K2 Content

Las Moras Racing Team heeft tijdens de Pinksterraces maar liefst drie podiumplaatsen in de Competition102 GT4 European Series behaald. Daarmee verstevigde het raceteam uit Krimpen aan de Lek de koppositie in zowel het GT4 Pro- als team-klassement. Marcel Nooren en Jelle Beelen scoorden op Circuit Park Zandvoort voor thuispubliek een derde en tweede plaats, terwijl Luc Braams en Duncan Huisman in de tweede race hun teamgenoten als derde op het erepodium vergezelden. Liesette Braams kende een geweldige start van een bewogen weekeinde, maar dit kwam vroegtijdig ten einde na een aanvaring met de bandenstapel.

Las Moras Racing Team was er veel aan gelegen om voor eigen publiek goed te scoren. Na een dubbele overwinning tijdens de seizoensopening op het Franse circuit Paul Armagnac, waren de verwachtingen voor de thuiswedstrijd op Circuit Park Zandvoort hooggespannen.

Luc Braams en Duncan Huisman: 'Weer mooi op het podium'
Met een vierde en zevende tijd in de kwalificaties konden Duncan Huisman en Luc Braams niet direct hun thuisvoordeel benutten. Op zaterdag vocht Huisman een spannend duel uit om een plaats op het erepodium, maar een afgebroken achtervleugel zorgde er voor dat Braams na de rijderswissel geen vuist naar de concurrentie kon maken. Veel beter verliep hun tweede race. Komend vanaf de zevende startpositie vocht het tweetal zich knap naar een derde plaats. Huisman: "Na problemen in de eerste race, waar een afgebroken achtervleugel voor veel problemen zorgde, ging het zondag tweehonderd procent beter. Luc had de banden perfect geconserveerd. Ik had zóveel grip."

Braams voegde er aan toe: "Ik begon in het middenveld, maar daar rijdt iedereen praktisch even hard, dus zie er maar voorbij te komen. De auto was goed, net als onze pitstop. Duncan heeft het super afgerond. Daardoor staan we nu weer mooi op het podium."

Marcel Nooren en Jelle Beelen: 'Ver boven de concurrentie'
Marcel Nooren en Jelle Beelen kwalificeerden zich als negende en vijfde voor beide races. Beelen wist zich in race 1 naar voren te vechten. Nooren nam halverwege de race het stuur over en wist vakkundig de aanvallen van Aston Martin-rijder Jörg Viebahn te pareren. De Chevrolet Camaro-coureurs stelden zodoende een derde plaats veilig. Een dag later maakte het duo haar weekeinde compleet door voor de vierde maal in vier races het erepodium te bereiken. Met een tweede plaats verstevigden Nooren en Beelen in de tweede race bovendien de leiding in het pro-klassement!

Nooren: "Het ging eigenlijk boven verwachting. Na de kwalificaties hebben we ons goed terug gevochten. Jelle deed het super. Twee podiumplaatsen is heel goed voor het kampioenschap. We staan nu ver boven de concurrentie."

Teamgenoot Beelen vult aan: "Zandvoort en onze Camaro is denk ik niet de beste match, dus dan is het belangrijk om toch zoveel mogelijk punten te scoren. Dat hebben we goed gedaan, want we staan nu bovenaan in het kampioenschap."

Liesette Braams: 'Voorlopig even mijn laatste race'
Liesette Braams kende een geweldige start van het weekeinde, waarbij ze in de kwalificatie met een rondetijd van 1:50,806 haar persoonlijke record op het 4,307 kilometer lange parcours verder aanscherpte. Daarmee verzekerde ze zich van een achtste en vierde startpositie voor beide wedstrijden. In de eerste race was Braams goed op weg voor de vierde positie in de am-divisie, maar verloor grip bij het uitkomen van de Tarzanbocht. Een harde aanvaring met de bandenmuur maakte vroegtijdig een einde aan een bewogen weekeinde, waarin Braams tot haar spijt aankondigde door ziekte voorlopig niet meer te racen.

Liesette: "Er is onlangs endeldarmkanker bij mij geconstateerd. Ik ga de komende weken een intensief medisch traject in en daardoor heb ik besloten voorlopig even niet te racen. Vreselijk jammer, want ik haal altijd veel energie uit de races. Maar ik sta snel weer aan de start!"

"Mijn weekeinde begon super met een verbetering van mijn persoonlijk record in de kwalificatie. In de slotfase van race 1 had ik een geweldig gevecht en kon in de Tarzanbocht buitenom een Porsche inhalen. Ik ging helaas te wijd, verloor grip en eindigde vervolgens in de bandenmuur. Een jammerlijk einde van het weekeinde, want ik had de snelheid goed te pakken."

De volgende races van de Competition102 GT4 European Series worden op 6 en 7 juni verreden op de Red Bull Ring (AUT).

Tekst: PR

12828078
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3223
3958
27783
12774806
108509
143756
12828078

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven