Jeroen Dik kan terugkijken op een geslaagde Trophy of the Dunes. De snelle man uit Lochem wist zowel op zaterdag als op zondag een podiumplek op te eisen en kostbare punten te scoren voor het kampioenschap. Daarnaast liepen een aantal belangrijke concurrenten punten mis, waardoor Jeroen Dik naar de volgende wedstrijd afreist met een aanzienlijke voorsprong.

Voorafgaand aan de wedstrijd vond de kwalificatie plaats, waarin Jeroen Dik weer liet zien tot de snelste deelnemers van de Toerwagen Diesel Cup te behoren. Hij was zelfs sneller dan de gestelde normtijd en werd een aantal plaatsen naar achteren gezet. Echt blij was Jeroen hier niet mee, maar bekeek het vooraf positief. “Ik zal gewoon aantal extra mensen moeten passeren”, liet Jeroen Dik weten.

Bij de start voegde Jeroen Dik direct de daad bij het woord en kwam als een raket uit de startblokken. Al in de eerste meters van de bijna twee uur durende wedstrijd had hij al een paar concurrenten voorbij gestoken. Daarna koos hij behendig met zijn Volkswagen Golf de juiste racelijn in de Tarzanbocht, waarna nog een aantal andere concurrenten eraan moesten geloven. “Mijn start was gewoon erg goed,” liet Jeroen Dik weten. “Ik ging op het juiste moment op mijn gas en koos daarna ook nog eens de juiste lijnen. Ik kon al snel de aansluiting vinden bij de strijdende Volvo en de Golf van Morien en De Groot. Met één goede actie kon in beide wagens voorbij weten te komen en kreeg hiermee de derde stek in handen.”

Na ongeveer een uur racen kwam Jeroen Dik binnen voor zijn verplichte pitstop. Hij was hiermee de eerste van de kanshebbers die de pitstraat bezocht en dit bleek goed uit te pakken. Nadat alle equipes waren binnen gekomen, was Jeroen Dik opgeschoven naar de tweede stek. “Door mijn straf na de kwalificatie, heb ik gekozen voor een andere tactiek. Vroeg binnenkomen en daarna optimaal profiteren van het nieuwe rubber. Dit lukte eigenlijk erg goed en reed op de tweede stek.”
Heel lang kon hij niet genieten van de tweede stek en moest deze overgeven aan Ricardo van der Ende. De BMW van zijn belager was in deze fase van de race gewoon een tandje sneller dan de Volkswagen. “Ik probeerde mijn positie nog te verdedigen. Ricardo was echter zo snel en ik wilde geen risico’s nemen. Hij rijd niet voor het kampioenschap en ik moet gewoon punten scoren. Een aanrijding riskeren is dan niet verstandig en liet hem passeren. Daarna kon ik zijn tempo eigenlijk goed volgen en kwam ik als derde over de finish. Een prima prestatie en veel punten gescoord en ik ben dan ook erg tevreden,” aldus Jeroen Dik na het behalen van zijn derde stek.

Zondag werd het warme zomerse weer van zaterdag ingeruild voor de nodige bewolking en een lichte mieserregen. Ook met deze omstandigheden wist Jeroen Dik wel raad en hij spurtte bij de start goed weg en pakte direct de leiding in de wedstrijd. “Al in de eerste ronde kon ik mijn Volkswagen naast de BMW van Kool en Zumbrink zetten. We lieten elkaar bijna geen ruimte en wij raakten elkaar licht. Gelukkig zonder gevolgen en ik pakte de leiding. Ik was echter zo snel dat ik in de wedstrijd sneller reed dan de normtijd en hiervoor zou ik worden bestraft,” liet Jeroen Dik weten.
“Ik was zo snel dat ik toch echt moest liften en zag Ricardo van der Ende in mijn spiegel opduiken. Omdat ik mij aan de normtijden moest houden, kon hij mij voorbij schieten. Ook wilde ik geen crash riskeren in deze fase van het kampioenschap,” vulde hij zijn betoog aan.

Halverwege de wedstrijd begon de regen steeds harder uit de hemel te vallen en dit maakte de baan een stuk gladder. Een aantal concurrenten vloog van de baan, maar Dik reed behoudend en wist zijn Golf in het goede spoor te houden en zich staande te houden in de kop van het veld. Na de race kreeg hij nog echter een tijdstraf te verwerken, vanwege zijn te snelle rondetijd. Desondanks pakte hij een prima tweede stek en zijn tweede podium van het weekend.

“Ik ben erg tevreden met het resultaat. Dit weekend heb ik goed gescoord, terwijl de concurrentie punten heeft laten liggen. Makkelijk was het allemaal niet, omdat de baan op sommige plekken verraderlijk glad was. Ondanks de tijdstraf heb ik toch weer een podiumplek weten te pakken, mijn tweede van het weekend. Ik kan niet anders dan terugkijken op een geslaagd weekend.”

Tekst: PR

10530320
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6657
9746
25977
10432803
187781
257487
10530320

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven