Equipe Frank Wilschut en Renate Sanders, die sinds vorige week in het huwelijksbootje zijn gestapt, reden afgelopen weekend twee races in de Toerwagen Diesel Cup op het TT Circuit van Assen. Het kersverse echtpaar ging op hun favoriete thuisbaan tijdens het Dutch Power Pack Festival voor een hoge puntenfinish, maar kwam er niet helemaal aan te pas. Door tweemaal als zevende algemeen te finishen, bezetten ‘Wilschut / Wilschut’ na acht races de zesde plaats in het kampioenschap met 77 punten.

Op zaterdagmorgen stond een vijftien minuten durende vrije training op het programma. Door de vele kilometers die het tweetal uit Ede in het verleden op Assen heeft gereden, kende de 4.750 meter lange baan geen geheimen meer. Na de vrije training volgde de belangrijke kwalificatie. Renate Wilschut nam deze voor haar rekening en probeerde een snelle tijd neer te zetten. In een veld vol verschillende dieselmerken, eindigde ze met de zwart/blauwe BMW 120D op de negende plaats voor de openingsrace.

Na het doven van de startlichten kwam Renate op zaterdagmiddag prima van haar plaats. Ondanks dat ze in het gedrang naar voren flink werd opgehouden, wist ze op te schuiven naar de zesde plaats. Ze spinde echter korte tijd later in de Ramshoek, waardoor ze weer terugviel naar de twaalfde positie. Ze liet zich niet zomaar uit het veld slaan en wist met enkele fraaie inhaalacties op te werken naar de zevende stek. Halverwege de 80 minuten durende endurancerace nam Frank Wilschut het stuurtje van zijn vrouw over en vervolgde zijn weg. De 37-jarige ondernemer reed in zijn stint constante rondetijden en bracht de Mizzter.com BMW 120D uiteindelijk als zevende over de finish.

Ook in de tweede manche op zondag kwam Renate goed uit de startblokken. Ze wist direct twee plaatsen op te schuiven en kwam als vijfde door. Daarna wilde de 28-jarige coureur van Team Sanders Emmen verder doorstoten naar voren, maar kwam ze er niet echt aan te pas. Ze werd diverse keren gehinderd in haar opmars, waardoor ze op haar positie bleef steken. Ook werd ze flink opgehouden door de gloednieuwe Honda Civic 2,2 cTDi van Donald Molenaar en Henk Thuis. Na de rijderwissel behield Frank Wilschut zijn positie. De initiatiefnemers van de TDC kwamen na 23 ronden voor de tweede maal als zevende over de meet. 

Renate Wilschut: “We hadden eerlijk gezegd meer van onze races op Assen verwacht. In beide heats reden we echter veelal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, waardoor we niet echt vooraan mee konden strijden. We hebben wel de nodige punten gepakt, maar met een beetje geluk had er meer ingezeten. We gaan ons nu voorbereiden op de volgende races op het TT Circuit, waar komend weekend de 4-uursrace van de ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) op het programma staat. We hopen op ons thuiscircuit sportieve revanche te nemen.”

www.mizzter.com

10529897
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6234
9746
25554
10432803
187358
257487
10529897

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven