijn debuutraces tijdens de afgelopen Paasraces.
10529921
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6258
9746
25578
10432803
187382
257487
10529921

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven