Ricardo van der Ende en Wim van Genderen (BMW 123d) hebben tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort de hoofdrace van de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup gewonnen. Het duo pakte met een marginale voorsprong van 0,084 seconde de zege, voor de equipe Christiaan Frankenhout / Peter Kox (BMW 123d coupé). Dankzij zijn derde plaats liep Jeroen Dik (Volkswagen Golf 6) in op koplopers Ronald Morien en Dennis de Groot (Volkswagen Golf 5) die vanaf de 22e startplek zich indrukwekkend naar de vierde positie reden.

 

Opnieuw bleek de Volvo C30 D5 in de kwalificatie snel, waardoor Marcel Roeleveld van pole position mocht vertrekken. Bij de start ging het echter al mis. De Volvo kwam na een paar meter tot stilstand en moest uiteindelijk van de startgrid gesleept worden. Dit zorgde voor een kortstondige safety car-situatie. Gelegenheidsequipe Christiaan Frankenhout en kersverse ADAC GT Masters-kampioen Peter Kox nam dankbaar de koppositie over.

Na de herstart won damesequipe Gaby Uljee en Liesette Braams een plaats ten koste van Jeroen Dik die het rappe tempo aan kop net niet kon bijhouden. Terwijl ook het duo Van der Ende / Van Genderen een weg langs Dik vond, moest de titelkandidaat even later vol in de verdediging voor het tweetal Morien / De Groot. “Het verbaasde me hoe snel Ronald naar voren reed”, zei Dik. “Hij drong flink aan en ik weet dat je hem geen meter hoeft te geven, want dan probeert hij gelijk zijn auto er naast te zetten. Hij durft snel iets te doen.”

Aan kop vochten Kox, Uljee en Van der Ende om de leidende positie, maar tot aan de verplichte pitstop bleef de volgorde ongewijzigd. “Ik heb een heel leuke race gehad met Gaby”, reageerde Van der Ende. “Maar haar auto heeft een hogere topsnelheid. Over het totale rondje was ik sneller, maar op de rechte stukken pakte Gaby een meter of tien. Ik kon wel iets later remmen, maar even uitremmen was moeilijk.”

Na de pitstops voerde de damesequipe kortstondig het veld aan, maar in gevecht met Frankenhout / Kox en het duo Van der Ende en Van Genderen verloor Liesette Braams twee posities. In de eindfase kwam ook Dik dichterbij en verschalkte Braams een kwartier voor het eind. De equipe met de BMW 123d coupé van Frankenhout en Kox leek als eerste te worden afgevlagd. Maar Frankenhout gaf in de laatste meters de zege weg aan Wim van Genderen en Ricardo van de Ende. “De auto was heel erg goed”, vond Van Genderen, die dit seizoen ook enkele races in de Dutch Supercar Challenge reed. “Ik werd gebeld of ik dit weekeinde wilde rijden en zei direct ja, want ik wist dat Ricardo en ik een sterk duo zouden vormen.”

Het lukte Jeroen Dik om alsnog ruim vijf seconden voor Ronald Morien en Dennis de Groot te eindigen. Hierdoor reduceerde hij zijn achterstand in het kampioenschap. “Het gaat in de tweede race erg spannend worden”, voorspelde Dik.

Tekst: PR

10530199
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6536
9746
25856
10432803
187660
257487
10530199

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven