K2 Content

"Als ik niet van de baan was gedrukt, was ik op het podium geëindigd," aldus de teleurgestelde Rhesus racing-rijder Pim van Riet op Circuit Park Zandvoort. Het laat zien dat het team in het Dutch GT4 kampioenschap competitief op de goede weg is met de prachtige Aston Martin GT4. Helaas verliepen de races in de Renault Clio Cup niet succesvol voor Rhesus racing. Addie van de Ven en Alexander Keijzers, inmiddels gewend aan het podium, maakten een teleurstellend weekend mee. 

In de tweede race van het Dutch GT4 leek Pim van Riet op weg naar een podiumplaats. Gestart als negende, lag de snelle routinier bij de eerste doorkomst al op de vijfde plaats. Enkele ronden later verdween zijn Aston Martin GT4 echter in de grindbak van de Tarzanbocht. "Een andere deelnemer reed mij hard van achteren aan, waarna ik uit de bocht vloog," aldus Pim. "Ik stond vast in het grind en moest de strijd staken. Ik baal hier stevig van. Ik was snel en de auto was goed. Ik had vandaag op het podium kunnen eindigen, dat weet ik zeker. Nu heb ik niks." Pim, die eerder dit seizoen al een keer als tweede over de finish kwam, kijkt positief vooruit naar de rest van het seizoen. "Vandaag heb ik weer laten zien dat een podiumplek mogelijk is. Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat ik dit jaar nog een keer op het ereschavot mag staan." Paul Vahstal kwam als veertiende over de finish. 

In de eerste race klom Paul Vahstal op van de twaalfde plek naar de uiteindelijke negende plaats. Robert den Otter verruilde zijn veertiende startplek voor de twaalfde plaats. Dat was goed voor de tweede plaats in de Gentleman Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Robert staat nu op de tweede plaats in het tussenklassement van de Gentleman Cup. Tijdens de afsluitende hoofdrace klom Paul Vahstal van de vijftiende startplek op naar de achtste plaats. "Het was een goede race," vond hij. "Ik won een paar plekken bij de start, tijdens de race werkte ik mij verder naar voren. Ik ben tevreden." Pim van Riet en Robert den Otter vielen helaas uit.

In de Renault Clio Cup zat het de rijders van Rhesus racing niet mee. Addie van de Ven, eerder dit seizoen winnaar van een race en vaste podiumklant, moest zich in race één tevreden stellen met plaats negen. In race twee zag Van de Ven de finish niet. Desondanks behield de Rhesus racing-rijder zijn vierde plaats in het tussenklassement. "In de kwalificatie miste ik wat rechtelijnsnelheid en stond daarmee 13de. Vanaf die plaats neem je bij de start toch iets meer risico. Ik kwam in het gras en moest weer achteraan beginnen. Na de nodige inhaalacties rolde er toch nog een negende plaats uit de bus. Race twee startte ik vanuit de pits nadat er op de startopstelling lekkage was ontdekt. Omdat ik geen opwarmronde had gereden wist ik niet dat er een groot oliespoor lag en gleed daardoor in de eerste ronde in de banden," aldus Van de Ven.

Zijn teamgenoot Alexander Keijzers kende in Assen een zeer succesvol weekend maar zat nu in de hoek waar de klappen vielen. In race één viel de Olympia Cup-rijder uit met een kapotte motor, terwijl hij in race twee werd getorpedeerd door een concurrent en daardoor voortijdig de kant van de baan moest opzoeken. "Het veld zat in de kwalificatie al heel dicht op elkaar. Ik was slecht één seconde langzamer van de pole position maar stond toch 16de. Na de kapotte motor hebben de monteurs voortreffelijk werk geleverd door de auto toch weer op tijd in orde te hebben voor race twee. De start was goed en ik lag bij de mannen die later in de Olympia Cup op het podium eindigden. Helaas werd ik vervolgens vol op het wiel geraakt door een concurrent. Daarmee was het einde oefening. Balen want het team had een super-auto neergezet en de monteurs hebben een topprestatie geleverd. Helaas werd al dat werk nu niet beloond," aldus een teleurgestelde Keijzers. Ondanks deze uitvalbeurt behield Keijzers de vierde plaats in de tussenstand van de Olympia Cup.

Tekst: PR

12828086
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3231
3958
27791
12774806
108517
143756
12828086

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven