K2 Content

Afgelopen weekend werden de befaamde Masters of F3 verreden op Circuit Park Zandvoort. Onder het toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek, werden diverse demonstraties en races verreden. Henry Zumbrink nam samen met Rob Kamphues deel aan de Dutch GT4 in een BMW M3. Hij wist hiermee vooraan te rijden en voor het podium mee te strijden. Daarnaast reed hij dit weekend ook races in de Toerwagen Dieselcup met de BMW 120d.

Dutch GT4
Het was een ander weekend dan verwacht. Normaal neemt Zumbrink deel aan de Dutch GT4 met zijn Porsche, maar wegens vakantie van de teamgenoot van Rob Kamphues en nog wat technische problemen aan de wagen, werd gekozen om samen met de televisie presentator van start te gaan in de BMW M3. De overstap, vooralsnog alleen afgelopen weekend, ging hartstikke goed. Tijdens de vrije trainingen reed Henry voor het eerst in de BMW en de jonge coureur had twee ronden nodig om goede tijden te zetten, wat een lekker gevoel gaf. Tijdens de kwalificatie was het weer wisselvallig, het ene moment was er regen, en het andere moment was het droog. Uiteindelijk werd besloten om op slicks te rijden en uiteindelijk wist Zumbrink een derde tijd te noteren, achter Cor Euser en Ricardo van der Ende.

Op vrijdag reed Henry zijn eigen race en mocht als derde van start gaan. In de eerste ronde wist hij direct de tweede positie over te nemen, maar werd aangetikt door een andere deelnemer. De BMW maakte een spin van 360 graden en het hele veld wist voorbij te komen. Uiteindelijk wist de coureur uit Amerongen zijn BMW terug te vechten naar een vierde positie en de snelste rondetijden van het veld te laten noteren. Op zaterdag reed teamgenoot Rob Kamphues zijn race en wist de derde plaats voor de Gentleman Trophy te bemachtigen.

Zondag werd de gezamenlijke race verreden en Zumbrink nam de start vanaf de derde plaats voor zijn rekening. Hij wist zijn BMW continue op de derde positie te behouden, achter Cor Euser en Ricardo van der Ende. Op de helft van de race was het tijd voor de verplichte pitstop met rijderswissel en nam Kamphues het stuur over. Deze wist de BMW uiteindelijk in vijfde positie over de finishstreep te rijden. Na de race werd een andere deelnemer gediskwalificeerd, waardoor de BMW officieel als vierde is gefinisht. Kamphues werd in deze race eerste in de Gentlemans Trophy.

Henry over zijn ervaring met de BMW M3 van afgelopen weekend: “Het was echt super dat ik zo snel kon zijn in de BMW, het is natuurlijk even wat anders dan de Porsche die ik normaal rijd. Het feit dat ik in mijn race op vrijdag rond ben getikt, is heel erg jammer, aangezien de snelheid er goed in zat. Als dit niet was gebeurt, had ik waarschijnlijk wel op het podium gekomen! Het was in elk geval een erg goed weekend in de Dutch GT4.”

Toerwagen Dieselcup
Het weekend met de BMW 120d in de Toerwagen Dieselcup ging Zumbrink wat minder goed af. Alle deelnemende auto’s zijn door de organisatie gelijk gemaakt in vermogen, wat inhoudt dat de BMW teruggezet is in vermogen. Dit blijkt een zware straf voor Zumbrink en zijn teamgenoot Kool, die het veld niet meer konden bijhouden en geen kans maakten op een podium. Tijdens het tijdrijden wist Zumbrink dan ook niet verder te komen dan een zesde positie, de positie die zij aanhielden tijdens de eerste race. De 2e race wisten Kool en Zumbrink te finishen op de zevende positie.

Henry over de Toerwagen Dieselcup races van afgelopen weekend: “Het is voor ons gewoon echt balen dat we niet kunnen meekomen met het veld. Het vermogen van alle wagens mag dan nu gelijk zijn, maar wij kunnen het gewoon niet bijbenen. Ferdinand en ik zijn toch niet de minste rijders en we zouden toch echt verder naar voren moeten komen! Al met al was het een leuk weekend, het was aardig druk op de tribunes en in de duinen. Ik vond het erg leuk om de Dutch GT4 samen met Rob Kamphues te rijden. Alleen wel even balen dat we met de Toerwagen Dieselcup geen potten konden breken, maar laten we eerst afwachten wat er de volgende wedstrijd eventueel verandert.”

PR

12805411
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1353
3763
5116
12774806
85842
143756
12805411

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven