Paulien Zwart en Gaby Uljee hebben, met een door Jan de Jong ingezette BMW 120d, een sterk weekend meegemaakt  tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op het circuit van Zolder(B). De Coronel – Ladies kwalificeerde zich goed en reden en uiterst sterke race op zaterdag, met een tweede plaats als resultaat. De tweede race op zondag werd als vijfde afgesloten, nadat er vanwege de tijdslimiet van het circuit (18.30 vanwege geluidshinder) maar 26 minuten werd gereden. Na het weekend in Zolder staat het Coronel – Ladies Racing Team op een derde plaats in het kampioenschap op negen punten van de nummer twee Ronald Morien.

De kwalificatie verloopt voorspoedig en Gaby Uljee rijdt de roze BMW naar een vierde tijd. Ronald Morien is snel en zet de snelste tijd neer. Als Uljee de baan weer oprijdt gaat het mis in de eerste bocht. Uljee spint en komt vast te staan in het grind. Met nog een aantal minuten op de klok is het afwachten of de ladies verder terug gaan vallen, maar de schade blijft beperkt. Gaby Uljee en Paulien Zwart verliezen twee plaatsen en zullen vanaf een zesde plaats van start gaan, wat een prima uitgangspositie is voor een goed resultaat.

De eerste race van het weekend wordt verreden op zaterdagmiddag onder prima omstandigheden. Was het weer vrijdag nog erg wisselvallig, op zaterdag scheen de hele dag de zon en was het een prima dag om te racen. Paulien Zwart neemt de start voor haar rekening en kan profiteren van een slecht begin van equipe Koster/Sanders die terugvallen tot achter de ladies. Paulien rijdt op een vijfde plaats rond en de kop van het veld loopt langzaam iets uit. Equipe Koster/Sanders komt langzaam dichterbij aan Paulien en een mooi gevecht ontwikkeld zich. Equipe Koster/Sanders probeert het onmogelijke om langs de roze Coronel – Ladies BMW te komen, maar Paulien verdedigt goed en houdt de equipe knap achter zich. Equipe Koster/Sanders neemt de tekst ‘Kiss My Butt’ achter op de BMW van de dames wel erg letterlijk, want meerdere malen raakt de equipe de auto en de bumper wordt er niet fraaier op. Koster/Sanders krijgt zelfs een laatste waarschuwing van de wedstrijdleiding voor onsportief rijgedrag.

Paulien komt vroeg in de race binnen voor de verplichte pitstop en rijders wissel en Gaby Uljee neemt het stuur over. De complete top vier, aangevoerd door Morien/van Riet blijft lang buiten en als het hele veld naar binnen gaat voor de pitstop, pakt Gaby telkens wat plaatsen. Equipe Koster/Sanders komt net voor Gaby weer de baan op, nadat zij even daarvoor een klein uitstapje gemaakt heeft. Equipe Morien/van Riet leidt de race na de stops, maar krijgt een straf van 70 seconden vanwege tekort stilstaan in de pits. De op een tweede plaats liggende equipe van ’t Hof/Veltman krijgt problemen en kan de snelheid er niet in houden. Equipe Koster/Sanders pakt een tweede plaats in de race en ook Gaby ziet kans om langs equipe van ’t Hof/Veltman te gaan en zo plaats drie in de race op te eisen. Na het optellen van de strafseconden van equipe Morien/van Riet schuiven de Coronel – Ladies op naar een mooie tweede plaats.

De tweede race werd wederom onder droge omstandigheden verreden en met een tweede plaats op de grid zag het er goed uit voor de ladies. Bij de start verliest de gestarte Gaby Uljee een plaats aan equipe Morien/van Riet en ligt op een derde plaats. Na twee ronden gaat Gaby eraf en staat even achterstevoren. Hierdoor verliest ze veel plaatsen en lijkt de kans op een mooie klassering ver weg. Maar Gaby begint aan en indrukwekkende inhaalrace en komt snel weer naar voren. Als de pitstop gemaakt is en Paulien het stuur overneemt wordt duidelijk dat er vanwege de geluidshinderwet niet later dan 18:30 gereden mag worden en de wedstrijdleiding toont na nog geen half uur racen een rode vlag om de race af te blazen. Het Coronel – Ladies Racing Team eindigt nog op een vijfde plaats, maar er had zeker meer in gezeten als de race zijn normale lengte had gehad. Een vreemd einde aan een sterk weekend in Zolder.

PR

10530276
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6613
9746
25933
10432803
187737
257487
10530276

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven