K2 Content

Afgelopen weekend werden op zaterdag en maandag de traditionele Pinksterraces verreden op Circuit Park Zandvoort. Op zaterdag stond de kwalificatie op het programma van het HDI Gerling Dutch GT Kampioenschap waarvoor het Stopaq Racing team zich melde met Maik Barten en Marcel Nooren. “Mijn kwalificatie verliep super. Ik had na de kwalificatie van mijn teamgenoot Marcel Nooren nog iets laten veranderen aan de auto en dat bleek goed uit te pakken. Ik kon er een perfecte ronde uit persen wat een mooie 5de startplaats voor de sprintrace opleverde,” aldus Maik Barten.

De sprint race werd op maandag ochtend verreden en maik had een goede start en kwam als zesde door de Tarzanbocht hij kon het tempo goed volgen en kwam in een groep terecht met Max Braams in de Camaro, Dick Freebird in de Lotus Evora en Paul Vahstal in de Corvette. Al snel wist hij voorbij te gaan aan Vahstal en had hij de aansluiting op Freebird gevonden. Deze laatste maakte in het Scheivlak een foutje waardoor Barten door kon stoten naar de vierde plaats. Als de race vorderde kon hij geen plaats vinden om voorbij te gaan aan de Camaro van Max Braams. Henry Zumbrink won de race maar werd later door de wedstrijdleiding bestraft met 10 seconden waardoor de overwinning naar Nick Catsburg ging gevolgd door Max Braams en was het Maik Barten die zijn allereerste podiumplaats pakte in de HDI Gerling Dutch GT. “Wat een superrace. Het was echt zwaar en er werd, zoals het hoort, om iedere centimeter van de baan gestreden. Het was helaas niet mogelijk om voorbij te komen aan de Camaro. Wat een kracht, die auto schiet als een raket uit iedere bocht. Bij het remmen kon ik er met veel pijn en moeite weer bij komen, maar zodra hij weer op het gas ging was hij weg. Dat was jammer, maar hoe dan ook...., ik ben superblij met dit resultaat. Ik had nooit durven dromen om in mijn tweede raceweekend in het Dutch GT kampioenschap al op het podium te staan, Super! “ verteld een dolblije Barten na afloop, die in zijn race bekende grootheden als Jan Lammers, Tim Coronel en Bertus Sanders achter zich hield. Teamgenoot Marcel Nooren wat zo mogelijk nog blijer dan zijn jonge collega. “Wat geweldig voor ons team, we hebben ons op de kaart gezet.”

De hoofdrace die op tweede Pinksterdag werd verreden eindigde al in de eerste ronde voor het Stopaq Racing Team. “Bij de start werd ik hard geraakt door Luc Braams in zijn aanstormende Camaro. De klap was zo hard dat de hele uitlaat opgeschoven was en het spruitstuk bij de motor is afgescheurd. Daardoor verloren we vermogen en heb ik mijn BMW M3 helaas de pitstraat in moeten rijden. Jammer want na het succes in mijn sprintrace had ik daar graag een vervolg aan willen geven. Desondanks kan ik terug kijken op een geslaagd weekend waarin ik mijn eerste podium plaats pakte.”

De volgende race voor het HDI Gerling Dutch GT kampioenschap vind plaats op het Belgische circuit van Zolder van 6 tot en met 8 juli.

12805386
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1328
3763
5091
12774806
85817
143756
12805386

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven