K2 Content

Tim Buijs en zijn teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen kijken met gemengde gevoelens terug op de Dutch GT4 races afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort. Ondanks een zevende plaats voor Buijs in de eerste manche op zaterdag en een vijfde plek voor Bleekemolen op zondagmorgen, kwamen ze er in de hoofdrace door een ‘stop & go penalty’ niet aan te pas. In plaats van een podiumfinish moesten ze slechts genoegen nemen met een elfde plaats. In de tussenstand om het kampioenschap bezet Buijs na veertien races de tiende plaats met 37 punten. 

Op vrijdag verkende Buijs en Bleekemolen gedurende de vrije trainingen het duinencircuit van Zandvoort. Met nieuwe banden die ze niet hadden gebruikt tijdens de vorige races op Spa-Francorchamps verleden week, wisten ze allebei hun tijden flink aan te scherpen. Ze sloten de sessie keurig als derde af en gingen met veel zelfvertrouwen de twee kwalificaties van zaterdag in. Buijs nam daarbij de eerste sessie voor zijn rekening. Hij lag op koers om een theoretisch snelle 1:49.50 op de chrono’s te zetten, maar door een fout in de Kumho bocht bleef de stopwatch steken op een 1:50.111. Daarmee eindigde hij de tijdtraining op de zevende plaats. Bleekemolen mocht op zijn beurt de tweede kwalificatie doen. Hij kwam met een langzamere tijd dan zijn teamgenoot in zijn groep ook niet verder dan plaats zeven.

Op zaterdagmiddag vond de eerste race plaats. Buijs kwam hierbij niet goed uit de startblokken doordat Dillon Koster vlak voor hem op de startgrid bleef stilstaan. De Nijmegenaar verloor hierdoor kostbare meters en ging als achtste de eerste bocht in. Een ronde later wist hij weer een plaatsje op te klimmen naar de zevende plaats. Buijs kwam echter al snel in de problemen toen Menno Kuus met een brandende Ginetta rondreed en een ronde lang veel olie op de baan verspreidde. De olie kwam ook op de banden van Buijs terecht, die vervolgens te kampen had met veel wegliggingproblemen. Rory Bertram wist hem te passeren, maar wanneer Simon Knap vijf ronden voor het einde de strijd moest staken, kwam Buijs toch nog als zevende over de meet. 

Sebastiaan Bleekemolen vertrok in race 2 op zondagmorgen eveneens van plaats zeven. Op een natte baan won hij bij de start vele posities en kwam als derde door. In de regen kwam de BMW M3 GT4 echter beduidend snelheid te kort, waardoor Bleekemolen de Porsche rijders Phil Bastiaans en Ardi van der Hoek voorbij moest laten gaan. Bleekemolen werd in de sprintrace over twaalf ronden als vijfde afgevlagd.  

In de hoofdrace moest equipe Bleekemolen /  Buijs van de tiende plaats vertrekken. Bleekemolen nam de rollende start voor zijn rekening en wist in zijn stint op te schuiven naar de zevende plaats. Hij kwam vroeg naar binnen voor de verplichte pitstop en gaf het stuurtje snel over aan Buijs, terwijl tegelijkertijd ook equipe Engel / Kuus hun pitstop maakte. Als Kuus weer het asfalt koos trapte ook Buijs vol het gaspedaal in om zijn concurrent te volgen. Terwijl Kuus aan het einde van de pitstraat Buijs nog trakteerde op een breaktest, wist de rijder met startnummer 19 de Ginetta rijder te passeren. Zijn opmars was echter van korte duur toen de wedstrijdleiding constateerde dat Buijs te kort had gepit. Hij werd bestraft met een ‘stop & go penalty’ en zag hierdoor een mogelijke podiumplaats in rook opgaan. Equipe Bleekemolen / Buijs eindigde de 26 ronden tellende race als elfde.

“We hadden dit weekend met veel pech te maken. Ik verknalde mijn kwalificatie en had ik in mijn race veel problemen met de wegligging van de auto. Met een zevende plaats kon ik niet tevreden zijn. Ook Sebastiaan kende met de BMW M3 GT4 in de regen veel problemen. Gelukkig was de baan voor de hoofdrace weer opgedroogd, zodat we er maar eens goed voor gingen zitten. We lagen lange tijd op koers voor een podiumfinish, totdat ik door alle hectiek in de pitstraat te kort had stilgestaan. Om het weekend met een elfde plaats te eindigen is dan frustrerend. Door de matige resultaten zijn we dit weekend waarschijnlijk wel die extra 30 kilo succesgewicht kwijt geraakt. Ik hoop dat we er tijdens de volgende races van de Wijzonol Trophy weer zullen staan,” aldus Tim Buijs.

Tekst: PR

12828020
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3165
3958
27725
12774806
108451
143756
12828020

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven