K2 Content

Ekris Motorsport zal in 2009 definitief meedoen aan het nieuwe Dutch GT4 kampioenschap. Met de ervaren coureurs Duncan Huisman en Ricardo van der Ende wil men een serieuze gooi naar de eerste Nederlandse titel in deze klasse doen. Daartoe is een door BMW Motorsport geprepareerde M3 besteld, die naar verwachting in de week voor de Paasraces zijn eerste kilometers op het asfalt in Zandvoort zal maken.


“Het besluit om mee te doen is laat genomen”, legt Stian Boers namens het team uit. “Autosport zit Ekris in de genen en als de grootste sportieve Nederlandse BMW-dealer wil je ook niet ontbreken op het hoogste autosportpodium van Nederland. Maar de tijden zijn niet de makkelijkste en vandaar dat wij goed gekeken hebben naar de mogelijkheden die er lagen. Dutch GT4 is en was de beste optie en het is goed dat wij nu kunnen melden dat Ekris Motorsport daar aan meedoet met een topauto en een topteam!”

Duncan Huisman en Ricardo van der Ende rijden al vele jaren voor Ekris Motorsport en op het moment dat er een team gekozen moest worden, was dit de meest sterke maar ook de meest logische combinatie. Duncan Huisman: “Dit is een klasse waar ik echt naar uitkijk. Wanneer ik alle berichten een beetje volg is er sprake van een groot startveld met rijders van een hoog niveau. Daarbij rijden wij ook nog eens met een auto die volledig door de Motorsport-afdeling van BMW is ontwikkeld en dus zeker als competitief beschouwd mag worden. Ekris Motorsport kiest voor Ricardo en mijzelf als rijders en ik denk dat wij in die combinatie tot goede dingen in staat zijn. Daarbij zal de inschaling van de auto, maar ook de pitstoptijd tijdens de races zeker mede bepalend zijn voor die successen.”

Ricardo van der Ende deelt het enthousiasme van zijn teammaat: “Erg blij dat alles is geregeld en ik weer een heel seizoen in een mooie klasse kan racen. Zeker in deze moeilijke tijd is dat niet eenvoudig. Verder zit ik bij een supersterk team. BMW, Ekris, Intercar (die alles op het circuit aan de auto doet), Duncan Huisman als teamgenoot en het mooiste kampioenschap van Nederland. Het samen rijden met Duncan is ook wel apart. Ik vind hem een van de beste rijders van Nederland en in het verleden reed ik binnen hetzelfde team toch altijd tegen hem. En ik weet als geen ander hoe moeilijk hij uit te remmen is. Daar heb ik dit jaar geen last van. Want, wanneer ik in de auto zit, staat hij in de pits of andersom. Verder kan ik het bijzonder goed met hem vinden en ik denk dat wij samen in staat zijn om in korte tijd een auto goed af te stellen. Dat zal ook nodig zijn, wanneer de omstandigheden dat vragen. Ik ben dan ook blij met de keus voor Teun Miedema en het Intercar-Team, omdat wij met hen in de vorige jaren al goed samenwerkten op de circuits. Het is een goed team met rust, waarin iedereen weet wat hij moet doen. Verder kunnen zij onze opmerkingen snel en goed omzetten in een juiste set-up van de auto. En ook dat zal van groot belang zijn, want het wordt een lang en zwaar seizoen waarin alles zal moeten kloppen wil je kampioen worden.”

12848903
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2499
4126
19432
12800295
15500
113834
12848903

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven