Het Coronel – Ladies Racing Team heeft tijdens de Wijzonol Trophy op het circuit van Zandvoort belangrijke punten weten te verzamelen in de Toerwagen Diesel Cup. Paulien Zwart en Gaby Uljee finishte, met een door Jan de Jong ingezette BMW 120d, beide races in de top tien, maar konden dit weekend niet echt de aansluiting vinden met de kop. Onder lastige condities werden de beide races verreden waar natte en droge stukken baan elkaar opvolgden. Zo scheen op zaterdag, tijdens de kwalificatie en de eerste race nog geregeld de zon, maar kwam op zondag de regen vaak met bakken uit de hemel.

Voorafgaand aan het weekend waren de Coronel – Ladies nog erg optimistisch over de gemaakte veranderingen aan de roze BMW 120d, maar achteraf bleek dat er toch de nodige wegliggingproblemen waren ontstaan, waardoor ze de aansluiting met de kop miste. Hierdoor konden Gaby en Paulien niet voorkomen dat Mark Koster en Bertus Sanders er dit weekend al met de titel vandoor gingen en dat de grootste concurrent, Ronald Morien, iets verder uitliep in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap.

Getreurd werd er achteraf niet, want een zesde plaats in de eerste race en een achtste plaats in race twee zorgde voor de nodige punten en houdt de strijdt om de tweede plaats in het kampioenschap nog volledig open. Met nog zeven weken te gaan voor de Finaleraces zal het team er alles aan gaan doen om de BMW er goed bij te hebben staan en ervoor te zorgen dat het seizoen op een passende manier kan worden afgesloten. Langs deze weg wil het Coronel – Ladies Racing Team Mark Koster en Bertus Sanders feliciteren met het behalen van het kampioenschap in de Toerwagen Diesel Cup.

Gaby Uljee: “Helaas is dit weekend niet geworden wat we ervan verwacht hadden. Het team
van Davtec had heel veel tijd gestoken in de auto en we hadden veel veranderingen aangebracht. Uiteindelijk bleek dat we daarmee toch wat meer testwerk nodig hebben om het op orde te krijgen. We hebben in beide races wegliggingproblemen gehad waardoor we het tempo van de kop niet konden volgen en helaas geen goed resultaat hebben kunnen boeken. We hebben wel wat punten verloren in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Voor de finale races gaan we uitgebreid testen en gaan dan tijdens de finale races er tegenaan om toch nog de tweede plek in het kampioenschap te veroveren!”

Paulien Zwart: “ Dit was niet ons beste weekend. We hebben wel punten gescoord, maar niet genoeg voor de tweede plek in het kampioenschap. We hadden iets meer verwacht van dit weekend, maar goed dat hoort nou eenmaal ook bij het racen. Het kan niet altijd goed gaan, maar we geven niet op! We hebben nog voldoende kansen tijdens de Finaleraces in oktober.”

PR

10529988
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6325
9746
25645
10432803
187449
257487
10529988

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven