K2 Content

In het komende autosportseizoen is GT3.nl, de autosport afdeling van de Porsche Groep Zuid met vestigingen in Oirschot en Maastricht-Airport, op drie fronten actief. Voor de deelname aan het Dutch GT Championship, de eredivisie van de Nederlandse autosport, werd de samenwerking met coureurs Phil Bastiaans en Jan Lammers voortgezet. De twee rijders krijgen wel de beschikking over een geheel nieuwe auto, de GT4-wedstrijdversie op basis van de Porsche 911 Cup-auto. Dit programma wordt ondersteund door HTC en Bilderberg. Nieuw is de deelname van het GT3.nl Junior Team met ondersteuning van HTC en rijders Bart van Os en Max van Splunteren in de Dutch Formula Ford, de ideale klasse voor jong, opkomend autosporttalent. Ook op het internationale podium mag GT3.nl uiteraard niet ontbreken en zo nemen Paul van Splunteren en de Belgische rijder Maxime Soulet met een Porsche 911 GT3 R en ondersteuning van NEC en Remeha deel aan de spraakmakende Blancpain Endurance Series.

 


 
“Het begin van een nieuw autosportseizoen is altijd weer iets om naar uit te kijken”, zegt Paul van Splunteren, eigenaar van Porsche Groep Zuid en zelf actief als coureur onder de vlag van GT3.nl. “Dankzij de steun van onze enthousiaste en betrokken partners hebben we ook voor dit jaar weer een goed programma kunnen samenstellen, waarbij we onze activiteiten hebben kunnen uitbreiden in de vorm van de deelname aan een voor ons nieuwe klasse en de opzet van een eigen Junior Team. Ook dit jaar leveren HTC, Bilderberg en NEC, waarmee we al jarenlang een uitstekende band hebben, volop ondersteuning aan onze activiteiten, terwijl we met Remeha een gerenommeerd bedrijf aan onze groep van partners mogen toevoegen. We kijken nu al uit naar de eerste races. In Nederland beginnen we traditiegetrouw met Pasen op Circuit Park Zandvoort, het internationale programma start een week later met het eerste weekeinde van de Blancpain Endurance Series op het circuit van Monza in Italië.”

In het Dutch GT Championship komt het team HTC Porsche Groep Zuid net als vorig jaar met coureurs Phil Bastiaans en Jan Lammers aan de start, waarbij HTC en Bilderberg opnieuw de belangrijkste partners zijn. “Aan het eind van het afgelopen seizoen waren we het er al snel over eens dat we met elkaar verder wilden”, verklaart Paul van Splunteren. Nieuw is echter wel de wedstrijdauto waarmee Bastiaans en Lammers zullen uitkomen, want na drie seizoenen werd afscheid genomen van de vorige Porsche 911 GT4. Op basis van de Porsche 997 GT3 Cup, de auto waarmee in de jaren 2007 tot en met 2009 werd gereden in de Porsche Supercup en de diverse nationale Porsche-cups, ontwikkelden de technisch specialisten van GT3.nl in samenwerking met Porsche Motorsport een nieuwe GT4-versie. Hiermee moeten Bastiaans en Lammers weer regelmatig op het podium staan.

“Tijdens de Balance of Performance-tests begin deze maand op Circuit Park Zandvoort hebben we een goede eerste indruk van de auto gekregen. Daarbij waren de resultaten zeer positief en de coureurs waren dan ook bijzonder enthousiast”, meldt Van Splunteren. “Hiermee hebben we een belangrijke stap gezet. Onze vorige GT4-Porsche was nog duidelijk gebaseerd op een straatauto, terwijl de concurrentie meer en meer uit echte raceauto’s bestond. De nieuwe 911 GT4 heeft duidelijk een wedstrijdauto als basis en ik verwacht dat we hiermee goed voor de dag kunnen komen. Met onze trouwe partner Revs Motorsport, die verantwoordelijk is voor de inzet van de auto op de circuits, en ons bijzonder ervaren rijders duo kunnen en willen dit jaar weer meedoen voor de titel!”
 
Bij de ontwikkeling van de nieuwe auto leverden de technici van Porsche Motorsport in Weissach ook een belangrijke bijdrage, onder meer op het gebied van de programmering van het motormanagement. “Porsche volgt onze activiteiten met veel interesse”, zegt Van Splunteren, die verwacht wereldwijd zo’n tien 911 GT4’s te kunnen verkopen. “Onze nieuwe 911 GT4 is een van de aantrekkelijkste auto’s in de GT4-klasse: betrouwbaar, relatief betaalbaar en competitief.”

Een nieuwe ontwikkeling voor het seizoen 2012 is de deelname van het GT3.nl Junior Team in de Dutch Formula Ford, de enige formulewagenklasse in de Nederlandse autosport en van oudsher de ideale categorie voor jong, opkomend talent in de autosport. Met ondersteuning van HTC, dat in de dynamische klasse een ideaal platform vindt om jeugdige (potentiële) kopers van mobiele telefoons aan te spreken, worden twee auto’s ingezet voor coureurs Bart van Os en Max van Splunteren. De technische begeleiding, de voorbereiding en het onderhouden van de auto’s is in de vertrouwde handen van Geva Racing, het team van Gert Valkenburg, dat kan bogen op vele aansprekende successen in de Formule Ford.
 
De 19-jarige Bart van Os maakt als regerend kampioen in de Formido Swift Cup dit jaar de overstap naar de formulewagens. Voor de 16-jarige Max van Splunteren wordt 2012 zijn allereerste jaar in de wedstrijdsport. Paul van Splunteren beschouwt de uitbreiding van de activiteiten van GT3.nl met het Formule Ford-programma als een logische stap: “Ik ben ervan overtuigd dat Formule Ford nog steeds de ideale klasse is om te leren racen. Op deze manier kunnen we verder bouwen aan de toekomst van ons team. Bovendien vormt de Formule Ford met onze beide jonge rijders voor partner HTC een uitstekende mogelijkheid om een jongere doelgroep aan te spreken.”
 
Natuurlijk verschijnen Bart van Os en Max van Splunteren bepaald niet onvoorbereid aan de start. In de wintermaanden werd een intensief testprogramma afgewerkt, waarbij de resultaten tevreden stemden.
 
Wie Paul van Splunteren enigszins kent, weet dat de rol van ondernemer en teameigenaar voor hem niet genoeg is. Daarvoor stapt hij zelf ook nog veel te graag als coureur achter het stuur van een raceauto, vooral als het een Porsche is. Ook dit jaar zal Van Splunteren daarom weer internationaal actief zijn, en wel met een Porsche 911 GT3 R van het Belgische ProSpeed Competition. De auto en het team bleven gelijk, evenals Van Splunterens teamgenoot, de jonge talentvolle Belg Maxime Soulet. Er is echter gekozen voor een andere raceklasse: na een aantal succesvolle jaren in het FIA Europees GT3-kampioenschap komen Van Splunteren en Soulet in 2012 uit in de snel groeiende Blancpain Endurance Series. De Blancpain-kalender voor dit jaar omvat zes evenementen in Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Duitsland en Spanje, met als onbetwist hoogtepunt uiteraard de 24 Uur van Spa-Francorchamps.
 
De voornaamste partners in het internationale programma van GT3.nl zijn NEC en Remeha. “Met NEC hebben we al jarenlang een uiterst succesvolle samenwerking, die ook dit seizoen weer wordt voortgezet. Remeha komt dit jaar nieuw aan boord”, aldus Paul van Splunteren. “Voor Remeha, gespecialiseerd in innovatieve en energiezuinige cv-ketels, is de lange-afstandsracerij een uitstekend platform, want zowel bij lange-afstandsraces als bij verwarmingstechnologie spelen duurzaamheid en efficiëntie een steeds belangrijker rol.”

Raceprogramma seizoen 2012

Dutch GT Championship (onder voorbehoud)
6-9 april Circuit Park Zandvoort Nederland
25-28 mei Circuit Park Zandvoort Nederland
6-8 juli Circuit Zolder België
13-15 juli Circuit Park Zandvoort Nederland
17-19 aug. Slovakia Ring Slowakije
14-16 sept. Spa-Francorchamps België
5-7 oktober Circuit Park Zandvoort Nederland

Dutch Formula Ford
6-9 april Circuit Park Zandvoort Nederland
25-28 mei Circuit Park Zandvoort Nederland
22-24 juni Brands Hatch Groot-Brittannië
6-8 juli Spa-Francorchamps België
13-15 juli Circuit Park Zandvoort Nederland
10-12 aug. Circuit Park Zandvoort Nederland
21-23 sept. Circuit Park Zandvoort Nederland

Blancpain Endurance Series
14-15 april Monza Italië
2-3 juni Silverstone Groot-Brittannië
29 juni -1 juli Paul Ricard HTTT Frankrijk
25-29 juli 24U Spa-Francorchamps België
13-14 okt. Navarra Spanje

PR

12848887
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2483
4126
19416
12800295
15484
113834
12848887

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven