K2 Content

Afgelopen maandag presenteerde het PS Autosport team op haar Limburgse thuisbasis de plannen, auto’s en rijders die aankomend seizoen de kleuren van het snel groeiende succesvolle team zullen verdedigen. PS Autosport heeft zich gedurende de winterstop terdege voorbereid op de hernieuwde uitdaging die voor hen ligt, de verdediging van de kampioenschapstitel in de koningsklasse van de nationale autosport: de Dutch GT4. Om dat doel te verwezenlijken zal PS naast de bekende Porsche komend raceseizoen ook nog een dikke BMW M3 als troef in de GT4 inzetten.


 


Niet alleen in de koningsklasse zal het team van Peter Stox en Christiaan Frankenhout actief zijn, maar ook in de Toerwagen Diesel Cup zullen er wederom twee fonkelnieuwe BMW’s 120d aan de start gebracht worden. Beide spectaculaire series zullen ook in 2010 deel uitmaken van het succesvolle raceconcept van het Dutch Power Pack.
 
In de warme Limburgse lentezon werden maandag de coureurs voorgesteld aan het toegestroomde publiek. Bekende namen als Rob Kamphues en Hugo Charles hebben zich voor 2010 verbonden aan het kampioenschapsteam. Kamphues zal in de GT4 klasse de BMW M3 besturen, nadat hij afgelopen seizoen deelnam aan de SEAT Léon Supercopa. "Ik kijk enorm uit naar de eerste race van dit seizoen de Paasraces, een doel hebben we niet echt, als we maar niet achteraan het veld staan", aldus een opgetogen Kamphues. Stox en Kamphues nemen deel aan de Legends Cup, dit is een kampioenschap die bedoeld is voor de ‘oudere’ generatie.
 
Hugo Charles hervatte afgelopen seizoen zijn raceloopbaan na jaren afwezig te zijn geweest na een zware crash te hebben meegemaakt. De sympathieke Charles zal met een BMW 120d aan de Toerwagen Diesel Cup deelnemen en daar de PS Autosport kleuren verdedigen. In de endurance races van deze klasse zal hij de auto delen met de relatief onbekende, maar daarom niet minder getalenteerde, Claude l’Ortye.
 
De tweede diesel aangedreven BMW zal in handen zijn van Dries van der Vossen en Marcel van Rijswick, een equipe die komend seizoen voor verrassingen kan zorgen. De vrij onbekende namen beschikken over een snelle BMW die de strijd met de overige diesel aangedreven bolides in de TDC goed moet aan kunnen.
 
In de Dutch GT4 zullen Christiaan Frankenhout en Rob Kamphues de eer verdedigen. Frankenhout zal de titelverdediging opnemen met zijn dikke Porsche GT4 die hij in 2010 zal delen met de eveneens razendsnelle Ferdinand Kool. De PS Autosport uitdagers, Rob Kamphues en teambaas Peter Stox,  in de ‘vette’ BMW M3 mogen ook in staat worden geacht om het menig concurrent bijzonder lastig te maken. Afgelopen seizoen wisten de snelle BMW’s M3 al menigmaal een podiumfinish te verwezenlijken.
"Ik kijk erg uit naar dit seizoen, een nieuwe auto met nieuwe kansen. Christiaan gaat een goede en snelle teamgenoot worden, kom maar op", aldus een tevreden Kool.
 
Om al dit racegeweld weekend na weekend op de juiste plaats te kunnen krijgen beschikt het team over een fonkelnieuwe Volvo vrachtwagen met volledig ingerichte racetrailer. Daarnaast zal PS gebruik maken van een klassieke Scania truck met trailer om tijdens de daartoe geëigende evenementen hun racebolides op het circuit te krijgen. Uiteraard zullen ook de nodige hospitality- en sponsorfaciliteiten niet ontbreken. De gasten van PS Autosport zijn bij alle evenementen waaraan het team deelneemt van harte welkom in een van de tenten die op de mooiste plek van de paddock, de Tarzan corner, zal worden opgebouwd.
 
Om het team bij al haar ontwikkelingen en stappen op weg naar titelprolongatie te kunnen volgen is er besloten om ook alle nieuwe media goed te benutten. Naast een geheel vernieuwde website, waar daags na een evenement een update van de verrichtingen te vinden zal zijn, zal er ook gebruik worden gemaakt van een YouTube kanaal. Op de grootste videofilmpjes website van de wereld zal het team geregeld spectaculaire racebeelden posten om alle belangstellende en betrokkenen een geweldige blik van binnenuit te verschaffen.
 
Mocht u verdere informatie willen over het team, de rijders, de auto’s of over de verrichtingen, neemt u dan een kijkje op de website van PS Autosport

PR

12849023
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2619
4126
19552
12800295
15620
113834
12849023

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven