K2 Content

Las Moras Racing Team heeft tijdens het slotweekend van de GT4 European Series de hoofdprijzen veiliggesteld. Las Moras-coureurs Jelle Beelen en Marcel Nooren (Chevrolet Camaro) vierden op het Misano World Circuit in Italië hun negende podiumplaats van het seizoen en verzamelden daarmee genoeg punten om het kampioenschap bij de rijders te behalen. Teamgenoot Duncan Huisman eindigde als tweede in de eindstand en is de nieuwe vice-kampioen. Mede dankzij de verrichtingen van Chevrolet Camaro-coureurs Huisman en Luc Braams, ging ook de titel bij de teams naar het raceteam uit Krimpen aan de Lek. Ander goed nieuws was de terugkeer van Liesette Braams, die afgelopen weekend de BMW M3 GT4 deelde met Frans Verschuur en direct een tweede plaats in de AM-categorie behaalde.

Liesette Braams moest door ziekte drie weekenden van de GT4 European Series noodgedwongen langs de zijlijn volgen. Braams reisde afgelopen week naar de Adriatische kust voor haar comeback in de GT4 European Series. Zij deelde voor de gelegenheid haar BMW M3 GT4 met Frans Verschuur, die sinds lange tijd weer eens op het snelle asfalt in actie kwam. Het Las Moras-duo finishte op zaterdagavond de nachtrace op een knappe tweede plaats. “Mijn weekend is meer dan geslaagd”, reageerde Braams enthousiast. “Het is geweldig om weer terug op het circuit te zijn. Ik had me geen betere teamgenoot kunnen wensen. Ik ken Frans al heel lang, maar we hadden nooit samen gereden. Ik begon de race goed en Frans heeft het daarna fantastisch afgemaakt. Ik hoop snel weer op de conditie ben voor het volgende raceweekend.” Verschuur: “Het is leuk om voor het eerst sinds lange tijd weer zelf te rijden. Mijn laatste race was in een Nissan ergens in 1832. Ik moest dus even wennen aan de baan en auto, maar het is een fijne auto om mee te rijden.” In de tweede race zag het gelegenheidstweetal de finish helaas niet.

Voor het slotweekend begon stonden Jelle Beelen en Marcel Nooren eerder in het seizoen maar liefst acht keer op het erepodium. Een vierde plaats in de nachtrace op zaterdag was genoeg voor Nooren en Beelen om het kampioenschap bij de rijders definitief veilig te stellen. “Het is geweldig om op deze manier kampioen te worden. We hebben constante prestaties geleverd, geen schade gereden en we hebben bijna iedere race op het podium gestaan,” somde Nooren op. Beelen voegde toe: “Dit voelt heel speciaal en ik heb bij aanvang van het seizoen niet over de titel durven dromen. Ik heb nooit gedacht dat we in mijn eerste GT4-jaar al zo goed zouden presteren.” De Las Moras-heren besloten hun droomseizoen met een derde plaats in de tweede race in stijl op het erepodium.

Ook Duncan Huisman en Luc Braams kunnen met tevredenheid op het seizoen terugkijken. Met een tweede plaats voor Huisman bezet Las Moras Racing Team de eerste twee plaatsen in het rijdersklassement. Bovendien zorgde het duo er voor dat het teamkampioenschap ook naar Krimpen aan de Lek ging. In Italië behaalden Braams en Huisman een zesde en vijfde klassering in de pro-divisie.

Eindstand pro-klassement:
1. Jelle Beelen / Marcel Nooren, 194 punten (kampioen)
2. Duncan Huisman, 170 (vice-kampioen)
3. Peter Ebner / Sascha Halek, 154

Eindstand team-klassement:
1. Las Moras Racing Team, 220 punten (kampioen)
2. ZaWotec #sport, 193
3. Ekris Motorsport, 165

12849084
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2680
4126
19613
12800295
15681
113834
12849084

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven