Voor het tweede weekend op rij hebben Maik Barten en Marcel Nooren uitstekende zaken gedaan in de Toerwagen Diesel Cup. Met de inmiddels bekende Nooren Autosport BMW 1-serie coupe werd het duo tweede in de eerste race en wist het zelfs de tweede race van het drukbezochte Masters of F3 weekend te winnen.

Marcel Nooren startte de eerste race van het weekend in de Stopaq BMW 1 serie coupe en begon, na een lastige openingsronde, een weg naar voren te vinden.  Langzaam maar zeker vond Nooren de aansluiting bij de topdrie. Hierbij liet hij constant hele goede rondetijden zien, wat nog maar eens de kracht van de combinatie en de auto onderstreepte: constante prestaties.

Na de pitsstop met rijderswissels halverwege de honderd minuten wedstrijd ging de 20-jarige Maik Barten verder waar Nooren was gebleven. Een aantal snelle ronden bracht de BMW op de staart van Jeroen Dik, met zijn Volkswagen Golf de leider van de wedstrijd en het kampioenschap. Een fantastisch gevecht ontstond tussen de beide toppers maar wat Barten ook probeerde hij kwam er in de slotfase van de wedstrijd niet voorbij. “Ik heb het in elke bocht wel een keer geprobeerd maar Jeroen verdedigde gewoon te sterk en kon met zijn voorwielaandrijving op de beslissende momenten net een gaatje slaan”, aldus Barten die op minieme achterstand als tweede finishte.

Dat was al een prima resultaat waarmee het duo een grote stap in het kampioenschap zette, maar gezien de snelheid wilden de BMW-coureurs in de tweede race meer. Ditmaal was het Barten die voor het oog van de 46500 toeschouwers  mocht starten en de traditioneel moeilijke openinsfase voor de Stopaq BMW Coupe moest overleven. “Onze snelheid is gemiddeld genomen erg goed maar de absolute piek, die de concurrentie in de eerste paar ronden heeft, missen we”, legt Barten uit die het uitstekend deed door op de vierde plek door te komen. In het treintje met onder andere de regerend kampioenen Ronald Morien en Dennis de Groot en de leider van het kampioenschap Jeroen Dik was de opdracht voor Barten duidelijk: geen gekke dingen doen en de leiders geen duimbreed de ruimte geven. In die opzet slaagde hij waardoor, na een snelle pitsstop teamgenoot Marcel Nooren op de tweede plaats de baan op kwam. In de slotfase van de race kon hij de jacht op de Volkswagen Golf van Morien en De Groot echt openen en ging hij er na lang aandringen zelfs op een fantastische wijze aan voorbij.

Daarmee was de race meteen bekeken want in de resterende ronden liep Marcel Nooren uit op de concurrentie en was na 50 minuten racen de tweede zege van het seizoen een feit.

“Dit was voor ons tactisch de perfecte race. We moeten in de openingsfase in de buurt blijven zodat we in de tweede helft echt kunnen toeslaan. Dat lukte vandaag perfect”, aldus Maik Barten die samen met Marcel Nooren door de twee uitstekende resultaten is opgeklommen naar de vierde plek in het klassement.

De volgende races van de Toerwagen Diesel Cup staan gepland op 3 en 4 september op Zandvoort tijdens de traditionele Trophy of the Dunes.

PR

10530059
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6396
9746
25716
10432803
187520
257487
10530059

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven