Rob Severs is definitief niet meer te achterhalen voor de concurrentie en met nog drie races te gaan kampioen in het Burando Production Open. Tijdens de Trophy of the Dunes sloeg Severs hard toe. De BMW 120d-coureur won op zondag onder lastige omstandigheden in de derde divisie en kwam ook in het algemeen klassement als eerste over de finish, waarmee hij deelnemers uit een snellere klasse achter zich hield. Op zaterdag won hij ‘slechts’ in zijn divisie. Toen passeerde, terug van weggeweest, Henk Vuik op Circuit Park Zandvoort als eerste algemeen de meet. De Mercedes C200-rijder zegevierde drie keer in de 2e klasse. Frederik Meijer won zondag met zijn Alfa Romeo 156 in divisie 4 de beide races. Een dag eerder moest hij zijn meerdere erkennen in Teun van Dam en Arie Dekker (SEAT Ibiza).


 
In de eerste race over vijftig minuten stond Henk Vuik voor het eerst sinds de Profile Tyrecenter Pinksterraces weer aan de start van het Burando Production Open. “Mijn motor was toen stuk gegaan”, vertelde Vuik, die niet makkelijk een nieuw exemplaar vond. “Het is een speciaal getunede motor, die was niet op voorraad en moest opnieuw gemaakt worden door de ontwikkelaar van de auto. De motor doet het geweldig, qua vermogen kom ik niets te kort.” En dat bleek wel. Vuik pakte haast fluitend de winst in divisie 2. Hij bleef de Volvo 850 van Jochen Pethke ruim dertig seconden voor. Rob Severs won in de derde divisie met een marge van 12 seconden.
 
Maar Severs zijn beste races moesten nog komen, want op zondag was hij onder lastige omstandigheden een maatje te groot voor de concurrentie. Op het spekgladde Circuit Park Zandvoort moesten de rijders alle zeilen bijzetten om hun auto op de baan te houden. In de openingsfase verloor Cynthia Boezaart de controle over haar Ginetta G40, waarna Severs werd aangereden. “Ik moest vol in de remmen en kreeg toen een tik op mijn achterbumper”, verklaarde hij. De schade bleek mee te vallen en in het vervolg van de race stond er geen maat op de BMW-coureur. “Het ging boven verwachting. Nadat ik de leiding in mijn klasse had, heb ik het vuur geopend op de snellere jongens.” En met succes, want in zowel de tweede, als derde race was hij iedereen te vlug af.
 
Ook Henk Vuik keerde met de grootste bekers naar huis, want hij was tijdens de twee races in divisie 2 een maatje te groot voor Jochen Pethke (Volvo 850). “Voor het algemeen klassement had ik eigenlijk teveel vermogen, dat kon ik op het gladde asfalt nauwelijks kwijt”, zei Vuik. “Maar het hielp ook niet dat ik met droogweerbanden reed, anders had ik het Rob nog wel lastig kunnen maken.”
 
Pieter van der Wal scoorde, achter de regerend kampioen, tijdens de derde race een tweede plaats. Een mooie afsluiting van een hectisch weekend. “Donderdag tijdens het testen ging mijn motor stuk”, verzuchtte hij. “Maar ik heb ergens tegen de Duitse grens aan een nieuwe opgedoken en die heb ik tot diep in de nacht gemonteerd. Inclusief koppeling en bekabeling. Ik heb helaas wel minder vermogen dan eerst, maar in de regen ondervind ik daar nauwelijks last van.”
 
De laatste races van het Burando Production Open zijn 6 en 7 oktober op Circuit Park Zandvoort tijdens de Formido Finaleraces.
 
Tekst: PR

10526001
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2338
9746
21658
10432803
183462
257487
10526001

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven