K2 Content

In de hoofdrace van het Dutch GT4 Championship heeft de Match Racing Ginetta van Quint Engel en Nicky Catsburg tijdens de door ruim 22.000 toeschouwers weer druk bezochte Paasraces een prachtige vierde plaats in de wacht gesleept. De tweede Match Racing Ginetta van Ron Marchal en Menno Kuus eindigde na een net zo fraaie inhaalrace als achtste. “Het team heeft perfect werk geleverd, helemaal top”, aldus een meer dan tevreden Catsburg.

 

De laatste updates voor de Match Racing Ginetta’s kwamen pas laat beschikbaar, waardoor het team met een achterstand op de concurrentie moest beginnen. De sterk wisselende omstandigheden maakten het voor Match Racing al niet makkelijker om snel tot de juiste afstellingen te komen. De kwalificatie en race één brachten dan ook nog niet het gehoopte resultaat. Ron Marchal moest voortijdig opgeven nadat zijn ruitenwisser alle dienst weigerde. “De Ginetta is een auto met potentie en heeft een uitstekende wegligging. Ik zag alleen niets meer en wilde geen risico nemen”, aldus de voor Match Racing debuterende GT-specialist. Quint Engel reed een sterke inhaalrace die hem op een twaalfde plaats bracht. De tweede sprintrace op Tweede Paasdag werd diverse keren onderbroken waardoor van racen nauwelijks sprake was. Nicky Catsburg wist desondanks op te klimmen naar plaats acht terwijl Menno Kuus als dertiende de finishvlag zag.

De verkregen informatie was voor Match Racing echter voldoende om de Ginetta’s voor de langeafstandsrace de juiste afstelling mee te geven. Vanaf de tiende startplaats wist Engel diverse posities te winnen, bracht de Ginetta als zesde naar de pits waarna Catsburg het stuur overnam. Het jonge talent was vervolgens de snelste man op de baan en wist op te rukken naar een prachtige vierde plaats, net buiten het podium. “Het team heeft de auto gedurende het weekend sterk verbeterd. Helemaal top. Hier ben ik echt superblij mee”, aldus een nagenietende Catsburg. Minstens zo blij was Kuus die nadat hij de Ginetta in elfde positie van Marchal had overgenomen snel oprukte en als achtste de finish passeerde. “De auto reed nu zoveel beter, ik kon zelfs buitenom in de Gerlachbocht mensen inhalen. Echt de actie van het weekend.”

Martin de Weerd kon als teameigenaar met een tevreden gevoel terugkijken. “De updates voor de auto’s kwamen pas eind vorige week beschikbaar waardoor we nog een nachtje moesten doorsleutelen. Pas op zaterdag konden we wat informatie verzamelen maar toen waren de omstandigheden steeds wisselend. Desondanks hebben de auto’s het hele weekend geen klap verkeerd gegeven. Aan topsnelheid hebben we ten opzichte van vorig jaar wat gewonnen en met het verder verfijnen van de updates is nog wel wat meer winst te boeken. Als we dan iets verder voorin kwalificeren sta je op het podium.”

Match Racing was tijdens de Paasraces ook nog actief in de Toerwagen Diesel Cup. In race twee reed de equipe Ronald Morien/Dennis de Groot op Tweede Paasdag in hun Match Racing VW Golf naar een schitterende overwinning nadat het duo op zaterdag in de eerste race als 15de was gefinisht.

PR

12849088
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2684
4126
19617
12800295
15685
113834
12849088

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven