Paulien Zwart en Gaby Uljee zijn met hun roze, door Jan de Jong ingezette, BMW 120d wederom in de punten geëindigd in de Toerwagen Diesel Cup. Op het TT- circuit van Assen werden de Coronel ladies zesde en vierde wat belangrijke punten opleverde voor het kampioenschap. Zeker gezien het feit dat de ladies in Assen nog niet gereden hadden met de BMW en dat Paulien ziek aan het raceweekend begon, is het een prima prestatie.

Dat het veld in de Toerwagen Diesel Cup erg dicht bij elkaar zit blijkt wel uit de stand in het kampioenschap. Het Coronel – Ladies Racing Team verloor een plaats in het klassement na de races in Assen, maar het verschil met de nummer twee is maar is maar zes punten. De leiders in het kampioenschap, equipe Koster/Sanders, staan 60 punten los, dus het winnen van het kampioenschap dit seizoen is geen realistisch doel meer, maar een tweede plaats moet zeker haalbaar zijn en daar gaan de ladies dan ook vol overgave voor.

Mede doordat Paulien Zwart niet geheel fit was reed Gaby Uljee de kwalificatie sessie op zaterdagochtend. Gaby Uljee zette onder zonnige en warme omstandigheden een 2:06.396 op de klokken, wat uiteindelijk goed bleek voor een achtste plaats op de grid. Gaby Uljee had het naar haar zin op het Drentsche circuit en ging met een spectaculaire rijstijl over het lange TT-circuit, waar ze regelmatig op twee in plaats van vier wielen de Geert Timmerbocht uitkwam.

De eerste race in de Toerwagen Diesel Cup werd traditioneel op de zaterdagmiddag verreden en zou 100 minuten duren. Tijdens deze ‘lange’ race komt het meer aan op uithoudingsvermogen van zowel mens als machine als dan op het van pole position vertrekken. Zeker tijdens de verplichte pitstop/rijderswissel kan er veel tijd gewonnen ofwel verloren worden. Tijdens de start van de eerste race blijkt dat de Seat’s , maar ook de Volkswagen Golf TDI’s erg snel zijn op het circuit in Assen. Seat equipe de Groot/Engel pakt de koppositie en verschalkt de BMW equipe Koster/Sanders. Gaby Uljee neemt de start voor haar rekening en is goed weg, en na een goed ronde ligt de roze BMW zevende.

Gaby Uljee staat in het begin zwaar onder druk van de VW Golf van equipe Slaghekke/Oosterman, maar weet zich toch los te rijden en richting een zesde plaats te gaan. Ook de VW Golf van equipe Morien/Duivenvoorde moet eraan geloven en met nog een uur te gaan ligt de Coronel – Ladies equipe op een vijfde plaats in de race. Gaby Uljee stopt laat in de race en geeft het stuur over aan Paulien Zwart. Paulien komt als zevende terug in de race en weet die positie goed vast te houden. Als even later Seat equipe Gras/Dik uitvalt schuift Paulien door naar een zesde plaats.  De winst in de eerste race gaat verrassend naar Seat equipe de Groot/Engel doordat de ruim leidende Koster/Sanders een tijdstraf krijgen vanwege een  te korte pitstop.  Paulien weet de BMW 120d als zesde over de finish te krijgen, wat een goede uitgangspositie is voor race twee op zondag.

De start van de tweede race is wederom goed, maar de beide VW Golf TDI’s vangen Gaby Uljee goed op, waardoor ze niet veel plaatsen kan goedmaken. Een achtste plaats is waar ze het mee moet doen voorlopig, maar als snel is equipe Wilschut/Wilschut in zicht en Gaby neemt de zevende plaats in de race over.  Deze plaats verliest ze later weer aan equipe Nooren/vd Ende. Het weer in Assen is minder mooi dan zaterdag en donkere wolken pakken zich samen boven het circuit. Niet lang daarna begint het te regenen, wat voor veel teams het teken is om naar binnen te gaan voor de verplichte pitstop. Uljee blijft buiten en schuift een aantal plaatsen op. De regen blijkt een klein buitje te zijn en al snel wordt het weer droog. Doordat bijna iedereen de pitstop gemaakt heeft ligt Gaby Uljee op een derde plaats in de race.

Met nog dertien minuten te gaan komt Gaby Uljee de pits in gereden om de verplichte pitstop in te lossen en het stuur weer over te geven aan Paulien Zwart. Paulien komt als vierde weer de baan op na een prima stop. Even is er verwarring omtrent equipe Abresch/Veltman die op dat moment op een tweede plaats in de race rondrijden. De rondetijden geven aan dat ze zakken in het veld en dat equipe Morien/Duivenvoorde er voorbij is. Achteraf blijkt dat equipe Abresch/Veltman een tijdstraf heeft gekregen vanwege een te korte pitsop en die wordt tijdens de race ingelost. Paulien Zwart geeft nog alles, maar kan het gat net niet dichtrijden. Hierdoor finishen de dames als vierde en missen net een plaats op het podium. Equipe Koster/Sanders wint de race en is weer een stap dichter bij het kampioenschap.

Paulien Zwart: “We hebben goed gescoord dit weekend. Veel rijders hebben hier al een keer gereden met de auto en pakken daarmee meteen een voorsprong op de rest. Verder gaat dit weekend alle lof naar Gaby, want ik kwam ziek naar Assen toe. Ik heb van de week zelfs even getwijfeld of ik wel kon racen dit weekend, maar zielig thuis zitten is ook niets voor mij. Op het moment dat je in de auto stapt vergeet je meestal alles, maar ik was fysiek niet in staat een topprestatie te leveren. Gaby heeft het meeste gereden dit weekend wat ook de late pitstops verklaard. Toch was het voor het team een goed weekend. Mark Koster en Bertus Sanders gaan het kampioenschap wel pakken, maar een tweede plaats in het kampioenschap is ook een mooi doel. “

10806785
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5817
11143
40557
10705913
154760
309486
10806785

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven