K2 Content

Duncan Huisman verzekerde zich tijdens het voorgaande raceweekend al van de Dutch GT4 titel bij de Pro's. Las Moras Racing Teamcollega Luc Braams voegde daar tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort dit weekend de titel bij de AM's aan toe. Daarmee gaan beide mannen de geschiedenis in als de laatste kampioenen in deze klasse, want met ingang van volgend jaar maakt het sinds 2009 bestaande Dutch GT Championship plaats voor de GT 4 European Series. Een zes raceweekenden tellende serie die qua opzet vergelijkbaar is met het huidige kampioenschap, maar waarbij meerdere aansprekende circuits, waaronder Zandvoort, worden aangedaan. Deze klasse biedt de optie om met de bestaande Chevrolet Camaro SS GT4 powered by V8 Racing deel te nemen. Of Las Moras Racing voor die optie gaat, wordt later bekend gemaakt.

Na dit hectisch verlopen weekend keerde het team met meerdere bekers huiswaarts. In de eerste race van de gecombineerde HDI-Gerling Dutch GT Championship & European GT 4 Trophy op zaterdagmiddag moest de als vijfde gestarte Luc Braams spijtig genoeg voortijdig de pits in na een touche met een andere rijder. Controle leerde dat een van de voorste draagarmen daarbij was verbogen en verder rijden niet mogelijk bleek. Dezelfde middag verving Duncan Huisman in het Burando Production Open de in Hongarije racende Liesette Braams. De ervaren coureur blies zijn partijtje stevig mee en schreef niet alleen de kwalificatie, maar ook de klasse op zijn naam. Tegelijkertijd eindigde de vaste berijdster van deze BMW 123D, Liesette Braams uit Krimpen aan de Lek, als tweede tijdens haar Lotus race in Hongarije. Direct na afloop keerde zij terug naar Zandvoort voor de race in het Burando Prodution Open op zondag.  

De dag waarop de succesreeks voortging, want tijdens de door regen geteisterde zondagochtendrace voor de GT 4’s pakte Duncan Huisman de zege. Later op die dag volgde de hoofdrace over 50 minuten, maar deze werd na 2 opwarmronden gestaakt in verband met het barre weer, de regenoverlast en onderkoelingsverschijnselen bij een marshall langs de baan. Luc Braams reed op dat moment de Camaro en kwam vrijwel op hetzelfde moment de pits in, omdat de ramen te zwaar beslagen waren en hij weinig meer zag. Als gevolg van het annuleren van de verdere race kon hij gehuldigd worden als de nieuwe kampioen bij de Amateurs. Als gevolg van het niet doorgaan van de resterende races verscheen ook Liesette Braams dit weekend niet meer aan de start. Mogelijk wordt die race alsnog tijdens het eerste weekend van het Winterkampioenschap verreden. Liesette kijkt daar zeker naar uit, want door het goede resultaat van Duncan start zij dan vanaf pole position.

De tweede Chevrolet Camaro van Las Moras Racing powered by V8 Racing zou dit weekend in actie komen met de coureurs Frank Wildschut en Bertus Sanders. Echter, bij een crash tijdens de vrije trainingen raakte de auto zwaar beschadigd. Gelet op de impact vielen de verwondingen bij coureur Frank Wildschut mee, maar hij moest afzien van het rijden in dit weekend. Voor Las Moras Racing coureur Bertus Sanders leek daarmee het weekend niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in het water te vallen. Hulp kwam via Equipe Verschuur, die alsnog de tweede Nissan 370Z GT4 inschreven. Voor Bertus Sanders ontstond daarmee een mogelijkheid om aan de Finaleraces deel te nemen. Hij reed de auto samen met Frans Verschuur en zij eindigden als vijfde en zesde.

Komend weekend komt Las Moras Racing wederom aan de start. Dan rijdt Max Braams zijn races in de Eurocup Megane Trophy op het circuit in Barcelona. Daarbij zal ook de eerder afgelaste Paul Ricard race verreden worden. Max kwalificeerde zich daarvoor eerder als vierde. Hij racet dat weekend overigens niet alleen, want ook vader Luc Braams heeft zich met een van de andere Equipe Verschuur Meganes ingeschreven.  

12849019
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2615
4126
19548
12800295
15616
113834
12849019

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven