K2 Content

Voor Ekris Motorsport begon de tweede helft van het Tango Dutch GT4 Championship 2009 met wisselende resultaten. Races 12, 13 en 14 van het kampioenschap vonden plaats tijdens het Automaxx versus Dutch Power Pack weekend op het vertrouwde Circuit Park Zandvoort. Duncan Huisman en Ricardo van der Ende kwalificeerden zich daarbij met een tweede en een derde startplaats. Laatstgenoemde nam ditmaal de ‘zaterdagrace’ voor zijn rekening en besloot deze met een keurige derde plaats. Voor de eerste zondagrace nam Huisman plaats achter het stuur van de Ekris Motorsport BMW M3 GT4.  Hij belandde echter al in de eerste bocht naast de baan en eindigde daardoor kansloos in het achterveld. Op basis van deze resultaten startte de Ekris BMW equipe de derde race vanaf een vierde startplaats. Deze race -over 50 minuten- kende een meer dan spannend verloop, waarbij Ducan Huisman het eerste deel en Ricardo van der Ende het laatste deel van de race reed. Na vele mooie gevechten, mochten zij na afloop de tweede prijs in ontvangst nemen.

 
Ricardo van der Ende kende tijdens zijn kwalificatie wat hij zelf noemde een ‘superrondje’. “Echt alles klopte en ik had de indruk dat die ronde goed moest zijn voor pole position. Dan is het toch vervelend wanneer je vanaf de kant hoort dat je een derde tijd hebt. Ik had echt alles uit de auto gehaald, geen fout gemaakt en dan kom je toch nog zeker 3/10 van een seconde tekort.” Hij vervolgt: “Voor de race hadden wij prachtig weer, een lekker zonnetje en een droge baan. Mijn start was super, maar ik maakte een foutje waardoor ik op die derde plaats bleef hangen. Daarna heb ik een constant gestreden met Bas Schothorst in de Porsche, waarbij hij door een hoger koppel bij het uitkomen van de bocht steeds weer wat bij mij vandaan reed. Tijdens het aanremmen voor de bocht en ook in de bocht kon ik er dan weer bijkomen en was op vele plaatsen echt sneller. Maar Bas is professioneel genoeg om mij net niet die ruimte te geven om hem te passeren. Het was wel een schitterend gevecht, waarbij er soms niet meer dan een A4-tje tussen de bumpers paste. Er zat dus niet meer in dan die derde plaats”,  legt Van der Ende uit.

Duncan Huisman startte de volgende ochtend onder totaal andere weersomstandigheden aan de tweede race. Het regende bijna onafgebroken en de baan was doorweekt. “Tijdens de opwarmronde heb ik alles gedaan om mijn banden en remmen op temperatuur te krijgen. Ik maakte zelfs nog zoiets als een proefstart om er achter te komen dat de achterwielen alleen maar doorspinden. Ik besloot dus met minder toeren van start gegaan, maar dat bleek ook geen succes. Nog voor de Tarzanbocht werd ik al ingehaald door twee rijders en bij het aanremmen voor die eerste bocht bleek ook nog eens het ABS niet te werken. Met volledig geblokkeerde wielen schoof ik naar de buitenkant en belandde half in de grintbak. Ongewild nam ik daarbij nog een andere deelnemer mee. Daarna bleef het ABS lampje branden en het systeem bleef het niet doen. Pas nadat ik op het rechte stuk de hoofdstroomschakelaar een keer uit- en inschakelde ‘resette’ de zaak zich en functioneerde alles weer naar behoren. In de resterende ronden heb ik nog wat plaatsen goed kunnen maken maar meer dan 12e plaats zat er niet in”, constateert een teleurgestelde Duncan Huisman na afloop van zijn eerste race van het weekend.

Huisman nam ook de start van de derde race voor zijn rekening. Een mooie start waarbij hij via de buitenlijn naar de derde plaats reed. “Een plek die ik in diezelfde ronde ook weer verloor omdat er veel strijd en de meeste mannen op nieuwe banden reden. Wetend dat onze BMW met Ricardo ook in het tweede deel sneller dan de rest zou zijn heb ik mij aangesloten bij de kopgroep en heb mijn positie verdedigd. Achter mij viel een behoorlijk gat, dus die winst hadden wij al geboekt.” Precies halverwege de race rijdt Huisman de Ekris BMW de pits in voor de rijderswissel. Na de verplichte stop is het Ricardo van der Ende die voor het tweede deel de baan op rijdt. Hij is vanaf het begin snel onderweg en wanneer ook de anderen hun pitstops hebben gemaakt, blijkt de Ekris BMW op de tweede plaats te rijden. Van der Ende verbetert zijn rondetijden en loopt met nog tien minuten te gaan zienderogen in op de leidende Porsche van de equipe Schothorst/Van Splunteren. “Ik kon hem goed bijhouden en heb met van alles geprobeerd hem in een foutje te dwingen. Maar, die Van Splunteren rijdt ook al de nodige jaren en weet door zijn ervaring die pogingen af te slaan. Voor de Tarzanbocht heb ik het drie ronden voor het eind nog een keer geprobeerd om met een ultieme uitrempoging te passeren, maar helaas. Tegen het eind van de race hing ik bijna op zijn bumper, maar kwam er niet voorbij en dat was nodig om deze race te kunnen winnen. Iets waar wij echt voor gingen en heel dicht bij zaten, want het verschil op de finishlijn was echt miniem.”
Voor het Ekris Motorsport werd het daarmee een weekend met wisselende resultaten, waarvan tweemaal een podiumplaats.   

Ekris Motorsport wordt dit jaar gesteund door: Ekris, Total, BMW Top Cover, DSP en Anti-Kraak.NL. 

Tekst: PR

12848801
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2397
4126
19330
12800295
15398
113834
12848801

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven