Tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 afgelopen weekend heeft het team van SP-Support.nl hun eerste doel bereikt met de Alfa 147 jtd in de Toerwagen Diesel Cup, namelijk een top 10 klassering. Met de volledig nieuwe look op de Alfa (geel gespoten en het recentste type voorfront) togen wij naar het Belgische circuit van Zolder voor deelname aan de RTL GP Masters of Formula 3, met een opdracht voor beide coureurs om de boel heel te houden en slim te rijden. Op het circuit van zolder is immers het vermogenstekort van onze Alfa minder belangrijk omdat het hier meer op remmen en wegligging aankomt, en dat zijn juist twee super eigenschappen van onze auto.

Vrijdagochtend tijdens de kwalificatie moest onze nieuwe rijder Laurens Okkerse helaas door een verborgen defect aan de koppakking (erfenis van de voorschade in Assen laatste race) na een ronde al binnenkomen omdat de temperatuur te hoog was opgelopen. Met in ieder geval een rondje met een rondetijd op de klok was in ieder geval deelname aan de eerste race zeker gesteld, mits het probleem verholpen wordt natuurlijk. Het team van SP-Support is direct aan de slag gegaan om de benodigde spullen te verzamelen en in Zolder te krijgen. ’S avonds arriveerde Peter Popijus, onze inmiddels vaste rijder met een nieuwe koppakking en 's nachts om ca. 01:00 uur was de klus geklaard zodat verdere deelname gegarandeerd werd.
Zaterdag in de eerste race was besloten om Laurens te laten starten zodat hij dan vanaf achteraan lekker de auto aan zou kunnen voelen. Echter na 2 ronden gooide een ongepland pitstop roet in het eten maar daarna ging het super, plekje voor plekje werd binnengehaald, en Laurens kon tevreden het stuur aan Peter doorgeven. Peter presteerde het zelfs om naar een 14de plek door te stoten en daarmee de finishvlag te behalen. 14de? het doel bijna gehaald, maar helaas de wedstrijdleiding had ons betrapt op onreglementair bijtanken in de pitstop, resultaat : uit de uitslag gehaald voor race 1 en (weer) achteraan beginnen voor de zondag race. Jammer maar verder allemaal blije gezichten bij het hele team voor de prestaties van onze Alfa147 en dan ook vooral voor het feit dat die prestaties ook op de paddock opgemerkt zijn.

Zondag is de eer aan Peter om te starten en om weer naar voren te rijden, Peter zit Lekker op doorrijden en heeft zelfs felle gevechten met diverse BMW’s die over zo’n 40 pk meer beschikken, Na de pitstop maakt Laurens ook nog een paar plekjes goed om uiteindelijk als elfde te finishen. Tevreden maar helaas, het doel is net niet gehaald, of wacht eens, dezelfde sportcommisarissen die ons zaterdag straften roepen een BMW equipe op om zich te melden. Een uurtje later heerst nog meer blijdschap als ervoor als de BMW mannen uit de uitslag worden gehaald. Dus P10 voor de Alfa! Knappe prestatie van iedereen en een met super voldaan gevoel gaan we ons voorbereiden op de volgende race 5 en 6 september tijdens de Whyzonol Trophy of the Dunes op het Circuit Park Zandvoort.

Wilt u de volgende Race bijwonen en/of heeft u vragen  over wat SP-Support voor uw bedrijf kan betekenen neem dan gerust contact met ons op. 

Sportieve groeten

Steven van der Plank

SP-Support Race & Rallyservice

10529932
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6269
9746
25589
10432803
187393
257487
10529932

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven