K2 Content

De Chevrolet Camaro’s van Las Moras Racing Team uit Krimpen aan de Lek waren tijdens de races van de GT4 European Series op het Belgische Spa-Francorchamps niet te stuiten. Op vrijdag kwamen Luc Braams en Duncan Huisman in het voorprogramma van de 24 uur van Spa als eerste over de finish, maar zagen door een tijdstraf hun zege opgaan in een tweede plek. Marcel Nooren en Jan Joris Verheul vergezelden als derde hun teamgenoten op het podium. Een dag later konden Nooren en Verheul de champagne wederom ontkurken, toen zij hun eerste overwinning van het seizoen behaalden. Braams / Huisman finishten race 2 als derde GT4-duo (vijfde algemeen).

Al vanaf de eerste dag bleken de Chevrolet Camaro’s zich uitstekend thuis te voelen op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Huisman liet in de kwalificatie de klokken al na 2:32,975 minuten stoppen. Huisman en Braams verzekerden zich daardoor van de voorste startpositie voor de tweede race en een 13e voor de eerste wedstrijd. Teamgenoten Jan Joris Verheul en Marcel Nooren mochten de beide races vanaf achtste en vijfde rang aanvangen.

Luc Braams hield zijn Camaro tijdens een tumultueuze start van race 1 buiten de diverse incidenten. Marcel Nooren reed ondertussen een sterke race en wist zich naar de tweede positie op te werken. Na de pitstops, waarbij Braams en Nooren plaatsmaakten voor respectievelijk Duncan Huisman en Jan Joris Verheul, wist Verheul ondanks een aanvaring met een andere deelnemer nog een derde plek uit het vuur te slepen. Duncan Huisman reed een knappe inhaalslag en stuurde zich op spectaculaire wijze in Les Combes voorbij concurrent Ricardo van der Ende. Equipe Braams / Huisman werd na 19 ronden als eerste afgevlagd. Nooren / Verheul vergezelden als derde hun teamgenoten op het erepodium.

“Het was een mooie inhaalrace, maar die was vooral te danken aan de staat van mijn auto”, zei Duncan Huisman na afloop. “Die is het hele weekeinde al goed en ik kan daardoor zoveel harder door snelle bochten als Eau Rouge, Blanchimont en Stavelot. De auto was echt heel goed en ik ben dik tevreden.”

Luc Braams: “Deze overwinning werd wel een keer tijd. Ik had een slechte start, er gingen paar auto’s op elkaar. Dit keer liep alles wel goed, inclusief de safety car in ons voordeel. Na drie keer pech, hebben we nu een keer geluk. Duncan heeft het perfect afgemaakt.”

Na afloop van de podiumceremonie werd een inhaalactie van Huisman op Simon Knap door de wedstrijdleiding te enthousiast bevonden, waardoor Huisman en Braams een tijdstraf van tien seconden kregen opgelegd en hun overwinning opging in een tweede plaats.

Na de dubbele podiumklassering op vrijdag, waren de Camaro’s op zaterdag ook niet te stuiten. Duncan Huisman behield bij de start van de tweede race vanaf pole de leiding en zag in zijn spiegel teamgenoot Jan Joris Verheul in de openingsronden steeds dichter naderen. Verheul slaagde er in zijn teamgenoot te passeren, maar Huisman herpakte de leiding. Na de pitstops, waarbij Braams en Nooren het stuur van hun teamgenoten overnamen, pakte Nooren de leiding. Door een ongeval kwam de safety car in de baan en zag Nooren zijn comfortabele voorsprong richting de concurrentie slinken. Toch hield hij na zestig minuten racen genoeg marge over voor de eerste overwinning van het seizoen voor hem en teamgenoot Verheul. Braams en Huisman werden als vijfde algemeen en derde GT4-auto geklasseerd.

Verheul: “Geweldig! Dit is de eerste keer dat ik samen met Marcel win. Ik begon als vijfde en viel bij de start precies in het licht. Ik haalde drie man in en als tweede kwam ik La Source uit. Duncan en ik hebben daarna flink doorgereden, zijn onderling een aantal keer van positie gewisseld, maar hebben het elkaar niet te lastig gemaakt. Ondertussen waren achter ons de gevechten druk gaande en konden we een mooie voorsprong opbouwen.”

“Jan Joris ging er samen met Duncan vandoor en zette ‘m voor mij op P2 neer”, aldus Nooren. “Luc kon ik voorbij, hij liet mij netjes ruimte. Daarna naderde de Aston Martin, maar hij had een te korte stop en daardoor koerste ik redelijk onbedreigd af op mijn eerste algemene overwinning in het GT4!”

PR

12828176
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3321
3958
27881
12774806
108607
143756
12828176

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven