K2 Content

Daags voor de start van het HTC Dutch GT4 Championship 2010 maakt Ekris Motorsport bekend ook dit jaar deel te nemen met een BMW M3 GT4. Evenals vorig jaar treden Ricardo van der Ende en Duncan Huisman als rijders van deze snelle bolide aan. Zij verschijnen goed voorbereid aan de start van het tweede seizoen van deze mooie klasse en zijn absoluut van plan om vanaf het begin ‘te vlammen’.  Van der Ende eindige vorig jaar als tweede in de titelstrijd en zal er samen met zijn ervaren teamgenoot alles aan doen om dit jaar de allerhoogste trede van het podium vaak te bezoeken. De opening van het seizoen staat voor het komend Paasweekend op Circuit Park Zandvoort gepland en belooft dit jaar nog spannender te worden.


 
Duncan Huisman: ”In vergelijking met afgelopen seizoen komen we nu beter aan de start. Vorig jaar kwam de auto pas op een laat tijdstip beschikbaar, nu hebben we er een jaar ervaring mee. Dat geeft een goede basis en wanneer wij nu mogen beginnen met wat meer vermogen dan vorig jaar en een 1 cm lagere auto conform de ‘balance of performance’ staan wij er vanaf het begin beter voor. Het enige waar we tot nu toe nog geen echte ervaring mee hebben zijn de banden. Die worden met ‘groenere’ grondstoffen gemaakt en we weten nog niet precies wat dit gaat opleveren. Ricardo heeft inmiddels al de nodige ronden met de auto gereden en zelf verwacht ik op vrijdag mijn eerste GT4 ronden van 2010 te rijden. Ik heb er vertrouwen in dat het allemaal goed komt. Wij werken met hetzelfde team als vorig jaar en met elkaar willen wij er aan werken om tot een goed resultaat te komen.”

Teamgenoot Ricardo van der Ende: “Ik ben erg blij dat ik ook het komend seizoen bij Ekris Motorsport mag rijden. Iedereen weet dat ik vorig jaar een raceweekend moest missen en daarmee ook geen punten scoorde. Een tweede plaats in het kampioenschap was daarna het best haalbare resultaat. Dit jaar gaan we voor de titel, maar weten dat het niet makkelijk zal zijn. We hebben een goede auto en een sterk team, maar in het kampioenschap rijden dit jaar meer merken en auto’s die op papier meer vermogen hebben. Wij zullen het van onze goede wegligging moeten hebben en waar mogelijk heel laat remmen. Daarnaast hebben wij als rijder een grote ervaring en kunnen die inzetten tijdens de races. Misschien hebben we niet de allersnelste auto, maar door de combinatie van rijders, auto en team maken wij een goede kans en ik kijk uit naar dit seizoen.”

Theun Miedema, binnen het team verantwoordelijk voor de techniek: “De BMW  M3 GT4 is inderdaad niet de snelste auto van het veld. Wel een van de meest betrouwbare en constante auto’s. De M3 GT4 is in basis een M3 zoals deze bij de BMW dealer in de showroom staat. Uiteraard aangepast maar daar liggen wel zijn ‘roots’. Dit in tegenstelling tot sommige producten van de concurrentie welke echt als raceauto ontwikkeld zijn. Het is voor mij de technische uitdaging om met de juiste afstelling van het onderstel een winnende auto voor de coureurs neer te zetten.”

De teammanager van Ekris Motorsport deelt het optimisme van zijn beide rijders. Stian Boers:“Ik reken op een mooi en eerlijk seizoen, waarbij de auto’s in hun technische prestaties zo gelijk mogelijk moeten zijn. De competitie zal dit jaar hevig zijn, maar deze kan ons niet sterk genoeg zijn. Als meest prominente BMW dealer van Nederland weten we als geen ander dat juist in moeilijke omstandigheden de mooiste resultaten geboekt worden. Dit geldt niet alleen op de racecircuits maar ook in onze showrooms.”  

Ekris Motorsport  wordt dit jaar gesteund door: Ekris BMW, Total, BMW Top Cover, VDH Architekten, Traject Vastgoed Advies Groep, Anti-Kraak.NL, Electric (The Energy Company), Klinkspoor en Visser Transport.   
12848776
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2372
4126
19305
12800295
15373
113834
12848776

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven