K2 Content

Afgelopen weekend begon met de eerste kwalificatie, Simon Knap ging er eens goed voor zitten en hij reed de auto naar een vierde plek op de startgrid dit was dus voor de 1e en de 3e race. Dit was veel beter dan dat we vooraf gehoopt hadden dus vol vertrouwen op naar de 2e kwalificatie om 12.00 uur.Deze verliep iets minder, een 9e plaats was Simon zijn deel en dan weet je dat het in de race heel moeilijk gaat worden om vanaf deze plek  verder naar voren te kunnen rijden. Zaterdag middag stond ook al de eerste race van dit prachtige GT4 veld op het programma. Simon kwam goed van zijn plek tijdens de start, echter zijn voorganger niet, waardoor Simon deze rechts voorbij moest, op het vuile gedeelte van de baan kwam en zich bovendien nog eens verschakelde. Daardoor kwam het dat Simon zijn goede 4e startplaats niet kon verzilveren en uiteindelijk de tarzanbocht als tiende inging.

Er ontstonden prachtige gevechten op de baan waarbij Simon steeds maar weer pogingen deed om zijn voorgangers te verschalken wat uiteindelijk met een beetje mazzel lukte omdat een paar auto’s vóór Simon elkaar raakte. Hierdoor schoof Simon op naar een 6e plaats wat uiteindelijk een 5e werd omdat één van de concurrenten straf seconden kreeg. Deze vijfde plaats was de beste klassering tot nu toe en geeft aan dat we op de goede weg zijn.

Op 2e Pinksterdag zijn onze gasten al vroeg aanwezig om de start van de tweede race niet te missen. Deze start verliep niet zoals Simon zich dat  had voorgesteld. Ook nu verloor hij plaatsen en lag zelf op een vijftiende plek in het begin van de race. Na een paar goede acties en omdat er een paar auto’s van de baan gingen eindige Simon op een anonieme 11e plaats. Terwijl Simon enigszins teleurgesteld zijn verhaal deed voor onze gasten waren Cees, Marco, Jasper en Vincent druk doende om de auto beter te krijgen. In de voorgaande race bleek namelijk dat Simon problemen had in de korte bochten en daardoor veel snelheid verloor.

Dat ons technisch team de auto beter kreeg bleek later in de hoofd race. Simon was gebrand op een goed resultaat echter na een goede start had hij een touche met de Ford Mustang van Allard Kalff die daar helaas een lekke band mee opliep, Simon  moest hierdoor één plaats prijsgeven en zijn weg als 5e vervolgen. Na een aantal ronden viel er één auto voor Simon uit en ontstond er een prachtig gevecht tussen de Porsche van Phil Bastiaans vóór Simon en de Corvette van Henri Zumbrink achter Simon.

Onze BMW was sneller dan de Porsche maar Bastiaans verdedigde perfect zodat Simon er niet voorbij kon waardoor Zumbrink de druk op Simon op kon voeren. Ondertussen was de Pitstraat open en ging de Porsche voor Simon weg om zijn verplichte pitstop te maken.
Toen bleek ook dat Simon sneller was dan de Corvette en bij hem weg kon rijden waarop Vincent besloot om Simon zo laat als mogelijk naar binnen te halen voor zijn pitstop. Dat dit een uitstekende beslissing was bleek toen Simon na een super goede pitstop voor de Porsche als derde de baan op kwam.

Met deze derde plaats was het team al zeer tevreden geweest ware het niet dat de leider op de baan Junior Strous ( bekend van de Indy car light series in Amerika ) een te korte pitstop had gemaakt in zijn Aston Martin en daadoor hij  penalty pitstop moest maken.
Hierdoor schoof Simon op naar een prachtige tweede plaats die hij niet meer uit handen zou geven. Het team en Simon gingen  uit hun dak, veel eerder dan verwacht konden we meedoen voor het podium en dat geeft natuurlijk veel vertrouwen voor de komende races op het mooie TT circuit van Assen 4 en 5 juli aanstaande.

Aanstaande zondag 7 juni zendt RTL GP op RTL 7 een 25 minuten durende reportage uit over het  Dutch GT 4 inclusief race verslag. Wij verwachten dat Simon hier regelmatig in beeld zal zijn. Mocht u deze uitzending onverhoopt missen zal deze maandag 8 juni op onze site www.ktgracing.nl te zien zijn onder de kop TV. Overige beelden van de races van zondag zijn vanaf morgen te zien op onze site onder de kop wedstrijd kalender en dan onder Pinkster races.

Namens het gehele team van KTG Racing bedank ik u hartelijk voor uw support aan ons team.

Jaap Knap

12805599
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1541
3763
5304
12774806
86030
143756
12805599

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven