Op vrijdag 18 mei 2013 installeerde het Norman Intermobiel Racing Team zich op het duinen circuit van Zandvoort voor een veelbelovend Pinksterweekend. De vrije trainingen werden naar tevredenheid afgewerkt door zowel Dennis als Barry van der Dong, de vader-zoon combinatie in de fraai gestylde BMW 320d coupé.

De zaterdag stond onder meer in het teken van de kwalificaties. Op een koele bries en droge baan realiseerde Dennis een pole-position voor Race 1 en een derde plaats voor Race 2. Prima uitgangsposities!

Race 1 stond dit keer ook voor de Zaterdag op het programma. Enige gezonde nervositeit bij de coureurs was op z’n plaats. Het raceteam heeft meerdere tools ontwikkeld om de coureurs optimaal en onbezorgd over de baan te laten gaan zodat de coureurs zich alleen nog maar hoeft te focussen op de race en niet zo zeer over de technische data. Dit werd gemonitord door de techneuten die tijdens de race in de pit box achterbleven echter de weersomstandigheden bleven lastig te voorspellen.

Dennis van der Dong en Pieter van de Wal bleken ‘the best of the Pack’ en vochten passioneel om de eerste plek. Door een afnemende kwaliteit van de banden van Pieter en constante rondetijden van Dennis resulteerde de race in een mooie overwinning voor het Norman Intermobiel Racing Team.

Race 2 stond gepland op de Pinkstermaandag. Barry van der Dong mocht zijn plaats achter het wiel innemen en voelde enige druk om ook een topprestatie neer te zetten net zoals zijn zoon twee dagen eerder. Barry, de rust zelve, veranderde in een nerveus man. Met de steun van het team en ondersteund door 3 prachtige Norman griddames en vele genodigden werd de situatie iets beheersbaarder.

De genodigde bestonden uit relaties van de hoofdsponsor en partner van het raceteam (Norman Data Defense Systems) en uit gasten van Stichting Intermobiel. Deze gasten werden hartelijk onthaald in de Norman VIP Room op het circuit en in de Pitbox eronder daar waar ‘het’ gebeurde.

Na een rollende start van Barry werd er al hard gevochten en hierbij verloor Barry een plaats. De race was nog lang, dacht iedereen. Helaas kwam aan dat laatste een eind nadat Barry gras op de banden had gekregen in al het tumult en hierdoor de grip verloor in ‘de bocht zonder naam’. Een auto met schade tegen de vangrail en een coureur met kleine klachten aan onder andere de nek. Een abrupt einde aan een mooi verhaal. De teleurstelling en bezorgdheid was van de gezichten van het team en de gasten af te lezen echter dat veranderde snel nadat men door kreeg dat de derde plaats in het kampioenschap tot op heden was behaald en de nekklachten van Barry afnamen.

Samenvattend een eerste plek en een uitgevallen auto. Geen pieken zonder dalen. In het kampioenschap staat het team op de derde positie. De volgende race op het TT-circuit in Assen 9 juni brengt weer nieuwe perspectieven om de positie voor het kampioenschap voor het raceseizoen 2013 te verbeteren.

PR

10525975
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2312
9746
21632
10432803
183436
257487
10525975

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven