K2 Content

 Afgelopen weekend werd op het TT Circuit van Assen het zesde raceweekend van de HTC Dutch GT4 verreden. Zijn deelname met de BMW M3 van PS Autosport bevalt Henry Zumbrink dit jaar erg goed. De wagen is erg snel en Zumbrink mocht al diverse malen een mooie strijd leveren tegen zijn opponenten. Zo ook was de BMW M3 dit weekend ook weer snel, maar tot een goede uitslag kwam het niet door technische problemen tijdens de kwalificatie en de races.


 
Op vrijdag begon het weekend erg goed. Tijdens de eerste vrije training reed de jonge rijder goed en was snel. Hoewel de stuurbekrachtiging tijdens de training diverse malen niet werkte, wist Henry toch een derde tijd neer te zetten. Ook tijdens de tweede training gaf de BMW problemen, maar wist toch een vierde tijd gereden te worden. De uitslagen van de vrije trainingen waren dus heel goed.
 
Op vrijdagmiddag liep het fout tijdens de kwalificatie. Door technische problemen met de motor ging de wagen in de noodloop en moest, Henry voorzichtig over de baan manouvreren terug naar de pitstraat. Rob Kamphues had hetzelfde probleem tijdens zijn run. Bij het langzaam inrijden van de pitstraat zag een collega de rijder uit Amerongen over het hoofd en raakte de BMW M3 vol in de zijkant. De BMW had veel schade en de kwalificatie voor Zumbrink en Kamphues was voorbij. Verder dan de laatste plaats, positie twintig, kwam het duo niet.
 
Het team van PS Autosport had hard doorgewerkt om de wagen weer klaa r te hebben voor de races op zaterdag. Zumbrink nam de eerste race voor zijn rekening en wist vanaf de twintigste positie de nodige inhaalacties uit te voeren om zijn BMW naar de twaalfde positie te sturen, voordat het noodlot weer toesloeg. Een probleem met het differentieel van de BMW dwong de Ameronger zijn strijd te staken.

Op zondag nam Henry de start van de hoofdrace voor zijn rekening. De race moest wederom gestart worden vanaf de laatste positie. De race op zich was memorabel voor de jonge coureur. Vanaf deze laatste positie wist Zumbrink naar voren te rijden en ondermeer mooie strijd te leveren tegen gelegenheidsrijder Tom Coronel die met een BMW M3 GT deelnam aan het GT4 weekend. Beide rijders waren erg snel en Henry wist zelfs naar de derde (!) positie toe te rijden, alvorens hij het stuur overdroeg aan teamgenoot Rob Kamphues. Kamphues reed vervolgens op de vijfde positie, alvorens de wagen weer technische problemen gaf en hij ook de strijd moest opgeven.
 
Henry Zumbrink over zijn pechvolle weekend: “Het is echt bizar en vreselijk balen! Dit was geen topweekend voor de BMW, maar toch is de wagen het hele seizoen al betrouwbaar. Hoewel je de auto altijd onderhoud en standaard zaken vervangt, kunnen zich bepaalde technische problemen voordoen. Het bizarre is alleen dat er dit weekend van alles is gebeurd en alles fout kon gaan wat er maar fout kon gaan met de wagen. Helaas kan niemand hier iets aan doen. Je kunt gewoon niet voorzien dat de wagen ineens zoveel technische problemen heeft. Het is echt heel jammer dat we geen puntenresultaat hebben gehaald, maar ik heb wat rijden betreft echt een topweekend beleeft. Ik vond het echt super om samen met Tom Coronel te rijden en heb tijdens de hoofdrace de snelste tijden van het veld neergezet, dus dit is zeker niet verkeerd. Ik zeg: snel alle wonden likken en weer verder gaan, want we hebben de finaleraces in oktober nog voor de boeg!”

12849063
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2659
4126
19592
12800295
15660
113834
12849063

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven