Met twee overwinningen en een tweede plaats kon het raceweekend van Rob Severs nauwelijks beter. In de Burando Production Open ging hij tijdens het Dutch Power Pack Festival met zijn BMW 320d het gevecht aan met onder meer Sheila Verschuur, die ook een race op haar naam schreef. Samen met teamgenote Liesette Braams scoorden de BMW 123d-rijders op Circuit Park Zandvoort veel punten. In divisie vier was er ook veel spanning. De equipes Arie Dekker / Teun van Dam (Seat Ibiza) en Jos Veldboer / Boy van der Heijde (Suzuki Swift) deden niet voor elkaar onder, getuige de close finishes.


 
Severs startte zijn weekend uitstekend met een overwinning tijdens de vijftig minuten durende wedstrijd op zaterdag. De BMW-rijder werkte zich vanaf plaats acht geleidelijk naar voren en pakte voor de verplichte pitstop de leiding in de wedstrijd. Pieter van der Wal mocht van pole position vertrekken, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Severs. Uiteindelijk werd de coureur met de BMW E46 Compact als derde geklasseerd, nadat hij een tijdstraf kreeg voor gevaarlijk rijgedrag. Als tweede eindigde de damesequipe van Braams en Verschuur. “Na het passeren van de finishvlag ging de koppelingsplaat stuk. Dus de race had geen ronde langer moeten duren”, vertelde Verschuur opgelucht.
 
Verschuur wint race twee
En juist deze dames kwamen vaak in beeld tijdens de twee 25 minuten durende wedstrijden op zondag. In de eerste solorace stormde Verschuur van plaats vier richting het podium. De BMW-pilote streed ronden lang met Severs voor de tweede plek en zij had niet gedacht dat zelfs de zege mogelijk was. “Dit is een geweldig resultaat”, wist Verschuur. “Rob moest liften op het rechte stuk waardoor ik hem in de Tarzanbocht aan de buitenkant kon uitremmen. Toen moest het op de laatste ronde aankomen en passeerde ik Dennis Houweling voor de overwinning.” Ook Severs ging voorbij aan Houweling en eindigde als tweede.

 
De derde plaats was voor Dennis Houweling (BMW 120d) een troost na schade in de eerste en afsluitende wedstrijd. “Dat is inderdaad een kleine pleister op de zere wond omdat ik het weekend al veel schade heb”, vertelde Houweling met gemengde gevoelens. “Op het laatste moment schoten de rondetijden omhoog en volgens mij was dat te wijten aan de linker voorband die niet goed meer was. Ik verloor de overwinning, maar neem gelukkig een beker mee naar huis.”
 
Race drie volgde direct daarna, waarbij de teams van rijder konden wisselen. Zo nam Liesette Braams het stuur over van Verschuur en mocht van pole position vertrekken. Zij voerde het veld aan, terwijl het daar achter mis ging. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht raakten Van der Wal en Houweling elkaar en laatstgenoemde klapte in de vangrail. Dat zorgde voor een korte neutralisatie achter de safety car.
 
Vervolgens werd de strijd hervat waarbij Severs de koppositie innam en Braams en Van der Wal een stevig duel uitvochten voor de tweede positie. “Ik heb nog nooit zo’n spannende wedstrijd meegemaakt”, verzuchtte Braams. “Het team heeft de auto goed geprepareerd en ik heb veel steun gehad aan de coaching over de radio. Daardoor kon ik Pieter mooi achter mij houden.”

 
In divisie vier hielden de Swift- en SEAT-rijders het spannend. Hoewel de SEAT van Arie Dekker en Teun van Dam tijdens de zaterdagwedstrijd uitviel met een kapotte turboslang, streed het duo de overige twee wedstrijden met Jos Veldboer en Boy van der Heijde. Meerdere keren werd er van positie gewisseld en het bleef tot het einde spannend. Met een verschil van slechts 0,023 seconde bleef de SEAT-equipe de grote concurrent voor. Race twee werd in dezelfde volgorde beslist met een winstmarge van 0,693 seconde. “Hoewel we meer deelnemers in onze divisie kunnen gebruiken, is de lol er zeker niet minder. Het is geen talentenjacht waar wij in zitten, maar een mooie klasse waarin je betaalbaar veel plezier kunt hebben”, zei Van der Heijde, die iedereen oproept om in te stappen.
 
Tekst: PR

10526178
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2515
9746
21835
10432803
183639
257487
10526178

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven