K2 Content

Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje hebben zich op Monza tot kampioen gekroond in de GT4 Pro Class van de GT4 European Series. De coureurs van Racing Team Holland by Ekris Motorsport vierden hun titel door de zaterdagrace op het podium te eindigen. "Het kampioenschap, daar is het ons allemaal om te doen en die gaat 'gewoon' weer naar Ekris. Ik ben heel erg blij en ook trots dat ik voor de derde keer op rij het Europees kampioenschap heb gewonnen. Maar Bernhard mag nog iets trotser zijn." Ondertussen wonnen Daniel Roos en Erik Behrens hun eerste wedstrijd voor Alfab Racing. Liesette Braams and Rob Severs zegevierden in de GT4 Am Class. Beste Ginetta G50-coureurs waren Stefano Stefanelli en Lorenzo Marcucci.

Van der Ende kende een geweldige start door zich vanaf de zesde plaats aan te sluiten bij de topdrie. Roos begon de wedstrijd vanaf pole position maar zag al voor de eerste bocht Duncan Huisman langszij komen. De Zweed liet zijn rivaal niet zomaar gaan en een spannend 25 minuten durend duel volgde. Het tweetal racete verschillende keren zij aan zij waarbij Huisman nipt voor de rijderswissel de eerste plaats overnam.

Luc Braams nam het stuur van Huisman over en hield de Aston Martin, met nu Behrens achter het stuur, achter zich. Hoewel Braams voor zijn concurrent de finishvlag passeerde, werd hij samen met Huisman als tweede geklasseerd nadat Braams zich niet hield aan de snelheidsregels in de pitstraat en tien seconden straftijd kreeg opgelegd. "Het was een zwaar gevecht voor de koppositie want we zaten heel dicht bij elkaar", zei Roos. "We zijn blij om onze eerste overwinning van het seizoen te vieren nadat we al een paar keer dichtbij waren."

Achter het tweetal reed ondertussen Berhard van Oranje de kampioensauto op knappe wijze naar de derde plaats. "Het is voor mij persoonlijk een heel onwerkelijk jaar geweest", vertelde Van Oranje. "En om dan uiteindelijk je eerste titel in de autosport te behalen is echt super gaaf. Dit jaar hadden we niet de snelste auto, maar door constant te presteren hebben we het gehaald. Met veel dank aan het team dat het hele jaar achter ons heeft gestaan. Het is een onbeschrijfelijk gevoel."

Severs reed een geweldige race in de GT4 Am Class waarbij hij zijn naaste rivalen ruim de baas was. Braams nam in de tweede helft het stuur van de BMW M3 GT4 over en hield André Grammatico achter zich. Gastrijders Jan Kasperlik en Dietmar Lackinger reden met de Allied Racing BMW M3 GT4 naar een verdiende derde positie. "Het was een geweldige race", vond Severs. "De rijders uit de GT4 Pro Class waren niet ver weg en ik kon de Ginetta G50-coureurs goed volgen. Liesette maakte het keurig af en met deze overwinning doen we goede zaken in de strijd om ons kampioenschap."

Stefano Stefanelli en Lorenzo Marcucci pakten de overwinning in de Ginetta G50 Cup na een race vol gevechten. "Eindelijk! Dit is onze eerste overwinning in de klasse. We ondervonden veel technische problemen eerder in het seizoen, dus dit is onze beloning", vond Stefanelli. Luca Magnoni eindigde de wedstrijd als tweede terwijl teamgenoten Fran Viel Bugliotti en Mark Speakerwas als derde werden geklasseerd.

De laatste race van het seizoen vindt morgen, zondag 26 october om 9:50 uur waar Braams / Severs en Grammatico het kampioenschap in de GT4 Am Class beslissen.

PR

12848925
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2521
4126
19454
12800295
15522
113834
12848925

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven