Aevitae Bleekemolen Racing heeft met de gloednieuwe BMW 320d coupe van het team een prachtige tweede plaats behaald in de Toerwagen Diesel Cup. Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar wonnen tijdens de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort het zilver door een slimme zet van de ervaren Michael. Niels Kool en Dennis van de Laar boekten een fraaie  dubbelzege in de Suzuki Swift Cup. Sebastiaan Bleekemolen kon met zijn vijfde plek tevreden terugkijken op de hoofdrace in het Dutch GT4. “Maar ik hoop dat er snel een oplossing komt voor de voortdurende bandenproblemen.”

Tijdens de tweede race van de Toerwagen Diesel Cup boekten Michael Bleekemolen  en Ronald van de Laar een mooi succes. Michael lag met zijn BMW 320d coupe in het middenveld toen de race werd geneutraliseerd. “Ik zag dat de safety car de baan op kwam. Ik zag ook dat de neutralisatie niet lang zou duren. Er was een auto van de baan geschoten, ik schatte in dat het niet langer dan een ronde zou duren om de auto weg te slepen en de baan vrij te maken.”

Michael besloot om meteen de pits in te duiken om de verplichte pitstop te maken. “Toen ik stilstond, mochten we nog niet van rijder wisselen. Na circa tien seconden wachten ging het zogenaamde pit window open en mocht Ronald het stuur overnemen.”
De rest van het veld had op dat moment een ronde achter de safety car gereden en had daarmee veel meer tijd verloren dan de tien seconden die Michael had stilgestaan. Het resultaat: Ronald van de Laar lag op kop. Uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish. “Aevitae Bleekemolen Racing zet dit seizoen als eerste team de BMW 320d coupe in de Toerwagen Diesel Cup in. Door handig in te spelen op de situatie zijn we op het podium geëindigd”, concludeerde Michael Bleekemolen tevreden.

In het Dutch GT4 moest Sebastiaan Bleekemolen het zonder zijn teamgenoot Melvin de Groot stellen. Melvin trad dit weekend in het huwelijk. De bandenproblemen waar Aevitae Bleekemolen Racing het hele seizoen al mee kampt, waren nog niet opgelost. Op donderdag reed Sebastiaan twee lange runs, onder het toeziend oog van afgevaardigden van Michelin en BMW. Dat betekende niet dat er een verbetering kon worden vastgesteld. Sebastiaan: “De banden waren tijdens de eerste run verschrikkelijk. Tijdens de tweede run kon ik wel constante tijden rijden, maar ik was constant te langzaam.”

BMW Motorsport heeft inmiddels een update van de BMW M3 GT4 aangekondigd, maar daar had Sebastiaan nu niets aan. In de eerste tijdtraining kwam hij een seconde tekort, in de tweede kwalificatiesessie anderhalve seconde. Bij de start van de eerste race verruilde hij zijn zesde startplek voor de vijfde plaats. Vervolgens viel hij terug naar de uiteindelijke zevende plaats. “Mijn achtervolgers waren zo veel sneller dat ik mijn positie niet eens kon verdedigen”, stelde Sebastiaan vast.

In de tweede race klom Sebastiaan op van de negende naar de achtste plaats.
In de hoofdrace deed hij betere zaken. Gestart als achtste, klom hij in twee ronden op naar de vijfde plek. Dat was uiteindelijk ook de positie waarop hij over de finish kwam. “Dit was een goede race”, vond hij. “Ik heb er het maximale uitgehaald. Ik reed foutloos en heel constant.” Dat neemt niet weg dat de problemen op het gebied van de banden blijven. “ik rijd heel constant, maar wel constant te langzaam. Ik hoop dat er snel een oplossing komt voor de bandenproblemen.“

De twee Aevitae Bleekemolen racers Niels Kool en Dennis van de Laar hebben zich in de Suzuki Swift Cup op Circuit Park Zandvoort wederom uitstekend geprofileerd. Beide jeugdige rijders wisten eerder dit seizoen al een race in dé opstapklasse van de nationale autosport te winnen. Ook tijdens het Masters of F3-weekend mochten beide piloten het ereschavot beklimmen. Nadat Kool en Van de Laar in de eerste manche respectievelijk als 7de en 6de waren gefinisht, sloegen de twee ‘Bleekemolens’ in de tweede heat slim toe. Na een uitstekende start en een langdurige safetycar-situatie, wisten Kool en Van de Laar prima zaken te doen voor het kampioenschap. “Ik wist goed uit de gevechten te blijven en kon heerlijk rustig mijn rondjes rijden. Dan ga je altijd het snelste’’, aldus de blije winnaar Kool. Van de Laar: “Ik had een goede start en kon direct naar plek 2 oprukken. Die heb ik goed kunnen behouden. Ik ben erg tevreden met opnieuw een podiumplaats.” Niels Kool heeft met 91 punten ook na dit raceweekend de leiding. Rookie Van de Laar doet met 74 punten uitstekend mee en staat voorlopig op rang drie.

Jeroen Bleekemolen reed dit weekend in Amerika een Grand Am-wedstrijd op Watkins Glen. Op dit circuit reed zijn vader Michael ooit Formule 1. "Alles leek goed te gaan, totdat de dynamo van de Porsche GT3 kapot ging”, vatte Jeroen de race samen. “Op dat moment lag ik op kop. De wissel van de dynamo kostte zo’n twaalf minuten, de zege zat er dus niet meer in. Ik kijk toch terug op een goede race; ik was steeds de snelste op de baan.” Bleekemolen en zijn beide teamgenoten werden uiteindelijk als elfde in hun klasse geklasseerd. 

PR
10529934
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6271
9746
25591
10432803
187395
257487
10529934

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven